Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό των ΗΠΑ από μέλη του Μποροτμπά

bor1
 Στις 27 Νοέμβρη 2014 στη Συμφερούπολη της Κριμαίας αγωνιστές της Ένωσης Μποροτμπά (Αγώνας) της Ουκρανίας και του Ενωμένου Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας έκαναν συγκέντρωση υποστήριξης του λαού των ΗΠΑ στον αγώνα του κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ο Ντένις Λεβίν, ένας συντονιστής του Μποροτμπά, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να υποστηρίξουμε όλους εκείνους που τις τελευταίες ημέρες υψώνουν το λάβαρο ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική κτηνωδία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δείτε όλους εκείνους που βγήκαν στους δρόμους στο Φέργκιουσον, το Ντιτρόιτ και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά κύριο λόγο για την αστυνομική βαρβαρότητα και βία, τις προκαταλήψεις και τις κοινωνικές ανισότητες. 



Θέλουμε να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους, σε όλους εκείνους που δε μπορούν πλέον να ανέχονται την καταπίεση: ‘Είμαστε μαζί σας! Κρατήστε γερά!’ Οι διαμαρτυρίες τους δίνουν ελπίδα σε όλους όσους καταπιέζονται και σκοτώνονται για φυλετικούς, εθνικούς και κοινωνικούς λόγους, δίνουν ελπίδα ότι ο ρατσισμός και ο νεοναζισμός θα αντιμετωπιστεί με αγανάκτηση και με την επιθυμία για δράση ενάντια στους καταπιεστές.»
   Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ ενάντια στην τυραννία της αστυνομίας και την άδικη δικαστική απόφαση στο Φέργκιουσον, Μιζούρι, η οποία αθώωσε έναν αστυνομικό ο οποίος πυροβόλησε έναν άοπλο έφηβο, εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 115 πόλεις σε 38 πολιτείες. Η τοπική αστυνομία δεν έμεινε άπραγη – όχι μόνο κάτοικοι της περιοχής, αλλά και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι αντιμετώπισαν υπερβολική χρήση βίας και κατάχρηση εξουσίας.
(εδώ το πρωτότυπο)


bor2 borotba_protiv_rasizma_ssha3
http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/11/27/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου