Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στο Mega καταγγέλλει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα στο Mega καταγγέλλει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Σάλος έχει ξεσπάσει από ρεπορτάζ της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας Espressο, το οποίο δημοσιεύει αυτούσια την επιστολή της Ελληνίδας πρέσβειρας Kαλής Θελήσεως της Unescο, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, προς τη γενική γραμματεία του σώματος επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ).
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η κ. Βαρδινογιάννη καταγγέλλει με λεπτομέρειες, στοιχεία και ονόματα, ότι το μεγάλο κανάλι επί σειρά ετών την εξαναγκάζει να διοργανώνει και μάλιστα με δικά της έξοδα "βραδιές μυσταγωγίας στο Μέγαρο Μουσικής", με μοναδικό σκοπό να "γεμίσουν" 2-3 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου στο μεσημβρινό και το βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. 

Η κ. Βαρδινογιάννη, κάνει λόγο ακόμη και για εκβιασμούς του αίσχιστου είδους. Όπως αναφέρει έχει δεχθεί πλήθος απειλών από υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού όταν άρχισε να φέρνει τις πρώτες αντιρρήσεις για τη συχνότητα των εκδηλώσεων που διοργανώνει. "Μου είπε ότι αν δεν διοργανώσω κάποια εκδήλωση το ίδιο βράδυ, θα στείλουν δικούς τους ανθρώπους με spray και θα κάνουν μουτζούρες στη νέα πτέρυγα που έφτιαξα στο νοσοκομείο Παίδων".
Ωστόσο οι ψυχολογικοί εκβιασμοί και οι πιέσεις δεν σταματούν εδώ. Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι της κ. Βαρδινογιάννη με στελέχη της διοίκησης του Mega. "Στις 13 και 14/4/2013 ημέρα Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, είχα ζητήσει να πάρω ρεπό, διότι αντιμετώπιζα ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας, είχα συνάχι για την ακρίβεια, για να λάβω την κυνική απάντηση ότι ο 'καρκίνος δεν κοιτά Σαββατοκύριακα, γι αυτό κυρά μου, τσακίσου να κάνεις τη δουλειά σου, γιατί αυτά τα παιδιά και πρωτίστως το κανάλι σε χρειάζονται. Τί θα βάλουμε στο δελτίο για να γεμίσουμε το κενό; Τα ...... μου;».
«Οι απαιτήσεις του καναλιού από μένα ολοένα αυξάνονται. Τη μία μου ζήτησαν στο ακροατήριο να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τον έφερα. Την άλλη ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, υπάκουσα και σε αυτή την εντολή. Τί θα μου ζητήσουν την επόμενη φορά; Να καλέσω τον πρόεδρο των ΗΠΑ; Είμαι μια ανεξάρτητη γυναίκα, δεν θέλω άλλο να εκμεταλλεύομαι τις γνωριμίες και τις προσωπικές φιλίες του συζύγου μου». 
«Εγώ και όλο το προσωπικό του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο Ελπίδα, βρισκόμαστε υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης εργασιακής ομηρίας. Έχουν φτάσει στα όρια του παραλογισμού. Τρέμουμε και μόνο στην ιδέα μια μέρα να βρεθεί η θεραπεία για την επάρατη νόσο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με ποια αφορμή θα διοργανώνουμε εκδηλώσεις;», διερωτάται κλείνοντας την επιστολή της προς το ΣΕΠΕ.
«Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχει γίνει η φυλακή μου. Σπανίως βλέπω το φως την ημέρας και όταν τα καταφέρνω να ξεκλέψω λίγο χρόνο από τις πυρετώδεις προετοιμασίες των αλλεπάλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνω και να βγω στο προαύλιο, είναι για να φωτογραφηθώ για τις ανάγκες ρεπορτάζ κάποιου περιοδικού», σημειώνει με απόγνωση η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco. 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η κ. Βαρδινογιάννη, το Mega για τα 20 και πλέον χρόνια συνεργασίας τους της χρωστάει περί τα 560.000 ευρώ σε υπερωρίες, βραδινά και αργίες και όπως όλα δείχνουν η συνέχεια θα εξελιχθεί στις δικαστικές αίθουσες. Μάλιστα, ασφαλείς πηγές του Μπλομπ, αναφέρουν ότι η κ. Βαρδινογιάννη ήδη έχει πάρει μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό Star, επίσης συμφερόντων της οικογενείας της, όπου θα παρουσιάζει τον καιρό, κάτι που όπως μας εξομολογείται, ήθελε να κάνει από μικρό παιδί.
Για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη προς το ΣΕΠΕ πατήστε εδώhttp://theblob.gr/eidhseis/koinwnia/item/2080-ta-lefta-den-fernoun-tin-eftyxia.html

4 σχόλια:

  1. Χα, χα, τρελλα γελια. Η Μαριαννα Βαρδινογιαννη θα παρουσιαζει τον καιρο στο Star. Καποιος σπαει πλακα και ψαρωνει σαν «νεουδι» ο Σπαρτακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Βαρδηνογιάννη υπάλληλος? ??
    Ανέκδοτο είναι? ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για ένα πανέξυπνο χιουμοριστικό κείμενο. ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ οι σχολιαστές!

      Διαγραφή
    2. Και γιατί δεν έχει ετικέτα «χιούμορ»; Και την φωτό του Λέννον με τον Τσε ως πραγματική την δημοσίευσαν.

      Διαγραφή