Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ¨ΔΩΡΕΑΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ!


ImageΣτις μονάδες τελικού προορισμού έφθασαν 460 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 42 ρυμουλκούμενα οχήματα και λοιπά είδη, που παραχωρήθηκαν δωρεάν από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ισχυουσών συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε 4 Εργοστάσια Βάσης στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη - για έλεγχο και συντήρηση - βρίσκονται ήδη τα 460 τεθωρακισμένα οχήματα σειράς «Μ» και λοιπών ειδών και τα 100 ρυμουλκούμενα οχήματα που παραχωρήθηκαν δωρεάν από τα αποθέματα του Στρατού τωνΗΠΑ και η προμήθειά τους έγινε στο πλαίσιο των ισχυουσών συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Τα συνολικά 560 οχήματα ξεφορτώθηκαν - όπως ήδη γράψαμε- στα λιμάνια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και εν συνέχεια έγινε η μεταφορά τους στις Μονάδες τελικού προορισμού όπουθα περάσουν ''από κόσκινο''. Αρκετά , σύμφωνα με τον πρώτο μακροσκοπικό έλεγχο είναι απολύτως επιχειρησιακά αφού έχουν και ...φορτισμένες τις μπαταρίες του, παρά την διαδικασία απόθεσης που βρίσκονταν!

Μετά τον έλεγχο όλων και τις όποιες εργασίες απαιτηθούν, θα προωθηθούν στις μονάδες για ανάληψη επιχειρησιακού έργου, βάσει των σχεδίων.


Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ οι διαδικασίες εφοδιαστικής υποστηρίξης για την εκφόρτωση, τη μεταφορά και την ένταξη των οχημάτων σε Μονάδες εκτελέσθηκαν ως ακολούθως:

α. Από το λιμάνι του Πειραιά, την 10 Νοεμβρίου 2014, μεταφέρθηκαν συνολικά 113 (εκατόν δέκα τρία) ερπυστριοφόρα οχήματα τύπου Μ113Α2, 83 (ογδόντα τρία) ερπυστριοφόρα οχήματα τύπου Μ577Α2, 42 (σαράντα δύο) ρυμουλκούμενα οχήματα τύπου Μ105 Α2-Α3, 2 (δύο) Όλμοι διαμετρήματος 4,2” χιλιοστών και 18.103 (δεκαοχτώ χιλιάδες εκατόν τρία) βλήματα Πυροβολικού υποδιαμετρήματος 14,5 χιλιοστών, σε Μονάδες της Περιοχής Ευθύνης/ΑΣΔΥΣ (Ανωτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υλικού Στρατού).

β. Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την 11 Νοεμβρίου 2014, μεταφέρθηκαν συνολικά 83 (ογδόντα τρία) ερπυστριοφόρα οχήματα τύπου Μ113Α2, 62 (εξήντα δύο) ερπυστριοφόρα οχήματα τύπου Μ577Α2, 72 (εβδομήντα δύο) οχήματα τύπου Μ901 ITV, 46 (σαράντα έξι) οχήματα τύπου Μ1059 και 1 (ένα) τεθωρακισμένο όχημα ΤΟΜΟ Μ106, σε Μονάδες της Περιοχής Ευθυνης της ΜΕΡΥΠ.










Τα συγκεκριμένα 560 τεθωρακισμένα οχήματα και ρυμουλκούμενα οχήματα αναμένεται να καλύψουν σημαντικά κενά στις μονάδες ελιγμού του Ελληνικού Στρατού. 

Πηγή: ΓΕΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.onalert.gr/stories/ayta-einai-ta-tethorakismena-pou-pirame-apo-tis-usa/38495

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου