Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πώς ένας νεαρός Γάλλος καθολικός μετατράπηκε σε δήμιο των τζιχαντιστών! - BINTEO

Image

Σάλος ξέσπασε στην Γαλλία μετά την αποκάλυψη πως δυο από τους διαβόητους δημίους των τζιχαντιστών του “Ισλαμικού Κράτους”, είναι γαλλικής υπηκοότητας: ο Μαξίμ Οσάρ και ο Μικαέλ ντος ΣάντοςΠερίπου 1000 Γάλλοι έχουν πάει στη Συρία για να συμμετάσχουν στη τζιχάντ, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας.


Μετά το πρώτο μούδιασμα και το σοκ στην γαλλική κοινή γνώμη που προκάλεσε η αποκάλυψη της ταυτότητας του Γάλλου εξτρεμιστή, Γάλλοι δημοσιογράφοι έχουν κατακλείσει τη γενέτειρα του, την κωμόπολη Μποσκ-Ροζέρ-εν-Ρουμουά, αναζητώντας απαντήσεις για τους λόγους που οδήγησαν τον Γάλλο στο φανατισμό και στις φρικαλεότητες στο όνομα της εξτρεμιστικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.



Ο Μαξίμ Οσάρ ταυτοποιήθηκε σε μια σειρά βίντεο εκτελέσεων στη Συρία, μεταξύ των οποίων και του Αμερικανού Πίτερ Κάσινγκ. 


Ο Μαξίμ Οσάρ είναι 22 ετών και προτού εγκαταλείψει τη “δυτική” καθημερινότητά του δούλευε σε πιτσαρία και ζούσε στο πατρικό του. Οι γονείς του, μικροαστοί δημόσιοι υπάλληλοι. Όμως κάτι μέσα του άλλαξε και μάλιστα απροσδόκητα για τους οικείους του, όπως αναφέρουν οι φίλοι του: 

“Έγινε απόμακρος εντελώς ξαφνικά και δεν μιλούσε σε κανέναν. Άφησε γένια και φόρεσε την παραδοσιακή μουσουλμανική ενδυμασία”.

Ο Μαξίμ άφησε τη γενέτειρά του το 2012 και πήγε στη Μαυριτανία, όπου εγγράφηκε σεθρησκευτική σχολή για να μελετήσει διεξοδικά το Κοράνι. Ωστόσο θα εγκαταλείψει τη Μαυριτανία τον Αύγουστο του 2013 για να πάει στη Συρία. Εκεί μάλιστα, αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του, και να υιοθετήσει το νέο όνομα Αμπούλ Αμπνταλά Αλ Φαρανσίμ. 

Έτσι ο φιλήσυχος κατά τους οικείους του μικροαστός καθολικός Γάλλος μεταλλάχθηκε σε έναν φανατικό τζιχαντιστή του “Ισλαμικού Κράτους”. 

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του Μαξίμ, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται να δηλώνει: “Περιμένω τον θάνατο με χαρά. Θα είναι ένα καλό νέο. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να γίνω μάρτυρας του Ισλάμ”. 

Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας, εξετάζοντας το προσωπικό του περιβάλλον, δεν μπορούν να καθορίσουν την πηγή ριζοσπαστικοποίησης του και πιστεύουν ότι η προσηλύτιση του στο Ισλάμ και η στρατολόγησή του έγινε μέσω του διαδικτύου. Έτσι ο γόνος μιας γαλλικής μικροαστικής καθολικής οικογένειας έγινε ένας ψυχρός εκτελεστής στο όνομα του Ισλάμ. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και ένας δεύτερος Γάλλος, ο 22χρονος Μικαέλ ντος Σάντος, από το Βαλ-ντε-Μαρν, προάστιο του Παρισιού, εμφανίζεται στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό Σύρων στρατιωτών και του Κάσιγκ από το Ισλαμικό Κράτος. Ο ντος Σάντος, πορτογαλικής καταγωγής, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και αναχώρησε το φθινόπωρο του 2013 για να πολεμήσει στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών.

«Σχεδόν πενήντα» Γάλλοι που είχαν πάει στη Συρία για να συμμετάσχουν στη τζιχάντέχουν σκοτωθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. «Γνωρίζουμε τον αριθμό των Γάλλων –είναι περισσότεροι από χίλιοι– που αφορά το φαινόμενο αυτό», σημείωσε ο Βαλς. «Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει που μαθαίνουμε ότι Γάλλοι ή άνθρωποι που διαμένουν στη Γαλλία βρίσκονται στην καρδιά τέτοιων ομάδων και συμμετέχουν σε αυτή τη βαρβαρότητα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
http://www.onalert.gr/stories/pws-enas-gallos-tzixantisths0metatraphke-se-dhmio-twn-tzixantistwn/38660


Επιμέλεια- Μετάφραση: OnAlert
Πηγές: BFMtv, EI, RT, TheLipTV, Syrie Irak - Prenom Nom, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου