Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

OI ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΕΝΘΟΥΝ ΑΛΛΑ Ο ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ! ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΗΘΟΣ ΣΕ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΥΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ…

Ένα ακραία απαράδεκτο και προκλητικό γεγονός ήρθε να τονίσει την απόσταση που χωρίζει την ηγεσία του στρατεύματος και τμήμα των ανώτατων στρατιωτικών από τη μέση συνείδηση και τα αισθήματα συντριβής και οργής που τη διακατέχουν μετά το φονικό στο Πεδίο Βολής του Βόλου.
Ενώ οι οικογένειες των τριών δολοφονημένων από τον Στρατό παλικαριών και πληθώρα συναδέλφων τους βρίσκονται υπό συνεχή υποστήριξη ειδικών ψυχιάτρων. Ενώ ακόμη και οι τελετές ορκωμοσίας  των συναδέλφων της Σειράς Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα πένθους.
Στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα Απόστρατοι έστησαν τρελό γλέντι.
Αξίζει να διαβάσουμε και να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα από τα όσα αναφέρει γνωστό σαιτ που ασχολείται με τα ζητήματα άμυνας:    
«Όσοι έτυχε να περάσουν έξω από την ΛΑΕΔ χθες το βράδυ εντυπωσιάστηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί. Κι έμειναν μ΄ ανοιχτό το στόμα όταν άκουσαν μουσική να παίζει μέσα από την ΛΑΕΔ! Το ρεπερτόριο από τάνγκο… μέχρι χασαποσέρβικο. Η απορία και η έκπληξη είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχε περάσει ούτε 24ωρο από την λήξη του επίσημου τριήμερου πένθους στις ΕΔ για τον θάνατο των τριών πεζοναυτών μας!
Τι συνέβαινε στην ΛΑΕΔ; Ήταν η “επανένωση” της τάξης της Σχολής Ευελπίδων του 1978! Από την τάξη του 1978 προέρχεται ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Βασίλης Νικολόπουλος προσωπικός φίλος του Α/ΓΕΕΘΑ.

Η δεξίωση μετά μουσικής το βράδυ στην ΛΑΕΔ μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος γιατί ήταν απαραίτητη; 
Η δικαιολογία “μα το τριήμερο πένθος είχε λήξει” δεν έπεισε κανέναν από τους δεκάδες απόστρατους που επικοινώνησαν με το Onalert για να εκφράσουν την οργή τους. Δεν πείθεται κανείς εύκολα ότι την Τρίτη όλοι θρηνούσαμε για τους τρεις πεζοναύτες και την Παρασκευή στην
 ΛΑΕΔ έναν χώρο στρατιωτικό κάποιοι διασκέδαζαν την “επανένωσή” τους!
ImageΣτην εκδήλωση της ΛΑΕΔ ήταν παρών και ο Α/ΓΕΕΘΑ ,ο οποίος “δε μπόρεσε να αποχωρήσει πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα”.
Η ζωή συνεχίζεται συνηθίζουμε να λέμε μετά από κάθε θάνατο και τραγωδία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μεσολαβεί μια περίοδος που όλα κινούνται σε ρυθμούς χαμηλούς και ταπεινούς κι όχι σε ρυθμούς ...χασαποσέρβικου».
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης και αίσθηση της απόστασης που χωρίζει τους εν λόγω στρατιωτικούς και τις Ενώσεις τους με τους απλούς φαντάρους και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναφέρουμε το εξής:
Με σχετική μας ανακοίνωση ενημερώσαμε τους  συναγωνιστές ότι το προγραμματισμένο πάρτι οικονομικής ενίσχυσης εν όψει της δίκης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ το Σάββατο 11/10, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί. Πρόκειται για τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του τότε διοικητή του ΚΕΝ Γρεβενών μετά τις καταγγελίες συναδέλφων  για καψόνια και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.  Οι ημέρες αυτές είναι περίοδος θλίψης και οργής για την κρατική δολοφονία των τριών συναδέλφων.
Όμως, στιγμή δεν σταματούμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, το Μιλιταρισμό και το Φασισμό. Και καλούσαμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση στη Λέσχη των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ το Σαββάτο 11/10: «Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα το κίνημα μέσα στον στρατό και η απάντηση του κράτους».

Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις πρόσφατα απολυμένων συναδέλφων, αλλά και η καταγραφή της αναγκαιότητας  ενίσχυσης του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου