Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΚΤΗΝΗ: Αστυνομικός πυροβόλησε 5χρονο Παλαιστίνιο στο πρόσωπο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αστυνομικός πυροβόλησε 5χρονο Παλαιστίνιο στο πρόσωπο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Το περιστατικό, που προκάλεσε την οργή, συνέβη όταν ο 5χρονος Muhammad Jamal Ubeid και η 14χρονη αδερφή του βγήκαν από το σχολικό λεωφορείο και περπατούσαν προς το σπίτι τους στο χωριό al-Issawiya, στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
"Ένας Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε με σφαίρα καουτσούκ το παιδί από κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς το κάτω από το μάτι", σημείωσε ο θείος του στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων  Ma'an.

O Muhammad μεταφέρθηκε στο κοντινό ιατρικό κέντρο Hadassah στο όρος Scopus, όπου οι γιατροί είπαν πως έχει υποστεί κάταγμα στο οστό κάτω από το μάτι του. Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι το τραύμα του προκλήθηκε από σφαίρες καουτσούκ. 

Κάτοικοι του χωριού, που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, ανέφεραν ότι ο ανήλικος στεκόταν έξω από το σπίτι του, ενώ η ισραηλινή αστυνομία έριχνε λαστιχένιες σφαίρες σε παιδιά και εφήβους επειδή πετούσαν πέτρες στα οχήματά τους. 


Ο θείος ωστόσο του Muhmmad διέψευσε πως υπήρχαν συγκρούσεις στην περιοχή μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών κατά τη στιγμή του πυροβολισμού. 


Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ επισήμανε σε ανακοίνωσή της πως οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μέσα ελέγχου για τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει. Δεν επιβεβαιώνουν ωστόσο πως ο 5χρονος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.



Ο Muhammad είναι το δεύτερο παιδί της περιοχής που φέρει τραύμα από σφαίρα στο πάνω μέρος του σώματός του, κάτι που απαγορεύεται από τους κανόνες της αστυνομίας.



Πηγή: RT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου