Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

124 Π.Β.Ε Τρίπολης: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΚΑΨΟΝΙΑ-ΕΝΤΑΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ!

Στο μοναδικό ΚΕΝ της ΠΑ στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη απεικονίζεται όλη η λογική της θητείας του παραλόγου. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν την ΠΑ σώμα της λούφας και οι εκπαιδευτές της 124 έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι αυτό δεν ισχύει. Από την πρώτη μέρα που θα πατήσει το πόδι του κάθε νεοσύλλεκτος στην πτέρυγα αρχίζει μια συνεχής πίεση και ένα τέντωμα.
Μέρος της καθημερινότητας η διατροφή και η διαβίωση στους θαλάμους. Όσον αφορά τη διατροφή υπάρχουν μικρές μερίδες στις οποίες μπορεί να προστεθεί συμπλήρωμα όχι όμως πάντα και όχι για όλους. Μερίδες τις οποίες θα πρέπει να καταναλώσουν οι σμηνίτες στα γρήγορα και σιωπηλά για να μην κουράσουν με τις φωνές τους τους εκπαιδευτές που τους έκαναν τη ζωή πατίνι. Όσον αφορά τη ζωή στους θαλάμους το θετικό είναι η ύπαρξη θέρμανσης, ζεστού νερού και καλού εξαερισμού αλλά για να υπάρχουν μέρες που οι σμηνίτες δεν έχουν χρόνο για να κάνουν μπάνιο (σε θαλάμους στους οποίους ζουν 65 άτομα κατά Μ.Ο).
Στο κομμάτι των ασκήσεων (ή πιο σωστά των παραγγελμάτων) υπάρχουν περιπτώσεις που από τα μεγάφωνα οι νεοσύλλεκτοι καλούνται να παρουσιαστούν σε 5 λεπτά στην πίστα ενώ πολλές φορές θα πρέπει να αλλάξουν μέσα σε αυτό το 5λεπτο και περιβολή ενώ αν κάποιος καθυστερήσει να βγει 10’’ ακούει και την κατσάδα του. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που για “παραπτώματα” τέτοιου τύπου καλείται όλη η μοίρα να κάνει επιτόπου άλματα απλά και μόνο για να σπάσει ο τσαμπουκάς. Στόχος άλλωστε των υπαξιωματικών της ΠΑ είναι μια λαμπρή τελετή ορκωμοσίας η οποία θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως βιτρίνα για την περιβόητη στρατικοποίηση που θέλουν να περάσουν στους στρατεύσιμους. Στη στρατικοποίηση λοιπόν δε χωρούν παράπονα και γνώμη από μεριάς των φαντάρων παρά μόνο από τη μεριά των εκπαιδευτών.
Επόμενο κομμάτι είναι οι υπηρεσίες και οι αγγαρίες. Από τη μια οι φαντάροι τρέχουν για τις υπηρεσίες στα μαγειρία, στους θαλάμους, στα πλυντήρια κ.α και από την άλλη με τζάμπα εργασία στη λέσχη αξιωματικών υπηρετούν του αξιωματικούς ως απλήρωτοι εργαζόμενοι (εικόνα από τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε όλοι) χωρίς δικαίωμα φυσικά να φέρουν αντίρρηση παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση της υπηρεσίας όπως ορίζει ο στρατιωτικός κανονισμός.  Η άδεια λίγων που μπορεί να δωθεί με το πέρας της υπηρεσίας έχει χαρακτήρα χάρης και δεν είναι δεδομένο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας για την καθαριότητα.

Τέλος όσον αφορά τα παράπονα οι υπαξιωματικοί καλούν όλους τους παραπονούμενους στο γραφείο προσωπικού για να μην ακούσουν οι υπόλοιποι νεοσύλλεκτοι και να μη γίνει κουβέντα στο στράτευμα. 
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι στο διοικητή απαιτώντας το σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την εφαρμογή των νόμων. Να δημοσιοποιούν άμεσα τις αυθαιρεσίες και την παραβίαση των δικαιωμάτων μας.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους και έτοιμοι να τους προσφέρουμε άμεσα υποστήριξη.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   
Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο: