Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΠΑΖΟΥΚΑΣ ΜΕ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ!!!
Στις διάφορες στρατιωτικές μονάδες, μετά το σοκ που προκάλεσε το τρομερό φονικό στο πεδίο βολής στο Βόλο, κυρίως ανώτεροι στρατιωτικοί έχουν αναλάβει να καθησυχάσουν το προσωπικό, επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες των ατυχημάτων στους φαντάρους!
Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στα ΚΕΝ όσο και στις μονάδες της παραμεθορίου επαναλαμβάνονται οι ρήσεις «να προσέχετε, να έχετε το νου σας στην εκπαίδευση και να εκτελείτε ότι σας μαθαίνουμε, να φροντίζετε τα όπλα για να είναι σε άριστη κατάσταση» κλπ.
Οι αυτονόητες αυτές επισημάνσεις ουσιαστικά ενσωματώνονται σε μια ολόκληρη απόπειρα επίρριψης ευθυνών στο κατώτερο προσωπικό και πιο συγκεκριμένα στους φαντάρους, από καλά αμειβόμενους για τα δεδομένα της εποχής επαγγελματίες του πολέμου, που όχι μόνο δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αλλά ταυτόχρονα κάνουν τα στραβά μάτια ή ακόμη χειρότερα ενορχηστρώνουν και διατάζουν τη διεξαγωγή ασκήσεων γνωρίζοντας τον τεράστιο κίνδυνο στον οποίο θέτουν την ακεραιότητα και την ζωή των υφισταμένων τους.
Στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έφτασε επιστολή καταγγελίας από πολίτη, που έχοντας αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας παρόμοια περιστατικά, επισημαίνει τους όρους διεξαγωγής των ασκήσεων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
«Θα αναφέρω κάτι, που στα σχετικά άρθρα δεν είδα να αναφέρεται!
Δεν πρόκειται απλά για "ασκήσεις με πραγματικά πυρά", παρά, το εγκληματικότερο, ασκήσεις με ληγμένα πυρομαχικά, τα οποία αντί να τα παν για αποδόμηση, τα καταστρέφουν σε δήθεν ασκήσεις, που δεν βοηθούν σε τίποτα, εκτός στο να θέτουν σε κίνδυνο τους στρατευμένους και να ρυπαίνουν το περιβάλλον!
Συγκεκριμένα, στη δική μου θητεία - αρκετά πίσω - κάναμε βολές με πραγματικά μπαζούκας...
Σε όποιον λέει κάτι αυτό, τα βλήματα ή καθώς ίσως και οι σωλήνες εκτόξευσης, που λειτουργούν με μπαταρία εκκένωσης μικρού φορτίου στο βλήμα, ήταν συνήθως βραχυκυκλωμένα, με αποτέλεσμα το βλήμα μετά την πυροδότηση να μένει κολλημένο στη σωλήνα...
Τότε απαιτούσαν από μας να το τραβήξουμε έξω ξανά από την πίσω μεριά..., όπου θα μπορούσε να κάνει όντως ηλεκτρική επαφή και να εκραγεί στα πόδια μας...
 Γύρω -γύρω ασφαλώς και υπήρχαν, σαν παρατηρητές, στρατιώτες έως και εκπαιδευτές αξιωματικοί, μέχρι και λοχαγοί».
Άραγε πόσο έχουν αλλάξει σήμερα τα πράγματα.

Δυστυχώς, η δολοφονία των τριών Πεζοναυτών στο Βόλο ήρθε να τον επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο.
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου