Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Βελισσάριος: Οι "σοσιαλιστικές" παρακολουθήσεις για "φιλοκομμουνιστές"! Η περίπτωση Καπούτση


Image
Ακόμη και το 1986 επί “σοσιαλιστικών” κυβερνήσεων η “κατηγορία” του “φιλοκομμουνιστή” ήταν αποφασιστικής σημασίας για έναν αξιωματικό. Και πάντως σίγουρα έμπαινε στην λίστα…υπόπτων!

Ζωντανή απόδειξη ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης ο οποίος είδε το έγγραφο που τον αφορά από τις παρακολουθήσεις των υπηρεσιών πληροφορίων του στρατού και διαπίστωσε ότι τον παρακολουθούσαν και μετά από την αποστρατεία του!!!
“Θέλγεται από τον κομμουνισμό”
Σε εμπιστευτική αναφορά από την Υπηρεσία Εσωτερικής ασφάλειας προς το ΓΕΣ (με βάση σχετική αναφορά Διοικητή Μονάδας), με ημερομηνία 22-2-1984, ο Λοχαγός Χρήστος Καπούτσης, χαρακτηρίζεται ως ικανός αξιωματικός που όμως, «θέλγεται από την Κομμουνιστική Ιδεολογία, για τούτο συνιστάται η στενή παρακολούθησή του». 

Ο Δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης (διπλωματικός και στρατιωτικός συντάκτης από το 1990 μέχρι και σήμερα, τακτικό μέλος της ΕΣΠΗΤ), από το 1978 που αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μέχρι το 1986, υπηρέτησε ως αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Μονάδες του Στρατού. Στις 17 Νοέμβριου του 1986, ο Λοχαγός Χρήστος Καπούτσης αποστρατεύεται με απόφαση του Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού Στρατιωτικού Συμβουλίου και παραπέμπεται να δικαστεί από το Διαρκές Στρατοδικείο. Ο λόγος ήταν η δημοσίευση ενός δισέλιδου όρθρου στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», με θέμα «22 προτάσεις για τη βελτίωση του Στρατεύματος», όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει και την ανάγκη εκδημοκρατισμού των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατηγορία, «προσβολή του Στρατεύματος δια του Τύπου»!
Μετά την αποστρατεία του, οι αρχές ασφαλείας συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πολίτη πλέον Χρήστο Καπούτση. Απόδειξη το σχετικό έγγραφο που δημοσίευσε το Onalert, που αναφέρεται σε συνέντευξη, που έδωσε το 1989 στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 984», τρία χρόνια μετά την αποστρατεία του!!
Μετά την αποστρατεία του, οι αρχές ασφαλείας συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πολίτη πλέον Χρήστο Καπούτση. Απόδειξη το σχετικό έγγραφο που δημοσίευσε το On alert καιαναφέρεται σε συνέντευξη, που έδωσε το 1989 στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 984», τρία χρόνια μετά την αποστρατεία του!!
http://www.onalert.gr/stories/velissarios-oi-sosialistikes-parakolouthiseis-gia-filokommounistes/38748

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου