Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Δεν αλλάζει τίποοτα στο "Κόκκινο Βιβλίο" η Τουρκία


ImageΤελικά δεν θα γίνουν αλλαγές στο «Κόκκινο Βιβλίο» της Τουρκίας, ανακοίνωσε αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μπουλέντ Αρίντς  μετά από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου χθες.
Ο κ. Αρίντς που εμφανίσθηκε μπροστά από τις κάμερες έπειτα από τη συνεδρίαση που διήρκεσε 8,5 ώρες, δήλωσε πως προς το παρόν δε τίθεται θέμα τροποποίησης του Πολιτικού Εγγράφου Εθνικής Ασφαλείας.Υπαινιγμούς ως προς την αλλαγή του ''δόγματος'' των Ενόπλων Δυνάμεων είχε κάνει και  ο ίδιος ο κ. Ερντογάν πριν λίγο καιρό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στις απειλές κατά της χώρας θα περιληφθεί και η λεγόμενη ''παράλληλη δομή'',  δηλαδή η οργάνωση του Κινήματος του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν με τον οποίο είναι σε σύγκρουση.
Για το θέμα είχαν γίνει και σαφείς διαρροές- αλλά τώρα άγνωστο ακόμα γιατί, φαίνεται ότι η κυβέρνηση κάνει ελαφρώς πίσω στην κόντρα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη ''διαδικασία λύσης''  του Κουρδικού που συνεχίζεται με σκοπό - όπως είπε - τον τερματισμό της τρομοκρατίας και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και τη σημασία που αποδίδεται στη δημόσια τάξη.
Όχι άλλοι Πεσμεργκά μέσω Τουρκίας
Ο κ. Αρίντς διέψευσε το ενδεχόμενο να περάσει μέσω Τουρκίας και 2η ομάδα Πεσμεργκά στο Κομπάνι.
Τέλος, κληθείς να απαντήσει σε μια ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε πως δεν συζητήθηκε το θέμα των θρησκευτικών ταγμάτων.http://www.onalert.gr/stories/den-allazei-to-kokkino-vivlio-i-tourkia/38283

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου