Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΕΝΩΣΕΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ!

ΕΑΑΣ Ξάνθης
Ανεπιφύλακτα, ο καθένας μας μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι η ένταση που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού των αδίστακτων αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου, ποτέ δε πήρε τα χαρακτηριστικά θερμού επεισοδίου, ένα κλίμα που καλλιεργεί συστηματικά η κυβέρνηση και τα μέσα που την στηρίζουν. Η προβολή των «εθνικών κινδύνων»  δεν συνάδει με την πραγματικότητα καθώς όλοι οι σοβαροί αναλυτές, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ανάγκη διπλωματικής λύσης,  εκτιμούν ότι η απειλή για την ειρήνη είναι πολύ μικρότερη από ότι προπαγανδίζουν τα καθεστωτικά προπαγανδιστικά μέσα. Η «εθνική ανασφάλεια» που συντηρείτε, βολεύει την κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ψηφίσει σειρά βάρβαρων αντεργατικών μέτρων και παράλληλα, αισθάνεται το αβάστακτο πολιτικό κόστος της ταξικής της πολιτικής, το οποίο την αποδομεί.
Η πιθανότητα κατάρρευσης των αστικών κομμάτων εξουσίας σε βουλευτικές εκλογές που πλησιάζουν ολοένα, καθώς η πιθανότητα εξεύρεσης 180 προθύμων βουλευτών για εκλογή Προέδρου απομακρύνεται, επιτρέπει σε δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν τις αδίστακτες και ολοκληρωτικής νοοτροπίας μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην εξουσία, να κάνουν λόγο για επιμήκυνση της παράτασης θητείας της καταρρέουσας κυβέρνησης, «μπλοκάροντας την εκλογή προέδρου, με πρόσχημα την αντιμετώπιση κρίσιμων εθνικών θεμάτων».    

Πως και από ποιους όμως μπορεί να διατηρηθεί αυτό το κλίμα «εν δυνάμει πολεμικής αναμέτρησης»; Ποιοι αν όχι οι Ελληναράδες, σε ρόλο πάντα χρήσιμου ηλίθιου, θα αναλάβουν την πρωτοβουλία για «εθνικούς τσαμπουκάδες», που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν αντίστοιχες αντιδράσεις; Κλιμακώνοντας την ένταση;
Τα γεγονότα, που όλως τυχαίως περιγράφονται σήμερα στον φιλο-Σαμαρικό τύπο, δεν είναι τυχαία, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνα και πρέπει να τύχουν της γενικής καταδίκης, καθώς εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους τόσο για μια σημαντική μερίδα Ελλήνων πολιτών, όσο και για τις σχέσεις ειρήνης μεταξύ των δύο λαών.
To ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων, αυτές που διοργανώνουν κάθε χρόνο τις γιορτές μίσους στο Γράμμο και στο Βίτσι, με την συμμετοχή δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, με τις ευλογίες της Μητρόπολης. Ενώ λοιπόν, η κοινωνία μας, που προηγουμένως και χωρίς να νοιώσει έκπληξη οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, πληροφορήθηκε από τους ίδιους τους απόστρατους του Στρατού Ξηράς, της θεσμικής ΕΑΑΣ που υπόκεινται και ελέγχεται από το ΥΠΕΘΑ, ότι συναντήθηκαν και συμφώνησαν σε όλα με την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.  Σήμερα ενημερώνεται για μια ακόμη ακραία πρωτοβουλία ενός παρακλαδιού της, της ΕΑΑΣ Ξάνθης. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «στα όπλα είναι πλέον οι πατριωτικοί φορείς στη Θράκη για να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα. Εφόσον η κυβέρνηση δείχνει παντελή αδιαφορία για τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει στη Θράκη με τις ανθελληνικές δράσεις της Τουρκίας, μπορούμε να παλέψουμε μόνο με την ιδιωτική πρωτοβουλία», διαμηνύει ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης υποστράτηγος εν αποστρατεία Γ.Γεωργιάδης.
Ερωτήματα στα οποία οφείλουν μια απάντηση: Σε ποια ιδιωτική πρωτοβουλία αναφέρεται η ΕΑΑΣ Ξάνθης, αφού οι θεσμικές Ενώσεις των αποστράτων ένστολων υπόκεινται στο ΥΠΕΘΑ και ελέγχονται από τον ΥΕΘΑ;  Από πού και ως που νομιμοποιείται ένας δημόσιος φορέας να μεταμφιέζεται συγκυριακά και καιροσκοπικά σε «ιδιωτική πρωτοβουλία», να παρεμβαίνει σε τέτοιου είδους κρίσιμα θέματα, προβάλλοντας το εξαιρετικά εθνικιστικό και μισαλλόδοξο περιεχόμενο του, που ταυτίζεται ιδεολογικά με διωκόμενες από τη δικαιοσύνη ναζιστικές συμμορίες; 
Η εθνικιστική καφρίλα της ΕΑΑΣ Ξάνθης είναι δύσκολο να κρυφτεί. Σύμφωνα με το άρθρο η ΕΑΑΣ διοργανώνει το Σαββάτο 15/11/2014, πορεία διαμαρτυρίας με σύνθημα «Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο».
Προσέξτε, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, δεν απαιτούν δηλαδή να φύγει ο τουρκικός στρατός κατοχής, αλλά επαναφέρουν στο προσκήνιο τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες του πολύπαθου κυπριακού λαού, όταν οι ακραίοι εθνικιστές και των δύο πλευρών, οι αστικές τους τάξεις, οι Μητέρες Πατρίδες, ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ προωθούσαν την εθνοκάθαρση και τη Διχοτόμηση. Δυστυχώς, η πρόσφατη ιστορία των Βαλκανίων είναι γεμάτη με αντίστοιχα οδυνηρά επεισόδια με δράστες τις δολοφονικές ομάδες της άκρας-φασιστικής-μαφιόζικης δεξιάς, που εφάρμοσαν όμως την επίσημη κρατική πολιτική βίαιου ξεριζώματος ολόκληρων πληθυσμών. Χρησιμοποιώντας κάθε είδους βιαιότητας και εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, για να στείλουν στην προσφυγιά κάθε πολίτη με διαφορετική εθνικότητα, γλώσσα και θρήσκευμα.
Αυτό θεωρούν ορισμένοι ότι πρέπει να είναι το μέλλον της Κύπρου και της Θράκης;  
Ο λαός της Θράκης, μιας από τις πιο φτωχές περιφέρειες της χώρας, που ζει τις συνέπειες της κρίσης αλλά και της αδιαφορίας της κεντρικής διοίκησης, αντιμετωπίστηκε για δεκαετίες ως εσωτερικός εχθρός. Ανέχεια, φτώχεια, καταπίεση και περιορισμοί έθρεψαν τις πιο συντηρητικές τάσεις στο εσωτερικό της μειονότητας, άφησαν το περιθώριο διείσδυσης της Μητέρας Πατρίδας.  Αντί λοιπόν να βγουν συμπεράσματα, βλέπουμε ακριβώς και λόγω της εφαρμογής των Μνημονίων και της συνολικής αντεργατικής πολιτικής, των γενικευμένων κοινωνικών περικοπών και του γενικότερου αυταρχικού πλαισίου του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, να εντείνεται η επίδειξη αυταρχισμού και τρομοκρατίας, ακόμη και μέσα από τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων. Κρατικοί θεσμοί που παρουσιάζονται ως «ιδιωτική πρωτοβουλία»!
Ένας ακόνη θεσμός που ανήκει στο ΥΠΕΘΑ, αλλά αυτοπροβάλλεται ως «ιδιωτική πρωτοβουλία», η ΕΑΑΣ Ξάνθης διατρανώνει ότι «απαιτείται αφύπνιση και επαγρύπνιση από όλους. Στη διαδήλωση θα αναγνωστεί ψήφισμα – καταγγελία κατά της Τουρκίας που νωρίτερα θα έχει επιδοθεί στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής από τις ενώσεις Κυπρίων Φοιτητών».
Καταρχήν, πλήθος δημοσιευμάτων αναφέρονται στη δράση των ακροδεξιών Κυπρίων και τη παρουσία των ναζιστικών πυρήνων στη Θράκη, που με την επιθετικότητα, το ρατσισμό και το φασισμό τους έχουν θεωρηθεί υπεύθυνοι πλήθους παράνομων γεγονότων, ικανών να πλήξουν την αρμονική συμβίωση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Επίσης, κανείς δεν ξεχνά το πογκρόμ κατά του μειονοτικού πληθυσμού στην Κομοτηνή στις 16 Αυγούστου 1996, που είχε ως πρωταγωνιστές και πάλι τη γνωστή εγκληματική συμμορία, προκλήθηκε «ως εκδίκηση» για τα δραματικά γεγονότα στην Κύπρο, με την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού από άνδρα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής. Γεγονότα που έτυχαν της ανοχής της Αστυνομίας και οργανώθηκαν από το Μητροπολίτη Δαμασκηνό!
Ο κίνδυνος να επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα είναι προφανής.
Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση και προσωπικά τον ΥΕΘΑ Ν.Δένδια που επιτρέπει την εκδήλωση αυτών των γεγονότων, αρνούμενος να πάρει μέτρα κατά των θεσμικών ενώσεων αποστράτων.
Καλούμε τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να απομονώσει τους επικίνδυνους εθνικιστές και μιλιταριστές. Πρέπει το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα να σταθεί με αποφασιστικότητα απέναντι  σε αυτούς που καλλιεργούν το εθνικιστικό μίσος και επεξεργάζονται διχαστικά σχέδια, πρώτα από όλα μέσα στην ίδια την εργατική τάξη.
Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε τους κοινούς μας αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.
Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός, σε Ελλάδα και Τουρκία.
Εναντίον της κυβέρνησης και της σκληρής ταξικής πολιτικής της, εναντίον της Νέας Τάξης που μοιράζει και ξαναμοιράζει τον κόσμο και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας πρέπει να παλέψουμε.    

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου