Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι Γερμανοί καθήλωσαν όλα τα ΝΗ90 εν αναμονή αξιόπιστων πληροφοριών!

Οι Γερμανοί καθήλωσαν όλα τα ΝΗ90 εν αναμονή αξιόπιστων πληροφοριών!Τώρα είναι επίσημο: ο στόλος των μέσων ελικοπτέρων μεταφορά NH90 των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να παραμείνει μέχρι νεωτέρας στο έδαφος. Η πτητική λειτουργία έχει ανασταλεί ως προληπτικό μέτρο, έως ότου υποβληθούν αξιόπιστες πληροφορίες για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο. Ο λόγος είναι η έκρηξη του κινητήρα σε ένα ελικόπτερο NH90 τον Ιούνιο στο Ουζμπεκιστάν. Στη συνέχεια, οι τεχνικοί των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων και του κατασκευαστή της Airbus Helicopters διαπίστωσαν ότι θα μπορούσε να προκληθεί δυσλειτουργία σε σχέση με το σύστημα πυρόσβεσης. Μετά το περιστατικό, η Δοίκηση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει διατάξει μια έρευνα στους κινητήρες όλων των NH90 - 35 ελικόπτερα έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα.
Σχετικά με το περιστατικό και τις πιθανές συνέπειες, χθές (Δευτέρα) και σήμερα, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε συμβούλιο της αρχής ασφάλειας πτήσεων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κολωνία.

Εάν το περιστατικό, και οι πιθανές συνέπειες είναι μια αμιγώς γερμανική απόφαση ή αν οι υπόλοιποι χρήστες του NH90 ενεργήσουν αναλόγως, το Defencenews.Gr δυστυχώς δεν μπόρεσε να πληροφορηθεί περαιτέρω.

Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα του Στρατού της Γερμανίας υπάρχει μια σχετική ανακοίνωση γύρω από την καθήλωση του στόλου των ΝΗ90.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, "ένα ελικόπτερο μεταφοράς NH 90 είχε λίγο μετά την απογείωση στο Τερμέζ (Ουζμπεκιστάν) ζημιά στον κινητήρα. Η πρώτη ανάλυση έδειξε ότι μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία σε σχέση με το σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς... η πτητική λειτουργία προς το παρόν έχει ανασταλεί ως ένα προληπτικό μέτρο, εν αναμονή πιο αξιόπιστων πληροφοριών για τη λήψη αποφάσεων."http://www.defencenews.gr/index.php/diafora/138-2014-09-29-18-33-46/884-oi-germanoi-kathilosan-ola-ta-ni90-en-anamoni-aksiopiston-pliroforion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου