Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΙΣΧΡΗ ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Μπορεί για μια ακόμη φορά τα εθνικιστικά τα λόγια τα μεγάλα να αποδείχτηκαν μέσα σε μια νύχτα τζούφια, ψεύτικα και ότι εξυπηρετούσαν αποκλειστικά ανάγκες εσωτερικής κατανάλωσης, από μια κυβέρνηση που με κάθε τρόπο θέλει να παραμείνει στην εξουσία και να εφαρμόσει την σκληρή ταξική της πολιτική, στέλνοντας τα ΜΑΤ στους φοιτητές και τους εισαγγελείς στους μαθητής, υπογράφοντας νέα Μνημόνια και ψηφίζοντας τον νέο αντεργατικό νόμο που απαγορεύει τον αγώνα και την αμφισβήτηση στον κόσμο της εργασίας.
Αλλά ο νέος ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας έχει την ευκαιρία  να αποδείξει ότι το ξίφος του δεν είναι ζωγραφισμένο με τα χρώματα της ΟΝΝΕΔ και στρατευμένο στην εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους, σπάζοντας το γόρδιο δεσμό με τα βύσματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Διαβάστε λοιπόν ΥΕΘΑ Ν.Δένδια την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ συναδέλφου που τα έχει δει όλα με τη βυσματοκρατία στην 1η Στρατιά.
Είμαι στρατιώτης στην 1η Στρατιά στη Λάρισα στο τάγμα στρατηγείου. Υπάρχει εμπλοκή εδώ και αρκετούς μήνες με 7 και 8 συνεχόμενες μέρες μέσα. Η ΕΣΣΟ του καλοκαιριού ήταν πολύ μικρές και δεν υπάρχει κόσμος. Οι Λαρισαίοι βολεύονται με υπηρεσιακά, αλλά όσοι είναι από άλλες πόλεις δε βγαίνουν ούτε μια φορά την εβδομάδα!

Γενικά υπάρχει θέμα και με το φαγητό το οποίο δεν τρώγεται και με ένα ΚΨΜ απαράδεκτο χωρίς προϊόντα, το οποίο είναι κλειστό το βράδυ και δεν έχουμε ούτε ένα νερό να πάρουμε και πάμε για περίπολο και σκοπιά χωρίς νερό πρόβλημα το οποίο υπήρχε και όλο το καλοκαίρι και όσο κι αν αναφέρθηκε κανένας δεν έκανε τίποτα.
Γενικά δεν δίνουν σημασία στα προβλήματα των στρατιωτών! Επίσης υπάρχουν μεγάλες διακρίσεις μεταξύ των Λόχων καθώς είναι πολύ περίεργο στο Λόχο Διοικήσεως και στον 1ο λόχο οι στρατιώτες να βγαίνουν μια φορά στις 7 ημέρες και στον 2ο λόχο να βγαίνουν μέρα παρά μέρα!
Σε όσους ετοιμάζονται να έρθουν, μακριά χίλιες φορές σε Έβρο και νησιά... χωρίς υπερβολή!
Παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί μπας και διορθωθεί τίποτα γιατί μόνο τα βύσματα του Διοικητή φεύγουν με άδεια... Όλοι οι υπόλοιποι λιώνουμε!

ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια οι φαντάροι έχουν δικαιώματα. Αν δε μπορεί να τα διασφαλίσει ο ΥΕΘΑ, αν το ΓΕΣ δε μπορεί να εξασφαλίσει την τήρηση των νόμων και των κανονισμών που εξασφαλίσουν καθεστώς ισότητας, τότε τι κάνετε στο Πεντάγωνο;
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι. Πρέπει τώρα οι γονείς να σπάσουν τα τηλέφωνα στην 1η Στρατιά και στο Πεντάγωνο, απαιτώντας τον σεβασμό των παιδιών τους. Τα παιδιά μας δεν είναι λευκή επιταγή σε μια υποχρεωτική στράτευση που ο Στρατός τα εκμεταλλεύεται και τα εκπαιδεύει στην υποταγή και πειθαρχία, στις κοινωνικές ανισότητες και στη κυριαρχία του πιο ισχυρού!

Συνάδελφοι, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ. Μπορούμε να τους αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας συλλογικά και μαχητικά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. Για κάτι 40άρες τιμητικές και βάλε δεν γράφεις όμως σε αυτούς τους 2 λοχους. Ούτε για το ποσα ατομα διαθέτει ο κάθε λοχος. Γράφουμε που γράφουμε να τα γράφουμε σωστά και αντικειμενικα. όχι πάραπληροφόρηση απο τον κάθε τυχαίο ώστε να εκθέτει ένα ολόκληρο στρατοπεδο. τα μισά από αυτά ειδικά όσον αφορά τα ΚΨΜ και τους λοχους είναι φτιαχτα και με μεγάλη δόση φαντασιας. Προφανώς κάποιος δεν άντεχε απλα το ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη από τους φανταρους στο λόχο του και βάλθηκε με ψευδή σχόλια εναντίον ενός ολόκληρου στρατοπεδου. και εσείς γράφετε και για μαζικά παραπονουμενους. Πρώτα μαθαίνουμε τι ισχύει και μετά δημοσιεύουμε κάτι τόσο σημαντικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσύ που γνωρίζεις(αν γνωρίζεις), πόσα άτομα έχει ο κάθε λόχος; "βγαίνει" ο αριθμός για να δώσουνε 40 μέρες τιμητική; όχι τίποτε άλλο, αλλά 40 μέρες τιμητική μου φαίνονται πάρα πολλές... και με την κανονική άδεια να τις υπολογίζεις, πάλι περισσεύουνε 26 μέρες τιμητικής άδειας... δεν σου τη λέω, απλά αν θες γίνε λίγο πιο σαφής σε παρακαλώ...

    Ενημερωτικά, ΚΑΘΕ μονάδα, έχει κάποιους ρόλους, άλλοι είναι μονίμου φύσεως και άλλοι όχι. Κάθε μονάδα έχει μία αποστολή, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει. Την αποστολή την γνωρίζει η Διοίκηση και ΜΟΝΟ αυτή!!! Το γράφω για να καταλάβουν μερικοί ότι ένας λόγος που πέφτει εμπλοκή στη μία μονάδα και όχι σε μία άλλη, έχει να κάνει ακριβώς για αυτό το λόγο... και ναι, είναι ο ίδιος λόγος - κριτήριο που παίρνει ευνοϊκή μετάθεση αυτός που έχει βύσμα. Είναι ο ίδιος λόγος που μία μονάδα από βυσματική γίνεται άστα να πάνε...

    Πάντως δεν είναι και ό,τι καλύτερο να λες "μην έρθετε εδώ μας έχουνε @@ήσει" γιατί πολύ απλά, έτσι δεν θα σου στείλουνε κανέναν από την επόμενη σειρά.

    Καλά κουράγια, καλό υπόλοιπο, καλοί πολίτες και φροντίστε η περίοδος που περνάτε τώρα, να είναι η τελευταία φορά που κάνετε το μ@λ@κ@ στη ζωή σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα νησιά λες είναι καλύτερα; Τον Αύγουστο απολύθηκα απ τη Σάμο και δε θέλω να τη δω ούτε ζωγραφιστή. Αυτό γιατί όχι σερί 7 μέσα αλλά 27-28. Γι αυτό λοιπόν μην παραπονιέσαι γιατί έχω πολλούς φίλους στη Στρατιά οι οποίοι μου λένε ότι κάθε λόχος ακολουθεί διαφορετικό πρόγραμμα και πολιτική. Άλλοι βγαίνουν μέρα παρά μέρα αλλά δεν παίρνουν άδειες και άλλοι δε βγαίνουν και παίρνουν περισσότερες. Ρώτα πρώτα κάποιον να σου πει πως είναι τα "μαύρα" στρατόπεδα στα νησιά και που έχεις να βγεις αν βγεις μια φορά το μήνα εξοδουχος κι όχι με υπηρεσιακό και πες μου μετά για τη Λάρισα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαλλον ο συγκεκεριμένος...δεν εχει περασει απο εβρο η νησί για να δει τι σημαινει θητεία.Ντροπη και παλι ντροπή επρεπε πρωτα να επικοινωνησετεγια να μαθετε....αλλα σας βολευει πετατε λασπη.....δημιουργειται θέμα ......και αντι να κανετε καλό....μαλλον κακό κανετε....Ο καθενας βγαζει τα απωθημένα του γραφωντας οτι θελει.......και ποιο το αποτελεσμα.......Ενα πραγμα ισχυει οτι οι στρατιωτες παιρνουν τιμητικές αδειες και μαλιστα πολλές......οσο για το φαγητό ειναι υπεροχο σε ποσότητα και ποιότητα......τέλος για το ΚΨΜ ο αλλος ηθελε να παρει νερο οταν παει για υπηρεσία...και γιατι δεν επαιρνε 2-3 νερα πριν.......Ευχαριστω για την αναρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιλάει και αυτό για 7 ημέρες μέσα. Δεν πήγε Λήμνο και λοιπά νησιά, 45 ημέρες φυλάκιο, 40 ημέρες μέσα στην μονάδα και καμία τιμητική. Και είναι και στη Λάρισα σε κανονική χερσαία πόλη και όχι σε κάνα νησί που για να μετακινηθείς αναγκαστικά ταξί με το X κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή