Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κοινωνική ευαισθησία αλλά χωρίς ασφάλεια από το ΓΕΕΘΑ


ImageΤην κοινωνική του ευαισθησία προσπάθησε να δείξει το ΓΕΕΘΑ, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει και την απαιτούμενη ασφάλεια . Την Κυριακή η UNICEF διοργάνωσε διαπολιτισμική γιορτή στο ΜΕΤΣ με τη συμμετοχή παιδιών από διάφορες γειτονιές της Αττικής με τους γονείς τους. Για τη μετακίνηση των παιδιών αυτών η UNICEF ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ με την υποστήριξή του σε λεωφορεία και οδηγούς. Το ΓΕΕΘΑ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά που υποστήριξε τη δραστηριότητα. 
Μέχρι εδώ όλα καλά και αξιέπαινη η πράξη του ΓΕΕΘΑ. Όμως τα λεωφορεία που διατίθενται για τη μεταφορά των παιδιών δεν έχουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ζώνες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τίθενται σοβαρά προβλήματα ασφαλείας τους. Και μπορεί να μην έχει συμβεί μέχρι τώρα ατύχημα, αλλά δεν χρειάζεται να το ρισκάρουμε. 
Αν και οι Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ εισηγήθηκαν να μην δοθούν λεωφορεία λόγω της σοβαρής αυτής ελλείψεως, εντούτοις ο Α/ΓΕΕΘΑ αποφάσισε και έστειλε λεωφορεία επιστρατεύοντας μάλιστα μόνιμα στελέχη οδηγούς που εργάστηκαν πέραν του ωραρίου τους.http://www.onalert.gr/stories/koinoniki-eyaisthisia-alla-xoris-asfaleia/39290

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου