Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΓΥΜΝΟ!

Μάχη με τα στοιχεία της φύσης δίνουν οι τοπικές κοινωνίες, έχοντας την συνδρομή των στρατιωτών και του μόνιμου προσωπικού.
Για μια ακόμη φορά αυτοί καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, καλύπτοντας τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού και τις παραλήψεις των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βεβαίως στις πλάτες τους θα κάνουν δημόσιες σχέσεις η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά το αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία είναι αυτό που κυριαρχεί σε αυτούς που χώνονται για μια ακόμη φορά.
Για να αντιμετωπίσουν μια αναμενόμενη ¨έκτακτη ανάγκη" που αδυνατεί η κυβέρνηση των περικοπών και το κράτος του οποίου ιδιωτικοποιούνται όλοι οι κερδοφόροι τομείς και διαλύονται όλοι οι υπόλοιποι, ανεξάρτητα αν αποτελούν κοινωνική αναγκαιότητα. 
Ο ποταμός Έβρος κατεβαίνει «φουσκωμένος» και πλημμυρίζει καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και σπίτια. Η είδηση ότι έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις... έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.



Κυρίαρχη είναι η ανησυχία μην ξαναρχίσουν οι βροχές πριν κατέβει η στάθμη του Έβρου και υποχωρήσουν τα νερά από την περιοχή που έχει βουλιάξει και θυμίζει Βενετία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και από το ΓΕΣ θα ενισχύσει την παροχή βοήθειας με πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό και μέσα αν αυτό απαιτηθεί. Συνεχώς σκαπτικά μηχανήματα αλλά και φορτηγά δημιουργούν αναχώματα για να σωθούν όσα περισσότερα σπίτια γίνονται. Η απόγνωση των κατοίκων είναι μεγάλη.
Ο αγώνας με τα στοιχεία της φύσης αλλά και με το χρόνο είναι δύσκολος . Η ανησυχία μήπως με το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, επαναληφθούν έντονες βροχοπτώσεις, είναι μεγάλη και πολλοί ηλικιωμένοι κάτοικοι που μένουν κοντά στον ποταμό Έβρο σκέφτονται ακόμα και να φύγουν, για λίγες μέρες, από εκεί.

9 σχόλια:

  1. Χα, χα, χα, η προπαγάνδα καλά κρατεί.......Αυτό γίνεται πάντα και παντού, σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από οικονομικές ή πολιτικές συνθήκες. Εκτός αν θεωρείτε πως πρέπει να γίνει με ιδιωτική πρωτοβουλία τέτοιο έργο (και με το αζημίωτο φυσικά....).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τολμούν και χαχανίζουν αυτοί που διέλυσαν όλο τον κρατικό μηχανισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση.
    Μιλούν για προπαγάνδα αυτοί που ορθώνουν τείχη του αίσχους δολοφονώντας μετανάστες και αδιαφορούν για τα φράγματα του Έβρου που καταρρέουν, ενώ κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια.
    Τώρα βάζουν τους στρατιώτες να σώσουν ότι σώζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιοι δεν καταλαβαινουν πως οι στρατοι σε ολη τη γη εχουν ΚΑΙ κοινωνικη αποστολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την κοινωνική αποστολή να την κάνει το μόνιμο προσωπικό και όχι οι φαντάροι των 8 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω αν οι φανταροι επαιρναν 500€ δεν θα ειχες προβλημα......

      Διαγραφή
    2. Tότε δε θα ήταν άμισθοι δούλοι του κάθε καραβανά...και του κράτους

      Διαγραφή
    3. Ο δουλος και χρυσα δεσμα να εχει, παλι δουλος ειναι.

      Διαγραφή
    4. Μην μας κρίνεις κοιτώντας τον καθρέπτη

      Διαγραφή