Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ολλανδία: Η κυβέρνηση αρνείται τη στέγη σε χιλιάδες άστεγους μετανάστες χωρίς χαρτιά

Ολλανδοί αστυνομικοί συλλαμβάνουν μετανάστη (Φωτο ΑΡ)
Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλαν σήμερα την Ολλανδία για την άρνησή της να παράσχει κατεπειγόντως καταφύγια για τους άστεγους μετανάστες που δεν έχουν πάρει πολιτικό άσυλο, αφήνοντάς τους χωρίς στέγη μέσα στο καταχείμωνο.
Στην ανακοίνωσή τους οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόνισαν ότι η ολλανδική κυβέρνηση αρνήθηκε να παράσχει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ στις περισσότερες από 60 κοινότητες όπου είναι αναγκαίο να λειτουργήσουν τέτοια κέντρα.

Περίπου 8.000 άνθρωποι που έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ολλανδία αφήνονται στην τύχη τους κάθε χρόνο, αφού αρνούνται να επιστρέψουν στις χώρες τους. Πολλοί ζουν στο δρόμο, σε εγκαταλειμμένα κτίρια ή φιλοξενούνται από φιλανθρωπικές οργανώσεις ή δήμους που δεν επιχορηγούνται από την κυβέρνηση για τα άσυλα που διαθέτουν προς χρήση των αστέγων.
Αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης δικαιολόγησε την στάση της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι εάν χρηματοδοτηθούν καταφύγια για παράνομους μετανάστες θα υπονομευτεί το σύστημα χορήγησης ασύλου αφού θα επιβραβεύονται όσοι αρνούνται την απέλασή τους...http://www.902.gr/eidisi/diethni/57509/ollandia-i-kyvernisi-arneitai-ti-stegi-se-hiliades-astegoys-metanastes-horis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου