Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Κάμερες τοποθετημένες εντός υπηρεσίας του Δ’ Σώματος Στρατού για να παρακολουθεί ο διοικητής το προσωπικό του!

Η καταγγελία είναι απίστευτη, αλλά αληθινή. Και δεν είναι η μοναδική… Σε σχετική ανάρτηση του onalert.gr καταγγέλλεται ότι οι κάμερες στα γραφεία έχουν τοποθετηθεί χωρίς να υπάρχει ειδική άδεια από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και χωρίς βέβαια να υπάρχει γραπτή συναίνεση από το προσωπικό.
Η υπηρεσία ανήκει στο Δ΄ Σώμα Στρατού και το προσωπικό της εκφράζει μεγάλα παράπονα για την διοίκηση η οποία εφαρμόζει αμφιλεγόμενες μεθόδους . Και δεν αναφέρονται μόνο στις κάμερες. Αναφέρονται και στην συμπεριφορά των διοικούντων. Επιπλέον υπάρχει μια σειρά ερωτημάτων που θα πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν:
Ποιος αποφάσισε και με ποια δικαιολογία να τοποθετηθούν οι κάμερες;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
“Η άσκηση ψυχολογικής βίας από τις κάμερες είναι τόσο έντονη που ακόμη και το προσωπικό δεν ανταλλάσει μεταξύ του συζητήσεις ούτε κανβλέμματα με το φόβο ότι θα νευριάσει ο διοικητής και θα αρχίσει να φωνάζει. Σημειωτέων σε κάθε συγκέντρωση προσωπικού δεν αναφέρεται σε θετικές ενέργειες του προσωπικού χωρίς καμιά επιβράβευση αλλά αναφέρεται μόνο στα μικρολάθη που γίνονται ώστε να προσβάλλει κατάφορα και παρουσία όλων των κάθε άτυχο χειριστή που τόλμησε να κάνει κάποιο λάθος ίσως από άγνοια ή απροσεξία”.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Δεν ξεχνούμε την  καταγγελία των συναδέλφων από τη ΛΑΦ Κιλκίς που αποκαλύπτει την εργασιακή εκμετάλλευση, αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας που συχνά το συνοδεύει καθώς μετατρέπουν τη ΛΑΦ σε κέντρο παρακολούθησης και ελέγχου κάθε στιγμής των φαντάρων, δίνοντας νέα διάσταση στον όρο διευθυντική αυθαιρεσία, εγκαθιστώντας παντού κάμερες.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
«Στη ΛΑΦ Κιλκίς ποτέ δεν μπορείς να ησυχάσεις. Ο διευθυντής έχει εγκαταστήσει κάμερες σε όλους τους χώρους της ΛΑΦ και τις παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο. Έχει εγκαταστήσει ένα σύστημα και μας βλέπει ότι και να κάνουμε από το σπίτι και αν δει κάτι που δεν του αρέσει η αυτός η γυναίκα του μας παίρνει τηλέφωνο και αρχίζει το κράξιμο και οι καμπάνες. Δεν πρόκειται για κάμερες ασφαλείας αλλά καθαρά για ρουφιανοκάμερες αφού μέχρι και έξω από τουαλέτες έχει για να μετράει το πόσες φορές αφοδεύουμε. Αν σας φαίνονται όλα αυτά κάπως τραβηγμένα κάντε μια βόλτα από τη ΛΑΦ του Κιλκίς και δείτε αν υπερβάλουμε ή ακριβολογούμε».
Μήπως μπορεί να μας πει ο ΑΓΕΣ Μανωλάς τι θα κάνει για να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες αυτές αυθαιρεσίες;
Μήπως πρέπει να ξηλωθούν τώρα όλες οι κάμερες;  
Τα παραπάνω είναι εντελώς παράνομα, παραβιάζουν κατάφωρα τις κατ΄ επανάληψη νομολογίες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς κάμερες επιτρέπονται μόνο στις εισόδους-εξόδους των κτιρίων, στραμμένες προς τα έξω και συνοδεία ειδικών επιγραφών που αναφέρουν την ύπαρξη τους.
Απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση η καταγραφή του προσωπικού, και κατά συνέπεια των συναδέλφων.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν παραπονούμενοι στο διοικητή και το Μέραρχο, απαιτώντας το σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την εφαρμογή των νόμων.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους και έτοιμοι να τους προσφέρουμε υποστήριξη στο βαθμό που κινηθούν νομικά.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   

Diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Που να δειτε τι γινετε στον Β. Εβρο, στολισμα κανονικο απο ανωτερο επιτελη σχηματισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KATARXIN H LESXI K ILKIS ANIKEI STO G SWMA OXI STO D!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή