Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ Η 124 ΠΒΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: ΚΑΨΟΝΙΑ, ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ!

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Αναφέρονται στη παραβατική και εξίσου επικίνδυνη συμπεριφορά των στελεχών, αλλά και στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης καθώς έχουν γεμίσει τους θαλάμους κρεβάτια με πρωτόγνωρα ασφυκτικό τρόπο.
Ας παρουσιάσουμε λοιπόν τις καταγγελίες νεοσύλλεκτων και γονιών που περιγράφουν την αυταρχική και παράνομη συμπεριφορά των στελεχών το διάστημα Δευτέρα 17/11 και Τρίτη 18/11/2014.
Ο Σμηναγός Μαυρόπουλος Ιωάννης, διοικητής της Α’ Μοίρας, μπήκε βραδινή επιθεώρηση φορώντας πολιτικά και συνοδευόμενος από τον Υπολοχαγό, απευθύνθηκε στο θαλαμάρχη λέγοντας: «Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ».
Το πιο τραγικό για τον εν λόγω στρατιωτικό ήταν ότι απευθύνονταν σε νεοσύλλεκτους, οι οποίοι μάλιστα δεν είχαν δώσει καμιά αφορμή!

Λοχίας Λουκάγκου Μαρία: έστειλε έναν νεοσύλλεκτο συνάδελφο εν ώρα εκπαίδευσης να καθαρίσει τουαλέτες.
Επίσης, υπέβαλε σε καψόνι στρατευμένο, να τρέξει με το όπλο στο χέρι στην άκρη του γηπέδου και να γυρίσει στο κέντρο.
Έστειλε άλλον συνάδελφο, επειδή θεώρησε ότι δεν αναφέρθηκε τόσο δυνατά όσο επιθυμούσε, να φωνάζει από τέρμα κάτω στις τουαλέτες.
Αλήθεια, μπορεί να μας απαντήσει κανείς αρμόδιος –ο διοικητής της 124 ΠΒΕ, ίσως το ΓΕΕΘΑ στο οποίο ανήκει το Πολυκλαδικό και Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης- σε πιο πρόγραμμα εκπαίδευσης αναφέρονται όλα αυτά.
Είναι ή δεν είναι παραβίαση των κανονισμών και του εκπαιδευτικού προγράμματος;
Το καψόνι είναι ή δεν είναι παράνομο από τον Στρατιωτικό Κανονισμό και προβλέπει συγκεκριμένα την τιμωρία του στελέχους; Γιατί τότε οι παρανομούντες απολαμβάνουν την ανοχή της διοίκησης στην 124 ΠΒΕ; Μήπως η διοίκηση της μονάδας τα καθοδηγεί όλα αυτά; Ας απαντήσουν.
Όμως η κακοδιοίκηση της μονάδας αποκαλύπτεται και από άλλα γεγονότα, που υποβιβάζουν τις συνθήκες ζωής των στρατευμένων.
Γέμισαν τους θαλάμους με κρεβάτια και οριακά χωράς να περάσεις ανάμεσα. Υπάρχουν 70 άτομα σχεδόν σε κάθε θάλαμο και σήμερα το 20% της Μοίρας είναι άρρωστο.
Αλήθεια, γιατί η διοίκηση της 124 ΠΒΕ δεν έκανε τις κατάλληλες ενέργειες για να υποδεχτεί την Σειρά Νοεμβρίου προσφέροντας αξιοπρεπείς συνθήκες, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι είναι η πολυπληθέστερη.
Αν τα Επιτελεία δε μπορούν να προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες σήμερα και να αντιμετωπίσουν αυτά τα μεγέθη των σειρών κατάταξης, πως είναι δυνατόν να απαιτούν Στράτευση στα 18 και Στράτευση των Γυναικών;
Είναι γεγονότα που αποδεικνύουν τη προχειρότητα, την ανευθυνότητα του αστικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου, τα βρώμικα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες της νεολαίας.
Όμως αξίζει να επισημανθεί «η πολιτισμένη συμπεριφορά» των στελεχών, που αποκαλύπτει το ήθος τους και τις αρχές τους. Αυτές είναι οι καθημερινές τους εκφράσεις όταν αναφέρονται στους  νεοσύλλεκτους:
ΣΚΑΣΜΟΣ-ΒΟΥΛΩΣΤΟ ΡΕ-ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ-ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΜΟΣ, ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ;-ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ!
Είναι ατάκες από το φτωχό κατά τα άλλα λεξιλόγιο του Λοχία Λουκάγκου και του Λοχία Τσιλσινόγλου!
Αυτά είναι τα στελέχη των Αρχηγών Μανωλά και Κωσταράκου. Να τους χαίρονται.
 Οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι πρέπει να σταματήσουν να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις. Να Αρνηθούν την εκτέλεση παράνομων διαταγών. Να βγουν μαζικά παραπονούμενοι, υπερασπιζόμενοι τα  δικαιώματα του φαντάρου με στολή.
Καλούμε τους γονείς να παρέμβουν. Να σπάσουν τα τηλέφωνα απαιτώντας από το διοικητή της 124 ΠΒΕ να πάρει μέτρα και να καλέσουν στη ΔΟΘ, στο ΓΕΣ, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση τους.
Τα παιδιά μας δεν είναι «λευκή επιταγή», μέσα και έξω από τον Στρατό, για να μπορεί να τα κακομεταχειρίζεται, απαξιώνει και θέτει σε κινδύνους το κάθε επικίνδυνο στέλεχος.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com 

6 σχόλια:

  1. Μαμά με πειράζουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μαμά βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μαμά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν βάζετε και τα ονόματα των νεοσύλλεκτων που τους έκαναν όλα τα παραπάνω???????? Μήπως δεν είναι έτσι όπως τα μεταφέρατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γτ δν ειναι ετσι? Ειμε φανταρος σρην 124 ΠΒΕ και ειμαι σε θεση να ξερω τι μας κανουνε... Οταν σημερα ο αρχισμηνιας μας απειλησε οτι δεν θα φαμε μεσημεριανο κανενα απο τα 2 σμηνοι απο την 3η ΜΟΙΡΑ γιατι ενας απο το Α σμηνος εγραψε σε ενα παγγακι ητανε σωστο???? Επειδη δεν ακουγωνται δεν σημαινει οτι δεν γινονται! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι δε βαζεις εσυ ρε εξυπνακια 6:51 το ονομα σου για αρχη? τελικα οι φανταροι ειναι μαμοθρεφτοι ή λενε ψεματα? μαλλον τιποτα απ τα 2.... απλα δεν ειναι κοτες, δεν κανουν το μαλακα οπως τους ειπε ολος ο κοσμος πριν μπουν φανταροι και παλευουν για την αξιοπρεπεια τους. κατι που δεν κανατε εσεις οι 2 πρωτοι (αν δεν ειστε ενας) ανωνυμοι. οποτε αν δεν ειστε ικανοι να σεβαστειτε αυτους που κανουν αυτα που δεν τολμησατε εσεις καντε μας τη χαρη να το βουλωνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι στη σειρά 334 και πέρασα απ το κέντρο της Τρίπολης! ήμουν θαλαμαρχης στην 3 διμοιρία του πρώτου λόχου. όλα αυτά που διαβάζω είναι τραγικά. δηλαδή απ τη μία λέτε ότι ο στρατός είναι άχρηστος και τρώει τα λεφτά του κράτους και απ την άλλη όταν ένα στρατόπεδο λειτουργεί σωστά με όλη την έννοια του στρατού το κραζετε γιατί είναι 'σκληρο'. αν περίμεναν τα παιδιά να πάν στρατό και να ξεκινήσουν το άραγμα απ την πρώτη μέρα και προσβαλοντε αν τους πουν κακομαθημένους για αυτό τότε είναι δικό τους πρόβλημα. Είναι το μοναδικό στρατόπεδο στη χώρα όπου γίνεται τήρηση του προγράμματος εκπαίδευσης κατά γράμμα. αν μαθαίνουν από γνωστούς τους στη Θήβα και τη Σπάρτη ότι περνάν ζωή και κότα τότε δεν πρέπει να τους ζηλεύουν αλλά να χαίρονται που κάνουν σωστή εκπαίδευση και ας μη τους χρειαστεί και πότε. ειλικρινά Λυπάμαι για τέτοια παράπονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελα 5:21 λες μεγάλα σάλια , γιατί το φαϊ ήταν κάτι που δεν έλλειψε σε κανέναν. Τρώγαμε όσο θέλαμε (διπλές - τριπλές μερίδες) και ο αρχισμηνίας ήταν πολύ σωστός. Όποιος ήθελε πήγενε και του μιλουσε για οτι πρόβλημα είχε , ασε τις υπερβολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή