Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής την ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: οι γυναίκες να στρατεύονται!


Screen Shot 2014-11-26 at 5.49.27 PMΚατά την ομιλία του χτες, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αβράμης Αρβανίτης είπε, μεταξύ άλλων, για το θέμα της επιστημονικής έρευνας:
Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής:
ΑΒΡΑΜΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:Και περαίνων: Η συμβολή στην προώθηση της ισότητας των φύλων με την ισότιμη ενσωμάτωση του γυναικείου φύλου στην έρευνα. Μα είναι δυνατόν ποτέ να έχει κανείς αντίρρηση γι’ αυτό; Είναι δυνατόν ποτέ; Αλίμονο! Υπάρχουν γυναικείοι εγκέφαλοι, γυναίκες πολύ ανώτερες από τους άντρες. Ποιος θα μπορούσε; Εκ περισσού έχει τεθεί αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ετέθη. Είναι αυτονόητο. Εντελώς αυτονόητο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ, ολοκληρώνετε, κύριε συνάδελφε.

ΑΒΡΑΜΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ισότης υπάρχει απόλυτη. Εκεί που δεν υπάρχει ισότης –και εγώ θα το ήθελα να υπάρχει- είναι στα δεκαοκτώ τους χρόνια οι γυναίκες να στρατεύονται. Έχουμε ανάγκη στρατού.

Η αλήθεια είναι ότι μόνο χρυσαυγίτης θα μπορούσε να περάσει, την ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, από το θέμα της επιστημονικής έρευνας στο θέμα του στρατού. Όχι “κύριε”, δεν θα σας κάνουμε τη χάρη εμείς οι γυναίκες που φέρνουμε στον κόσμο τη ζωή να μάθουμε να την παίρνουμε και πίσω. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι και να μην δίνονται χρήματα στους εξοπλισμούς, όχι να πηγαίνουν και οι γυναίκες στο στρατό.http://www.kar.org.gr/2014/11/26/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου