Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΩΣ ΠΛΑΣΙΕ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΠΙΡΑΤΑ


Image
Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματούχων των προμηθειών, του Υπ. Άμυνας των ΗΑΕ (UAE), μετά απo πρόσκληση της ΓΔΑΕΕ/ΥΕΘΑ, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία (15 και πλέον) εταιρειών της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ).
Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των Ελληνικών Εταιρειών, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ήδη προμηθεύσει τις Ε.Δ. των ΗΑΕ με υλικά αξίας δεκάδων εκατομμυρίων € (όπως π.χ. η ΘΕΩΝ Αισθητήρες Α.Ε., με πωλήσεις άνω των 20.000τμχ  Ηλεκτροπτικά-Μονόκυαλα ή η ΕΛΜΟΝ ΑΕ με άνω των 30.000τμχ αλεξίσφαιρων και λοιπών υλικών προστασίας).
Εκ μέρους των ΗΑΕ, εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον, τόσο για την επέκταση των ήδη υφιστάμενων συνεργασιών αλλά και την έναρξη νέων.
 
Ο ΣΕΚΠΥ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ  και της ΓΔΑΕΕ, είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες ενέργειες υποστήριξης της ΕΑΒΙ, όπως η θεσμοθέτηση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ), αλλά και η πρωτοβουλία της ΑΝΥΕΘΑ  για δημιουργία Ελληνικών περιπτέρων στις Διεθνείς Εκθέσεις Αμυντικού Υλικού, όπου υποστηρίζεται και πριμοδοτείται η συμμετοχή των Ελληνικών εταιρειών, αποτελούν στρατηγικές κινήσεις προς την μοναδική διέξοδο επιβίωσης της ΕΑΒΙ, μέσω της εξωστρέφειας και των εξαγωγών.
 
Ο ΣΕΚΠΥ χαιρετίζει τις συγκεκριμένες ενέργειες και επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι η υγιής ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κρατικού και Ιδιωτικού Τομέα (ΥΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ και ΕΑΒΙ), είναι ο μοναδικός δρόμος εξόδου από την κρίση.http://www.onalert.gr/stories/ellinikes-etaireies-syzitoun-me-ta-inomena-aravika-emirata/38308

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου