Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Και όμως ο μεγαλύτερος εχθρός του καθεστώτος Ερντογάν είναι ο «εσωτερικός εχθρός» ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ-ΜΙΤ-ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΛΑΟΥ

Μπορεί να απέτυχε η στρατηγική της Τουρκίας που πήρε τον τίτλο «Νεοοθωμανισμός», θέλοντας να επαναφέρει δια της επιρροής του Πολιτικού Ισλάμ  σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Βόρεια Αφρική-Καύκασο-Ασία και της προβολής οικονομικής/στρατιωτικής ισχύς τους μεγαλεπήβολους ιμπεριαλιστικούς της στόχους. Αλλά, η Τουρκία παραμένει ο σημαντικότερος ανταγωνιστής του ελληνικού αστικού κόσμου στη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου ο ελληνικός Μεγαλοιδεατισμός των ΑΟΖ-ενεργειακών κοιτασμάτων, αλληλοδιαπλέκεται με τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-Ε.Ε. στην περιοχή, όσο και με την σύγκρουση με την Ρωσία, καθώς τα ενεργειακά κοιτάσματα της Μεσογείου αποτελούν εναλλακτική πηγή εφοδιασμού για τον ευρωπαϊκό καπιταλισμό.   

Ο ελληνικός αστικός κόσμος επιχειρεί επομένως να πάρει τη μερίδα του λέοντος στην τεράστια αυτή μοιρασιά είτε συμμαχώντας με το κράτος φονιά Ισραήλ και τους άθλιους πραξικοπηματίες της Αιγύπτου, είτε επιβάλλοντας στον εργαζόμενο λαό μας νέους γύρους πανάκριβων εξοπλιστικών προγραμμάτων, νέες προσλήψεις Μισθοφόρων, Στράτευση των νέων στα 18 τους χρόνια και Στράτευση στα 18, απαραίτητες προυποθέσεις για το σχηματισμό του Ισραήλ των Βαλκανίων. Η «εθνική συμφιλίωση» που απαιτείται είναι ο στόχος της αστικής πολιτικής που διατυπώνει με σαφήνεια την συνέχεια της, εντός και εκτός συνόρων, στον ταξικό πόλεμο που διεξάγει εις βάρος των δυνάμεων της εργασίας  με πολεμικά ή μη μέσα. Η καθεστωτική προπαγάνδα τονίζει τους «εθνικούς κινδύνους», παρουσιάζει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό με μονοδιάστατο τρόπο, ως επιθετικότητα-αναθεωρητισμό μόνο της τουρκικής πλευράς. Χαρακτηριστικό το πώς παρουσιάστηκαν οι επιλογές Ερντογάν όσον αφορά τη δομή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αλλαγές, των όποιων η ψύχραιμη αξιολόγηση αποκαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του τουρκικού αστικού καθεστώτος είναι «ο εσωτερικός εχθρός»!
Χωρίς να ξεχνούμε τις τεράστιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τους τελευταίους μήνες τη γειτονική χώρα, τη μόνη πραγματική αντίσταση και αντιπολίτευση στα σχέδια του τουρκικού κατεστημένου, αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν, όταν οι δυνάμεις και τα άρματα της Στρατοχωροφυλακής που έχουν αναλάβει την Καταστολή της κουρδικής μειονότητας έδρασαν με απίστευτο μίσος και πρωτόγνωρη μανία κατά των διαδηλωτών στα μεγάλα αστικά κέντρα, εκτιμούμε την είδηση που κάνει λόγο για τις νέες προσλήψεις Μισθοφόρων στην Στρατιωτική-Κατασταλτική αυτή δύναμη. Με κοινή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και του Αρχηγείου της Στρατοχωροφυλακής της γειτονικής χώρας, το ποσοστό επαγγελματισμού στην Στρατοχωροφυλακή από 35% που είναι τώρα θα ανέλθει στο 40% το 2015. Στο πλαίσιο αυτό θα προσληφθούν 12.000 Επαγγελματίες Οπλίτες. Στο μέτρο αυτό προχώρησαν οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες στο πλαίσιο των εργασιών για την βελτίωση, όπως αναφέρθηκε, του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας από ποιοτική και ποσοτική άποψη. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και ρυθμίσεις για την θεσμοποίηση των ιδιωτικών υπηρεσιών παροχής ασφαλείας (security). Το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ξεκίνησε τις εργασίες προετοιμασίας καταστατικού λειτουργίας για τον συγκεκριμένο τομέα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα υλοποιηθεί μεταξύ άλλων το Σχέδιο Αυτοματοποιημένου Συστήματος Πληροφοριών.
Ποιος δεν αναγνωρίζει την ομοιότητα των αντιδραστικών επιλογών σε Τουρκία και Ελλάδα; Ο νυν ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας ήταν αυτός που αναδιοργάνωσε την ΕΛ.ΑΣ. ενισχύοντας την στρατιωτικοποίηση της, σπάζοντας τη στα τρία -αστυνόμευση συνόρων, αστικά κέντρα, Στρατοχωροφυλακή-, για να υλοποιηθούν τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας εναντίον των «ασύμμετρων απειλών», που προβλέπουν και την αντιμετώπιση του εχθρού αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Με τα ίδια ακριβώς κριτήρια ο  Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Α.Νταβούτογλου θέλει να αλλάξει και τη δομή του Εθνικού Οργανισμού Μυστικών Πληροφοριών, της γνωστής MΙT. Ο ίδιος δήλωσε, εστιάζοντας στο εσωτερικό της χώρας: «Έχει μεγάλη σημασία η αλλαγή της δομής των μυστικών υπηρεσιών. Η πληροφορία είναι το σημαντικότερο όπλο τον 21ο αιώνα. […] Ακραίες ομάδες, που προέκυψαν λόγω της αποδυνάμωσης ορισμένων κρατικών δομών, επεκτάθηκαν σε ευρείς τομείς. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξουν τα μέτρα και οι αναλύσεις για τις απειλές των υπηρεσιών πληροφοριών. Είπαμε ότι θα δώσουμε υποστήριξη στις αλλαγές που απαιτούνται, ανάλογα με τις ανάγκες. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε, τόσο πιο ορθές είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Όταν υπάρχει έλλειψη πληροφοριών, αυτό επιφέρει ρίσκο για τη λήψη αποφάσεων. Εισερχόμαστε προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της ανάγκης μας για πληροφορίες, για τη μείωση των ρίσκο που παρουσιάζονται για την Τουρκία. (...). Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις».
Τα μέτρα αυτά κρίνονται απαραίτητα στο τουρκικό κατεστημένο που διεξάγει συστηματικό πόλεμο εις βάρος της κουρδικής του μειονότητας, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων. Από την άλλη μεριά, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την οργάνωση στρατιωτικής ΕΥΠ με πεδίο δράσης το εξωτερικό της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι η υπερβολική ενασχόληση της ΕΥΠ στο εσωτερικό, κατά των αγωνιστών και των κινημάτων, προκαλεί ένα τεράστιο κενό στα εννοούμενα ως βασικά της καθήκοντα, την συγκέντρωση δηλαδή πληροφοριών εκτός συνόρων!
Η πιο σημαντική όμως εξέλιξη καταγράφεται από το κείμενο του Λ.Λιγουριώτη  «Νταβούτογλου: Με ''μέτωπο'' και στο εσωτερικό ο Τουρκικός Στρατός!», όπου αναφέρονται τα εξής: «Αλλαγή της δομής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν και απειλές μέσα στην ίδια την χώρα προανήγγειλε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ Αχμέτ Νταβούτογλου μετά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων όπου του δόθηκε πλήρης ενημέρωση από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Νεζντέτ Οζέλ. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και οι Αρχηγοί Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης και Στρατοχωροφυλακής. ''Τον τελευταίο καιρό βλέποντας τις εξελίξεις στην περιοχή και τις συγκρούσεις μέσα στη χώρα είδαμε πως μπορεί όλα αυτά να μετατραπούν σε απειλή. Εντός του δημοκρατικού συστήματος της Τουρκίας, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δρουν νόμιμα μέσα στο κράτος. Η αύξηση της επικινδυνότητας στην περιοχή καθιστά αναγκαία την εξέταση της δομής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, δικαιολογημένα'' δήλωσε μετά την συνάντηση προς τους δημοσιογράφους, δίνοντας το στίγμα των απειλών και μέσα στην χώρα.
ΠΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ; Το ποιες συγκεκριμένα απειλές φοβάται μέσα στην Τουρκία δεν τις προσδιόρισε - έχει ωστόσο σημασία η αναφορά στις ''συγκρούσεις μέσα στη χώρα'': Μπορεί να εννοεί την λεγόμενη ''παράλληλη δομή (Κίνημα ιμάμη Γκιούλ), μπορεί τους διαδηλωτές (όπως του Πάρκου Γκεζί κ.α.), μπορεί να εννοεί και τους Κούρδους (ΡΚΚ).
Το όραμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για το 2033:  Την προσεχή περίοδο η Τουρκία θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυσή της, υπό την έννοια του αμυντικού συστήματος. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επικινδυνότητες. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του διεθνούς κύρους μας''.  Όπως αναφέρεται στον τύπο, ο κ. Νταβούτογλου είπε η ενημέρωση που είχε ήταν μία άκρως λεπτομερής ενημέρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για τη μελέτη των αναγκών και των προσδιορισμό αυτών, ανάλογα με τις περιφερειακές εξελίξεις και πρόσθεσε: ''Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, στα εδάφη αυτά, είναι μία από τις πιο βασικές δυνάμεις όσον αφορά στις αλλαγές που γίνονται και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι πρόκειται για εθνικό στρατό. Συνεχώς αλλάζουν, με ταχύ ρυθμό, οι διεθνείς συγκυρίες και οι απειλές. Επίσης αλλάζουν πρόσωπο. Είμαστε μία χώρα, η οποία πάντα έκανε αμυντικούς σχεδιασμούς εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ''.
Βλέπουμε επομένως την κοινή στρατηγική των αστικών τάξεων Τουρκίας-Ελλάδας, τα κοινά τους δόγματα και σχεδιασμούς, που εκτός των άλλων επιδιώκουν την αναβάθμιση του ρόλου τους διαμέσου των διεθνών συμμαχιών τους, της συμμετοχής τους και της επέκτασης του ρόλου του στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των βάρβαρων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Στις ιμπεριαλιστικές αποστολές εξάλλου ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεργάζονται αρμονικά!
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι στην ίδια μας της χώρα είναι ο εχθρός, σε αυτή την σκληρή και ατέρμονη ταξική σύγκρουση. Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ταξικής-εθνικής συμφιλίωσης, αλλά η αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να αντιταχθούν στις σειρήνες της κοινωνικής ειρήνης και «εθνικής ενότητας», να αποκαλύψουν την αλληλουχία των αντεργατικών μέτρων, της βάρβαρης κρατικής καταστολής και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, που εμπεριέχονται στους λεγόμενους «εθνικούς στόχους». Η εφαρμογή της ταξικής-μνημονιακής πολιτικής, το οικονομικό SUCCES STORY που επιβάλλεται με τη βία των ΜΑΤ-ΜΜΕ-Δικαστών, βρίσκει την προέκταση του στη διεκδίκηση αναβαθμισμένου ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα σκληρά αντεργατικά-αντικοινωνικά-φορολογικά  μέτρα, η περιφρόνηση  της ίδιας της έννοιας της εργασίας και των εργαζόμενων βρίσκουν την συνέχεια τους στους μισθοφόρους, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και στις επεμβάσεις του ελληνικού στρατού στο εξωτερικό.
Δάσκαλοι-γιατροί κλπ. θα δουλεύουν τσάμπα, αλλά λεφτά για το ΝΑΤΟ και νέες αγορές όπλων υπάρχουν!
Εμείς ξεκαθαρίζουμε: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Αυτός είναι ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός: ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ-ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου