Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Χιλή : Ομάδα νεοναζί δολοφόνησαν με σπαθιά έναν punk και τραυμάτισαν άλλους 2

Τα νέα αυτής της εβδομάδας – που ομάδα νενοναζί δολοφόνησαν ένα πανκιό δυστυχώς δεν μας προκαλούν έκπληξη. Σε πολλές χώρες της λατινικής Αμερικής και της Ασίας υπάρχουν νεοναζιστικές οργανώσεις. Επανερμηνεύουν την παλιά κουλτούρα του λευκού skinhead νεοναζί culture — και την δημιουργία του, Ροκ ενάντια στον Κομμουνισμό – για να δημιουργήσουν ένα νέο είδος νεοναζισμού που είναι ανοικτό στους Λατίνους και σε ανθρώπους κάθε φυλής και χρώματος
Legion 38
Legion 38
Στις 23 Οκτώβρη μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης με το όνομα “Legion 38″ (Λεγεώνα 38) έστησαν ενέδρα σε μια παρέα από punks, και τους χτύπησαν άσχημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας νεκρός και δύο τραυματίες.
Οι κάμερες ασφαλείας στην διασταύρωση Pajaritos και 5th of April, κατέγραψαν τις στιγμές μετά την δολοφονική επίθεση που άφησε νεκρό  τον Araya Isaac Herrera, 37 χρονών, που ήταν γνωστός ως “The Krusty”. Η παρέα των punks μαζί με τον δολοφονημένο, έπιναν μπύρες στο Plaza de Maipú, όταν 8 άτομα που βγήκαν από 2 αυτοκίνητα τους πλησίασαν και τους επιτέθηκαν με σπαθιά καρφώνοντας τον στον λαιμό και στην κοιλιά. Ο Araya Isaac Herrera πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο “El Carmen”.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια επιδρομή της νεοναζιστικής οργάνωσης  “Legion 38″, που στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζουν φωτογραφίες με εθνικιστικό και αντιαναρχικό περιεχόμενο.
Οι φίλοι του “The Krusty” περιμένουν από την την αστυνομία – PDI [Investigative Police Force] – να δώσουν πληροφορίες για τους δολοφόνους, αλλιώς θα είναι υπεύθυνη η αστυνομία για το τι θα ακολουθήσει.
Περισσότερες πληροφορίες στα ισπανικά  (WITH VIDEO) :

Περισσότερα άρθρα για τον λατινοαμερικάνικο νεοναζισμό :

Μετάφραση : jonny / mpalothia
Αναδημοσίευση από : nycantifa.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου