Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΕΕ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Είναι πλέον σαφές ότι η αδίστακτη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλει νεκρό. Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ν. Ρωμανού αυτό δείχνουν. Την Κυριακή ο Σαμαράς κάνει προκλητικές δηλώσεις στη βουλή και κατηγορεί όσους υπερασπίζονται ληστές με καλάσνικοφ, τη Δευτέρα με τον ίδιο κυνισμό συναντά τον πατέρα του Νίκου ενώ σήμερα Τρίτη το δικαστήριο απορρίπτει για δεύτερη φορά τα αιτήματά του.
Ο Ν. Ρωμανός κλιμακώνει τον αγώνα του ενάντια στην κρατική καταστολή προχωρώντας σε απεργία δίψας. Ας μη νομίζει κανείς ότι απλώς παίζουν με το χρόνο και θα κάνουν πίσω τελευταία στιγμή. Η ζωή του και η δικαίωσή του βασίζονται στο κίνημα αλληλεγγύης που πρέπει να πάρει πανκοινωνικά  χαρακτηριστικά. Να γίνει πραγματικό ζήτημα στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Για να κλονιστεί η κυβερνητική αδιαλλαξία δε φτάνουν μόνο τα ψηφίσματα αλλά χρειάζεται μαζικοποίηση και κλιμάκωση των πολύμορφων δράσεων σε σωματεία, συλλόγους, γειτονιές.
Ο Ν. Ρωμανός είναι ήδη σύμβολο ενάντια στον τσαμπουκά της κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο η τραγικότητα της ιστορίας του με το φίλο του Αλέξη Γρηγορόπουλο να ξεψυχά στα χέρια του, δεν είναι μόνο το αίτημά του για μόρφωση, δεν είναι ούτε ο τρόπος που κοιτάει κατάματα το θάνατο. Είναι ότι αναγκάζει όλους μας να ξαναδούμε τη μεγάλη εικόνα του αυταρχισμού και σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Εκδικητικές απολύσεις, δικαστικές διώξεις εκατοντάδων αγωνιστών, παράνομες απεργίες, ξύλο και χημικά σε κάθε κινητοποίηση, βασανιστήρια.
Να βρεθούμε όλοι στις συνελεύσεις και δράσεις αλληλεγγύης όπως το σημερινό κάλεσμα στη νομική σχολή.

Να γκρεμίσουμε με τους αγώνες μας τη κυβέρνηση που απειλεί τις ζωές μας
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου