Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ηγέτης των αυτονομιστών καλεί σε μονομαχία τον Ουκρανό πρόεδρο: Ας το κάνουμε παραδοσιακά, διάλεξε μέρος, μέρα και όπλο

Ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι, επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να λύσουν την ουκρανική κρίση με έναν «παραδοσιακό τρόπο», μια μεταξύ τους μονομαχία που θα επιτρέψει την αποκατάσταση της ειρήνης. «Όποιος κερδίσει θα θέσει τους όρους του», τόνισε.
«Προτείνω μόνο ένα σενάριο για την ειρήνη, αλλά είναι πολύ καλό», έγραψε ο Πλοτνίτσκι σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. «Όπως έκαναν οι αρχαίοι σκλάβοι ηγέτες και οι ένδοξοι Κοζάκοι οπλαρχηγοί, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και να μονομαχήσουμε: Ο νικητής θα υπαγορεύσει τους όρους στους ηττημένους», ανέφερε και συνέχισε:
«Κάθε πλευρά θα έχει το δικαίωμα να φέρει δέκα μάρτυρες και δέκα εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης. Δεν διαφωνώ με την αναμετάδοση αυτής της μονομαχίας απευθείας από την τηλεόραση. Σας αφήνω επίσης το ελεύθερο να διαλέξετε τον τόπο και τα όπλα». «Γιατί υποδαυλίζουμε τα μίση που καταστρέφουν ανθρώπους, πόλεις και οικονομίες. Εσύ και εγώ μπορούμε να κλείσουμε αυτές τις πληγές. Δεν θα ήταν καλύτερο να τερματιστούν όλες οι αντιπαραθέσεις με μια δίκαιη μονομαχία;», διερωτήθηκε.
Άμεση ήταν η απάντηση από το Κίεβο. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εβγκέν Περμπιίνις έγραψε στο Twitter: «Η μόνη μάχη που θα έχει ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι θα είναι με την ουκρανική δικαιοσύνη». Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας απέκλεισε τις απευθείας διαπραγματεύσεις με την ηγεσία των αυτονομιστών.
http://tvxs.gr/news/kosmos/igetis-ton-aytonomiston-kalei-se-monomaxia-ton-oykrano-proedro-kanoyme-paradosiaka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου