Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η πλουσιότερη οικογένεια της Γερμανίας, η BMW και ο Γκέμπελς

Ο διαβόητος ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς, ο "πατέρας" της προπαγάνδας αυτοκτόνησε, αφού πρώτα σκότωσε τη γυναίκα του και τα έξι τους παιδιά, μια μέρα μετά την αυτοκτονία του παράφρονα Χίτλερ το 1945, ο οποίος μάλιστα είχε παντρέψει τον Γκέμπελς με τη γυναίκα του Μάγδα το 1931.
Ο γιός της γυναίκας του όμως από προηγούμενο γάμο της, ο Χάραλντ Κουάντ, γλύτωσε από τη θύελλα του πολέμου και κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία από το βιολογικό του πατέρα.
Σήμερα, η "αξία" της οικογένειας Κουάντ, των παιδιών του Χάραλντ, είναι στην κορυφή των πλουσιότερων οικογενειών της Γερμανίας, με την περιουσία τους να αποτιμάται στα 31 δις ευρώ!
Μεγαλομέτοχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, με ποσοστό 46,7% της εταιρείας να τους ανήκει, οι... έμμεσοι απόγονοι του Γκέμπελς, είδαν τα πλούτη της οικογένειάς τους να πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια του πολέμου, μέσα από μια σειρά εξαιρετικά επικερδών συμβάσεων με τους ναζί για την παραγωγή οπλικών συστημάτων.
Πηγή:e-typos

5 σχόλια:

  1. Τι σχεση εχει ο γιος της γυναικας του (απο προηγουμενο γαμο) και οι απογονοι του με τον Γκεμπελς για να μας το πασσαρουνε ετσι, μονο φασιστικα νοσηρα μυαλα, γαλουχημενα στις χιτλερικες προπαγανδιστικες τακτικες θα μπορουσαν να το αναρτησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο ένας χαζός θα μπορούσε να πιστέψει οτι οι ναζί δεν είχαν καμία σχέση με τους μεγαλοβιομήχανους της εποχής.

      Διαγραφή
    2. Η ανιστορητος φιλε μου. Ομως υπαρχει στοχος για να χαρακτηριζει τον Χαραλντ Κουαντ εμμεσο απογονο του Γκεμπελς.

      Διαγραφή
  2. Η είδηση δεν λέει ότι ο γιος του Γκαίμπελς από τον πρώτο του γάμο ήταν ναζί, αλλά ότι το ναζί-κάθαρμα ο πατέρας του έκανε μπίζνες και έφτιαχνε περιουσία συνεργαζόμενος με τα τραστ των υποτιθέμενων "μισητών πλουτοκρατών", η οποία περιουσία όχι μόνον δεν κατασχέθηκε από την δημοκρατική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ως προιόν εκμετάλλευσης και λεηλασίας του Γερμανικού και των Ευρωπαικών λαών, αλλά κατέστη δυνατό να κληρονομηθεί από τον απόγονό του.

    Όπως ουδείς από τους 12 (μόνον!) βιομήχανους που παραπέμφθηκαν στη Δίκη της Νυρεμβέργης δεν κάθισε στη φυλακή για περισσότερα από δύο με τρία χρόνια και όταν αποφυλακίστηκαν, χάρη στην αμνηστία που τους χορηγήθηκε από την αμερικανική διοίκηση, τα ΜΜΕ της εποχής και η πολιτική ηγεσία του Αντενάουερ τους υποδέχθηκε ως ήρωες.

    Γκέκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα λες καλα, ο γιος του Γκεμπελς δολοφονηθηκε απο την μητερα του.

      Ο Χαραλντ Κουαντ δεν ηταν ουτε βιολογικος ουτε θετος γιος του Γκεμπελς.

      Εκεινη την εποχη ολοι σχεδον οι γερμανοι συνεργαστηκαν με τους ναζι, ελαχιστοι οπως πιθανον γνωριζεις αντισταθηκαν, θα επρεπε λοιπον να κατασχεθει ολη η περιουσια της γερμανιας. Αντ΄αυτου επελεγη αφενος η οικονομικη βοηθεια ωστε να μπορεσει να ορθοποδησει η χωρα, αφετερου η υποχρεωση της να πληρωσει πολεμικες αποζημιωσεις. Μαθημα που πηραν οι συμμαχοι απο τις ιστορικες συνεπειες της συνθηκης των Παρισιων και των Βερσαλλιων.

      Οι δωδεκα βιομηχανοι που αναφερεις ειναι οι βιομηχανοι της δικης IG Farben. Στην δικη κατηγορουμενοι ηταν 24 ατομα κυριως διοτι η δουλεια τους ηταν η παραγωγη του Zyklon B. Απο αυτους, οι 13 καταδικαστηκαν σε 1 μεχρι 8 χρονια φυλακισης, προσμετρηθηκε στον χρονο της ποινης τους ο χρονος προφυλακισης, οι υπολοιποι αφεθησαν ελευθεροι. Κανενα μελος της οικογενειας Κουαντ δεν κατηγορηθηκε.

      Ο Γκουντερ Κουαντ, βιολογικος πατερας του Χαραλντ συνεληφθη το 1946 λογω της σχεσης του με τον Γκεμπελς και δικαστηκε με την κατηγορια οτι ηταν Mitläufer αλλα τελικα αφεθηκε ελευθερος, αργοτερα ενας κατηγορος στην δικη της Νυρεμβεργης ειπε πως αν ειχαμε τοτε τα στοιχεια που εχουμε τωρα θα ηταν και αυτος κατηγορουμενος στην δικη της IG Farben.

      Το οτι οι ναζι φασιστες ηταν μια κομπανια υποκρισιας δεν χρειαζεται να πουμε αφου το βλεπουμε και απο την σταση των θαυμαστων τους κατηγορουμενων της ΧΑ.

      Διαγραφή