Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΛΙΓΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ-ΚΨΜ

Για μια ακόμη φορά γίναμε δέκτες καταγγελιών συναδέλφων για την εξοργιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μονάδες, αλλά και σε Πεντάγωνο –Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ιδιωτικοποιεί συγκεκριμένους κερδοφόρους τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά σχεδιασμένα ενισχύει δύο συγκεκριμένες εταιρείες, των ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ, που αποκτούν χαρακτηριστικά ολιγοπωλείου-μονοπωλείου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που μας αποκαλύπτουν όσα συμβαίνουν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Περίπτωση 1η: ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. Πρόσφατα έτυχε να νοσηλευτώ στο 424 ΣΝ Θεσσαλονίκης. Στο κυλικείο συναντάς ξανά την εταιρεία των αφοι Κομπατσιάρη. Τιμές;

     0,95 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΡΟ,
·         1,40 ΦΡΑΠΕ
Συνολικά οι τιμές ήταν υπερβολικές για όλους, φαντάρους και επισκέπτες.
Και όλα αυτά «για την σωτηρία της πατρίδας». Και τον ακόμη μεγαλύτερο πλουτισμό των αφων Κομπατσιάρη, στις πλάτες των φαντάρων!
ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ!
Είμαστε φαντάροι του Λόχου Διοικήσεως στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εδώ και αρκετό καιρό, δεν υπάρχει ΚΨΜ (κέντρο ψυχαγωγίας μονάδος) με την κλασική έννοια του όρου. Δηλαδή εκτός από τον υπάρχοντα χώρο που μπορούμε να μαζευόμαστε να συζητάμε, να βλέπουμε τηλεόραση και να παίζουμε παιχνίδια όταν δεν κάνουμε δουλειές για το νοσοκομείο ή υπηρεσία, όλες οι υπόλοιπες ανάγκες που έχει ένας φαντάρος στην καθημερινότητα του (ένας καφές, ένα σάντουιτς, ένας χυμός κλπ) καλύπτονται αναγκαστικά από τα κυλικεία του νοσοκομείου.
Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τσέπη μας. Οι τιμές των προϊόντων στο κυλικείο του ιδιώτη είναι ασύγκριτα πιο υψηλές (συνήθως πάνω από 100% υψηλότερες) από ένα παραδοσιακό ΚΨΜ του Ε.Σ. στην Ελλάδα του 2014. Αυτό είναι φυσικό αφού το πρώτο και κύριο μέλημα του ιδιώτη δεν είναι το πώς θα εξυπηρετήσει τους φαντάρους, τους ασθενείς και το προσωπικό, αλλά προφανώς το πώς θα κερδίσει λεφτά.
Εμείς όμως είμαστε φαντάροι εδώ κι δεν έχουμε έρθει όλοι με βύσμα εδώ, πολύ περισσότερο δεν είμαστε πλούσιοι. Θυμίζουμε για όσους το «ξεχνάμε» ότι ο μισθός μας «ανέρχεται» σε κάτι λιγότερο από 9 ευρώ το μηνά. Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικά τις τιμές κάποιων προϊόντων που μπορεί κάνεις να βρει σε οποιοδήποτε ΚΨΜ της χώρας, συγκριτικά με το κυλικείο του νοσοκομείου.
Κυλικείο-ΚΨΜ
Νερό 500ml 0,35 – 0,15 έως 0,20
Σάντουιτς συσκευασμένο 2,25 έως 2.90 – 1,05 έως 1.30
Φραπές 1,20 – 0,40 εως 0,50
Φρέσκο γάλα 1,10 – 0,70
Σοκολατούχο γάλα 2,25 – 1,35
Αναψυκτικά 0,90 – 0,60
Δε μας ενδιαφέρει αν με αυτές τις τιμές ένα κυλικείο είναι βιώσιμο ή κερδοφόρο. Δεν γνωρίζουμε τη σύμβαση με τον ιδιώτη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή έγινε και αν το 401 κερδίζει ή χάνει από αυτό. Αυτό πρέπει να απασχολεί τη διεύθυνση του νοσοκομείου και την ηγεσία του ΓΕΣ.
Τα ΚΨΜ στο στρατό πουλάνε τα προϊόντα τους κοντά στην τιμή κόστους για να εξυπηρετούν τους φαντάρους (πλέον και τα στελέχη) σε οικονομικές τιμές και να μην επιβαρύνουν παραπάνω το κόστος της θητείας.
Δεν θέλουμε να υπερβάλουμε αλλά με αυτά που έχουν γίνει φέτος έχει φοβηθεί το μάτι μας. Μείωση στα είδη ιματισμού, τραγική μείωση στις καταστάσεις επιβίβασης κλπ., τι άλλο μας περιμένει; Μήπως θα μας κόψουν και τα γεύματα; Μήπως θα καταργηθεί και η μείωση στα μέσα μεταφοράς για τους φαντάρους; Η δωρεάν χρήση αστικών συγκοινωνιών;
Εμείς απαιτούμε τη λειτουργία ΚΨΜ ή την παροχή προϊόντων από το κυλικείο σε τιμές ΚΨΜ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και όχι οι λαϊκή οικογένεια που βιώνει την ανεργία, την ανέχεια και τα χαράτσια.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου