Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

"Παραγγελιά" για δολοφονίες από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Λαγό (Βίντεο)

Είναι όντως συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στην δημοσιότητα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό, αυτό που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε και παρουσιάζει τον προφυλακισμένο χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγό να δίνει «παραγγελία» στα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης, να σκοτώνουν τέσσερις για κάθε ένα μέλος της Χ. Α που δέχεται επίθεση.

Τα ντοκουμέντα που υπάρχουν στην πρόταση παραπομπής του εισαγγελέα Ντογιάκου, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την πραγματική φύση του ναζιστικού μορφώματος.
Αυτό που επίσης προκαλεί εντύπωση, πέρα απ’ τις φωτογραφίες που είχαν στους υπολογιστές τους τα μέλη της Χ.Α και αποδεικνύουν την παραστρατιωτική δομή της οργάνωσης τους είναι το γεγονός ότι μίλαγαν, αναμεταξύ τους,  τόσο «άνετα» στα τηλέφωνα 
 
____________
Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις από σχόλιο της Αντας Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών

«Δεμένη» δημοσιογραφία

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι συνεχίζουν να ασχολούνται με τους παλαβιαραίους της Χ.Α., την οποία αντί να περιορίζουν, τη δυναμώνουν», έγραφε χθες η εφημερίδα «Κόντρα» του Γ. Κουρή. Σε ανάλογο ύφος και αρκετοί δημοσιογράφοι, είτε σχετίζονται με τον Ομιλο Κουρή είτε φλερτάρουν με ακροδεξιούς πυλώνες. 

Επιχειρήματα του τύπου «δεν είναι δεμένη η δικογραφία», «είναι έωλες οι κατηγορίες» ή «όσο ασχολούμαστε με αυτούς τόσο θα δυναμώνουν» (εφ. «Δημοκρατία») είναι στην καλύτερη περίπτωση εθελοτυφλία. Οταν σε 700 σελίδες ο εισαγγελέας αλλά και οι εφέτες ανακρίτριες έχουν περιγράψει άγρια εγκλήματα, ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα, επιθέσεις με στειλιάρια και εντολές σαφείς και με ονοματεπώνυμα, έχουν περιγράψει ποια ώρα με ποιους συνεργούς και με τι όπλα δολοφονήθηκαν και κακοποιήθηκαν άνθρωποι, έχουν περιγράψει με πλήρη στοιχεία και μαρτυρίες ποιοι έδιναν τις εντολές και ποιοι τις εκτελούσαν, όταν τα ίδια τα θύματα αναγνωρίζουν τους δράστες, τότε πώς είναι δυνατόν να διατυπώνονται κρίσεις περί αδύναμης δικογραφίας ή έωλων κατηγοριών; 

Μπορεί να υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας αλλά όταν κάποιος κρατάει το μαχαίρι με εντολή του αρχηγού και το μπήγει στην καρδιά του θύματος τότε το να λέμε ότι η κατηγορία είναι έωλη είναι τελικά έως και ύποπτο. Για να τελειώνουμε, λοιπόν, ποτέ άλλοτε για όσους έχουν δει εισαγγελικά πορίσματα με βάση τον 187.1 δεν έχει τεκμηριωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό η δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης.
ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου