Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ: Ως Πόντιος Πιλάτος ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας, συγκαλύπτει μαζί με τα Επιτελεία τον παρανομούντα Ναύαρχο! Υπουργείο Άμυνας και Επιτελεία παραβιάζουνε το νόμο και επικροτούν την αντίληψη του «Ξέρεις Ποιος είναι εγώ, Ρε» των Ανώτατων Αξιωματικών!

Αν και οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται το τι πραγματικά συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις αφενός από την προσωπική τους εμπειρία ως στρατευμένοι, αφετέρου από τη δημοσιότητα του πάρτι της μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα, με εμπλεκόμενους πολιτικούς των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ανώτατους στρατιωτικούς, πραγματικά, το επεισόδιο που σημειώθηκε πρόσφατα στο Πεντάγωνο και η Ατιμωρησία του πρωταγωνιστή ναυάρχου αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά ο Στρατός είναι ένας χώρος Ανομίας. Είναι χώρος που η υπεράσπιση του Κανονισμού και των Διαταγών είναι ευκαιριακό ζήτημα, υπόθεση δημοσίων σχέσεων, ρουσφέτι και ψηφοθηρία. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας παρακολουθήσουμε τον καουμπόη ναύαρχο, έναν από τους πολλούς στρατιωτικούς που θεωρεί ότι ανήκει σε μια ειδική κατηγορία  ανθρώπων, που από εκεί ψηλά βλέπουν τους ταπεινούς υφιστάμενους, τους οποίους αντιμετωπίζουν με τη λογική «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε»! Όπως θα δούμε όμως αυτή δεν είναι προσωπική στάση και αντίληψη, αλλά ο τρόπος λειτουργίας που από τα πάνω επιβάλλεται, περιφρουρείται και φτάνει να απειλήσει με τιμωρία ακόμη και όποιον έχει δίκιο, όποιον έτυχε να σταθεί απέναντι τους τηρώντας τις διαδικασίες.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα σήμανε «"Συναγερμός" στην κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ από "ανώτατο εισβολέα": Τα μέτρα ασφαλείας στο ΥΠΕΘΑ δεν ισχύουν για τους ανώτατους αξιωματικούς; Κάποιοι προφανώς θεωρούν ότι τα αυξημένα από την εποχή του Πάνου Παναγιωτόπουλου μέτρα ασφαλείας στο ΥΠΕΘΑ δεν τους αφορούν. Επεισόδιο στην κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ μεταξύ ανώτατου αξιωματικού που υπηρετεί σε καίρια θέση του ΠΝ κι ενός… υπαξιωματικού που έκανε άψογα την δουλειά του έκανε άνω κάτω το ΓΕΕΘΑ ,το ΓΕΝ και το ΥΠΕΘΑ! Ο ανώτατος έφθασε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και τον οδηγό μέχρι την κεντρική πύλη. Άγνωστο γιατί, δεν μπήκε με το αυτοκίνητο όπως κάθε πρωί εντός του στρατοπέδου Παπάγου. Αποβιβάστηκε και πήγε να μπει από την πύλη που εισέρχονται όλοι όσοι υπηρετούν και εργάζονται στο ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία. Εκεί έβαλε την υπηρεσιακή του κάρτα στο ειδικό μηχάνημα που απελευθερώνει την “μπάρα” για να περάσει ο κάθε εισερχόμενος στο ΥΠΕΘΑ. Η κάρτα είτε είχε απομαγνητιστεί, είτε είχε λήξει και ο ανώτατος δεν μπορούσε να περάσει.  Ευγενικά ο υπαξιωματικός εξήγησε στον αξιωματικό ότι πρέπει να γίνει μια διαδικασία “εξακρίβωσης” των στοιχείων του! Και τότε ακολούθησε η έκρηξη του ανώτατου, ο οποίος του επανέλαβε τον βαθμό και την θέση που υπηρετεί και ζήτησε να τον αφήσει να περάσει! Ο υπαξιωματικός επέμεινε στην διαδικασία και το αποτέλεσμα ήταν λίγη ώρα αργότερα να κληθεί από ανωτέρους του για να δώσει… εξηγήσεις»!
Θεωρούμε δεδομένο ότι οποιοσδήποτε άλλος βρισκόταν στη θέση του ναυάρχου, όχι μόνο δε θα τολμούσε να κινηθεί με αυτή τη παράνομη περιβολή και με αυτό τον επιθετικό τρόπο, αλλά και όταν θα γνωστοποιούνταν το γεγονός θα τιμωρούνταν άμεσα. Αλλά κάποιοι είναι υπεράνω του νόμου…
Για να δούμε λοιπόν τι ακολούθησε.  Καταρχήν, μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, ακολούθησαν νέες αναρτήσεις σε δημοσιογραφικά σαϊτ που ανέφεραν ότι είναι «έξαλλος ο Δένδιας με το επεισόδιο στην πύλη μεταξύ ναυάρχου και υπαξιωματικού -ΕΔΕ από το ΓΕΝ. Πλήρη ενημέρωση από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για το επεισόδιο στην κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ μεταξύ ναυάρχου και υπαξιωματικού του ΠΝ. Ο κ.Δένδιας είπε στους δύο Αρχηγούς ότι "δεν μπορεί να στέλνουμε στο προσωπικό λάθος μήνυμα", φράση που αποτελεί αιχμή για τον ναύαρχο ο οποίος αντέδρασε στον αυτονόητο έλεγχο του υπαξιωματικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΥΕΘΑ έγινε έξαλλος με το συμβάν».
Παράλληλα, ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης φέρεται να διέταξε ένορκη Διοικητική Εξέταση  για το επεισόδιο. Μάλιστα, η δημοσιογραφική έρευνα τονίζει ότι ο Α/ΓΕΝ δεν άκουσε -ευτυχώς- κάποιους  που βιάστηκαν να ζητήσουν  την μετάθεση του υπαξιωματικού που δεν επέτρεψε την είσοδο στον ανώτατο ο οποίος φορούσε πολιτικά, η κάρτα εισόδου του δεν γινόταν δεκτή από την “μπάρα” εισόδου και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε μαζί του και την υπηρεσιακή του ταυτότητα»! Ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού όμως ζήτησαν τη μετάθεσή του υπαξιωματικού γιατί λέει “έπρεπε να αναγνωρίσει τον ναύαρχο”. Είναι χαρακτηριστικό της συντεχνιακής αντίληψης «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει» ότι ενώ στην πύλη υπήρχε Λοχαγός,  το μένος όλων στράφηκε στον υπαξιωματικό.
Ο οποίος και βρήκε το μπελά του. Λοχαγός και υπαξιωματικός κλήθηκαν στο ΓΕΝ αμέσως μετά από το επεισόδιο για να δώσουν εξηγήσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι οι εξηγήσεις -ειδικά από τον υπαξιωματικό- ζητήθηκαν σε πολύ έντονο ύφος. Κάποιο το χαρακτηρίζουν και απρεπές. Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι φωνές ακούστηκαν σε αρκετή απόσταση από το γραφείο που είχαν κληθεί λοχαγός και υπαξιωματικός.
Αναρωτιόμαστε, σε ποιο κανονισμό και διαδικασία προβλέπονται «τα γκάζια» που έβαλαν στον υπαξιωματικό και με ποια αρμοδιότητα;
Γιατί, την ίδια στιγμή που επιτίθονταν στον υπαξιωματικό, η ΕΔΕ και καλά που διέταξε ο ΑΓΕΝ Αποστολάκης «έγινε γαργάρα», για να αντικατασταθεί από “άτυπη διοικητική εξέταση”, που έκανε ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Γιώργος Πέτκος.
Για εμάς είναι δευτερεύουσας σημασίας ζήτημα το αν έπαιξε ρόλο ή όχι το γεγονός ότι υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ είναι ένας Αντιναύαρχος, ο Αλέξανδρος Θεοδοσίου. Σημασία έχει ότι αποκαλύπτεται η πραγματική ουσία της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης: συγκάλυψη της παρανομίας του ανώτατου στρατιωτικού –ακόμη και με μη διεξαγωγή διατεταγμένης ΕΔΕ από τον ΑΓΕΝ Αποστολάκη – και επίθεση από ένστολους με όρους μαφίας, με απειλές και κραυγές, ενάντια σε υφιστάμενο που ακολούθησε τις προβλέψεις της σχετικής διαδικασίας.
Τι έκανε όμως ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «μέχρι και την Παρασκευή είχε εξαιρετικά άγριες διαθέσεις; Τον είχαν πληροφορήσει μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος ανώτατος είναι ο μοναδικός ο οποίος είχε τιμωρηθεί από Α/ΓΕΝ. Όχι τον σημερινό, αλλά τον προκάτοχό του».
Το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος για να τα έχει καλά με όλους! Εξάλλου εκλογές έρχονται, ψήφους κυνηγούν οι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί, πρώτα απ’ όλα των υφισταμένων τους. Πώς να τιμωρήσεις το ναύαρχο και να πληγώσεις τους ανώτατους στρατιωτικούς, πώς να αφήσεις τον υπαξιωματικό να «τον σχίζουν»  γιατί έκανε σωστά τη δουλειά του;
Ακούστε λοιπόν το έπραξε ο ανένδοτος και ανυποχώρητος Ν.Δένδιας, ο Φρουρός «του Νόμου και της Τάξης»: 
Ο υπουργός της «Μηδενικής Ανοχής» στους Μετανάστες και σε κάθε κοινωνικό κίνημα, βάρεσε προσοχή στο στρατιωτικό κατεστημένο και αναγνώρισε καθεστώς "Ασυλίας" στους ανώτατους αξιωματικούς, καθώς ο ναύαρχος απαλλάχθηκε με πρόφαση ότι το βίντεο από τις κάμερες της πύλης όπου σημειώθηκε το περιστατικό δεν είχε αξιοποιήσιμο ήχο. Λες και η εικόνα από μόνη της δεν έδειχνε τα πάντα. Και πρώτα απ΄ όλα ότι ο ναύαρχος θα μπορούσε να “κατηγορηθεί” άνετα για παραποίηση στολής».
Έτσι λοιπόν  ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας έδωσε "Τιμητική" άδεια στον υπαξιωματικό της πύλης, ενώ κρίνονταν  "αθώος"  ο ναύαρχος! Σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα της άτυπης διοικητικής εξέτασης που έγινε “δεν προκύπτουν ευθύνες για τον ανώτατο”… 
Και αν αυτή είναι η κατάληξη της σύγκρουσης μεταξύ των δύο αυτών στρατιωτικών καστών, καταλαβαίνεται τι αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φαντάροι.
Αλλά είπαμε: αυτή είναι η Στρατιωτική Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η Αστική δικαιοσύνη. Κυνηγά τους από κάτω, συγκαλύπτει και απαλλάσσει τις ανώτερες κοινωνικές κατηγορίες και τάξεις.
Είναι εξίσου Ταξική και Άδικη, όπως και ο βρώμικος, διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος αστικός τους κόσμος και η εξουσία τους. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Αν ήταν ο Βερύκιος ή κάποιος άλλος δημοσιογραφίσκος θα την πλήρωνε ο Υπαξιωματικός! Είμαι βέβαιος ότι ήταν ο τσαμπουκάς του Υπαξιωματικού! Αν ήταν κάποιος άλλος Υπαξιωματικός θα του έλεγε "πέρνα συνάδελφε" Αλώστε δεν είναι δυνατόν κανένας στην Πύλη να μην ήξερε τον Ναύαρχο!!! Αυτά ο κ. Δένδιας και όσοι υπηρέτησαν άνετη στρατιωτική θητεία δεν τα γνωρίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή