Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Στη Σαλαμίνα προσπαθούν να κατεδαφίσουν οικίες ρομά ενώ η γη είναι δική τους!

Screen Shot 2014-11-02 at 9.10.16 PM

Πριν από λίγο καιρό στη Σαλαμίνα εμφανίστηκε ρατσιστική συμπεριφορά με την κακοποίηση του αιγύπτιου εργάτη από τον εργοδότη του.
Ο ρατσισμός ξανακτυπά. Το δημοτικό συμβούλιο μετά από συλλογή υπογραφών ορισμένων κατοίκων στα Βασιλικά, οι οποίοι παραπονούνταν ότι οι ρομά έχουν παραβατική συμπεριφορά και κλέβουν νερό, αποφάσισε πλειοψηφικά εκτός ενός όχι και ενός παρών και χωρίς να ερευνήσει το θέμα, να προβεί σε ενέργειες κατεδάφισης αυθαίρετων κατοικιών ρομά οι οποίοι διαμένουν σε δική τους ιδιοκτησία.
Να σημειωθεί ότι παλαιότερα οι ρομα είχαν ζητήσει παροχή νερού η οποία δεν τους δόθηκε ποτέ.
Μέσα από ρατσιστικές και χρυσαυγίτικες κορώνες ξεχώρισε θετική η πρόταση της Δεσποινας Καρούση να συναντηθούν πριν προβεί σε οριστική απόφαση ο Δήμος με τους συγκεκριμένους κατοίκους. Η πλειοψηφία το αρνήθηκε. Παρ’ όλα αυτά η συνάντηση θα γίνει με σκοπό να προλάβουν το θλιβερό γεγονός να εκδιωχθούν άνθρωποι από τα σπίτια τους.
Επειδή η Σαλαμίνα έχει χιλιάδες αυθαίρετα κι επειδή πιστεύουμε ότι για να υπάρχει δικαιοσύνη πρέπει να ισχύει για τους ρομά ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην εκδιωχτούν.

Ίση μεταχείριση για όλους τους ανθρώπους!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου