Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τα τουρκικά φυλάκια στο στόχαστρο των Κούρδων…

Επίθεση σε τουρκικό φυλάκιο στη μεθόριο με την Συρία πραγματοποιήθηκε από ενόπλους, οι οποίοι επέστρεφαν από την κηδεία δύο Κούρδων νεαρών διαδηλωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στην Τουρκία.
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Νταργκετσίτ της επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ξαφνικά, μέσα από τις τάξεις του πλήθους που επέστρεφε από την κηδεία, ξεπετάχθηκε μια ομάδα που έριξε αυτοσχέδια εκρηκτικά κατά του τουρκικού φυλακίου.
Οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν με πυρά, την ώρα που άλλοι Κούρδοι άνοιγαν πυρ εναντίον τους, από γειτονικά κτίρια. Από την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ένας Κούρδος και άλλοι 10 τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων είναι και ο αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης Νταργκετσίτ.
Σε άλλη επίθεση κατά τουρκικού φυλακίου, συνδυασμένη αυτή τη φορά, σημειώθηκε στην περιοχή Νουσαγμπίν, της ίδιας επαρχίες, με τους Τούρκους να δέχονται πυρά και από το έδαφος της Συρίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε Τούρκων στρατιωτών.
Τα επεισόδια αυτά απλώς αναδεικνύουν την ένταση που επικρατεί πλέον στην Τουρκία, όπου φαίνεται πως μια σπίθα αρκεί για να ανάψει και πάλι τη φλόγα του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου