Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αμερικανικά "επιθετικά" uav's σε Καλαμάτα και Σούδα! Ποιο είναι το σχέδιο και τα προβλήματα


ImageΤον περασμένο Αύγουστο το Onalert που είχε παρακολουθήσει από κοντά την επίσκεψη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ, είχε αποκαλύψει ότι μεταξύ άλλων η Ουάσινγκτον είχε προτείνει την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη βάση της Καλαμάτας.
Η ελληνική πλευρά είχε επιχειρήσει να κρατήσει το θέμα μυστικό αν και ήταν από τότε σαφές ότι είχε συμφωνήσει σ΄ αυτή τη πρόταση. Σε ερωτήσεις του Onalert εκείνη τη περίοδο όχι μόνο δεν το διέψευδαν ,αλλά έλεγαν ότι αν πραγματοποιηθεί αυτή η αμερικανική πρόταση θα είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα.
Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της υλοποίησης.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...

Embedded image permalink
Τη φωτό αυτή δημοσίευσε πριν λίγο στο λογαριασμό του στο Twitter o Μohammed Omer, βραβευμένος παλαιστίνιος δημοσιογράφος από τη Γάζα. Είναι μικρά «βέλη» (flechettes) που ρίχτηκαν από ισραηλινά τανκ στην περιοχή της Χαν Γιούνις στη Γάζα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον ίδιο. Προορίζονται να μεγιστοποιούν την απώλεια μετά την έκρηξη του βλήματος... - See more at: http://left.gr/news/tragodia-dihos-telos-xekinise-hersaia-eisvoli-sti-gaza#sthash.1BxgBoEr.dpuf

ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


Μετά από εντολή του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας - Βαρύ ισραηλινό πυροβολικό σφυροκοπεί ολόκληρη την περιοχή - "Θα πληρώσετε ακριβό τίμημα", η απάντηση της Χαμάς - 

ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΓΑΛΛΙΑ Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ...ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ...

Αγνοώντας τους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλεισαν τους δρόμους τους Παρισιού αυτήν την εβδομάδα, διμαρτυρόμενοι για την Ισραηλινή επίθεση στην Γάζα, οι γαλλικές αρχές εισηγούνται πλήρη απαγόρευση των διαμαρτυριών υπέρ της Παλαιστίνης σε διάφορες πόλεις. 
Η συγκεκριμένη απαγόρευση έρχεται σε μία περίοδο που οι σχέσεις εβραίων-μουσουλμάνων της χώρας είναι εξαιρετικά τεταμένες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η διαδήλωση της προηγούμενης Κυριακής η οποία είχε ξεκινήσει ειρηνικά, αλλά στην πορεία κατέληξε σε πετροπόλεμο.

Έλληνες αντιφασίστες στον Ισπανικό εμφύλιο


     Ο ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 μαζί με τα Αρχεία Σύγχρονης Ιστορίας εγκαινιάζουν τη νέα στήλη "Κομμάτια κι αποσπάσματα: Ιστορίες στο Κόκκινο".   
Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας
Επιμέλεια: Μάνος Αυγερίδης
Έλληνες αντιφασίστες στον Ισπανικό εμφύλιο


Η 17η Ιουλίου 1936, με τη στάση της «στρατιάς της Αφρικής» και άλλων τμημάτων του ισπανικού στρατού που την ακολούθησαν, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ενός πολέμου που, εκτός απ’ το βαρύ φόρο αίματος που τον συνόδεψε στα τρία σχεδόν χρόνια της διάρκειάς του, έμελλε να καθορίσει την ζωή στην Ισπανία του 20ού αιώνα –με τη νίκη των Εθνικιστών, την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Φράνκο και την πτώση της 40 περίπου χρόνια μετά— και να αποτελέσει έναν απ’ τους σημαντικότερους τόπους μνήμης: σημείο αναφοράς, πεδίο αντιπαράθεσης ή συναίνεσης και συστατικό μύθο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων από εκεί και πέρα· έμελλε, επίσης, να λειτουργήσει ως το προοίμιο μιας μεγαλύτερης σύγκρουσης, της μεγαλύτερης και τρομακτικότερης όλων, αυτής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Raul Zibechi, Η τέχνη διακυβέρνησης κινημάτων από κυβερνήσεις [1]




  Θα αναδημοσιεύσουμε σε δύο μέρη το κείμενο ''η τέχνη της διακυβέρνησης των κινημάτων'', που καταπιάνεται με τις νέες μορφές κρατικού ελέγχου των κοινωνικών αντιστάσεων, από ένα κράτος που δεν καταστέλλει απλώς, αλλά εισδύει σε ''μοριακό'' επίπεδο στο εσωτερικό των ίδιων των κινημάτων. Η μέθοδος αυτή, προέκταση της κρατικής κυριαρχίας που μεταμορφώνεται σε μια πιο εκλεπτυσμένη διακυβέρνηση, αφορά κατά τον συγγραφέα και τις αυτοαποκαλούμενες ''προοδευτικές αριστερές'' κυβερνήσεις (ή μάλλον, κυρίως αυτές). 
Για το δεύτερο μέρος του κειμένου κλικ εδώ
Από το Raul Zibechi, Αυτονομίες και χειραφετήσεις-Η Λατινική Αμερική σε κίνηση, εκδόσεις Αλάνα, σελ 287 και επ. 
Η τέχνη της διακυβέρνησης κινημάτων
  Η πολιτική των από κάτω και από τα κάτω έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ως σήμερα και έχει διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα στη Λατινική Αμερική, μέρος της οποίας αποτελούν και οι νέες αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές και αριστερές κυβερνήσεις. Σε γενικές γραμμές, αυτές οι κυβερνήσεις είναι έμμεση συνέπεια των αγώνων των κινημάτων που απονομιμοποίησαν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο και άνοιξαν έτσι ρωγμές στις μορφές κυριαρχίας. Με αυτές γεννιούνται νέοι τρόποι διακυβέρνησης, ως αποτέλεσμα της δυναμικής των κοινωνικών κινημάτων αλλά και της προσπάθειας των ελίτ να διαχειριστούν την κρίση του κυρίαρχου μοντέλου. Η κατανόηση των «νέων μορφών διακυβέρνησης»*, σε συνθήκες πιο περίπλοκες από αυτές του παρελθόντος, είναι απαραίτητη για την προώθηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

Raul Zibechi, Η τέχνη διακυβέρνησης κινημάτων από κυβερνήσεις [2]




Για το πρώτο μέρος του κειμένου κλικ εδώ 
  Η «θεωρητική» ανάλυση
  Η ίδια η υπουργός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η αλλαγή από το οικογενειακό στο εδαφικό: «Οι ΥΠΣΥΕΣ λειτουργούν ως οργανισμοί που υφαίνουν τον κοινωνικό ιστό σε ένα συγκεκριμένο έδαφος και συναρθρώνουν τις διάφορες υπηρεσίες. Το έργο τους είναι να συντονίζουν και να υφαίνουν τον κοινωνικό ιστό εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα και ανάγκες (...) να δημιουργούν δηλαδη ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας σε μια συγκεκριμένη εδαφική περιοχή». Η έννοια της «δημιουργίας ιστού» συνίσταται «στην προώθηση της οργανωμένης συμμετοχής του κόσμου, μέσα από τις λεγόμενες Ομάδες Περιφερειακού Συντονισμού. Σε αυτές συμμετέχουνγείτονες, σχολεία, πολυκλινικές κ.λπ. Έργο τους είναι η κατάρτισηπρογραμμάτων, τα οποία χρηματοδοτούνται από το INFAMILIA (πρόγραμμα του υπουργείου για την παιδική και εφηβική ηλικία)» [10]

Η Παλαιστίνη δεν είναι μακριά


Δεν είναι η πρώτη φορά που η μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς ή υπομένει χερσαίες εισβολές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων από τον καιρό που το Ισραήλ τερμάτισε την κατοχή αυτού του παλαιστινιακού εδάφους πριν από εννέα χρόνια. 

Βίντεο από τη χθεσινή δολοφονία των 4 παιδιών στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό


Στις εικόνες φαίνεται καρέ καρέ-καρέ ο βομβαρδισμός.

Ross Daly, δεν μας αξίζει ένας Νίκος Καζαντζάκης και ούτε ένα μουσείο αντίστοιχο


Ross Daly: Είναι ντροπή για τους Κρητικούς, δεν μας αξίζει ένας Καζαντζάκης…Μια μεγάλη αλήθεια από τον Ross Daly, πριν λίγο στο facebook, με αφορμή την είδηση ότι το μουσείο Καζαντζάκη, στη Μυρτιά, θα μπορέσει να σωθεί με τη βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Διαβάστε τι έγραψε:
«Εάν ο μόνος τρόπος που μπορεί να σωθεί το Μουσείο Καζαντζάκη στην ίδια τη γενέτειρά του είναι με την αρωγή της ποδοσφαιρικής (και όχι μόνο) μαφίας και όχι με τη συλλογική προσπάθεια του συνόλου του Κρητικού λαού (και φτωχοί και πλούσιοι, ό,τι μπορεί ο καθένας), τότε δεν μας αξίζει ένας Νίκος Καζαντζάκης και ούτε ένα μουσείο αντίστοιχο. Αυτή η είδηση είναι πολύ μεγάλη ντροπή!!!»

To διαρκές Ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα και τα ενεργειακά κοιτάσματα

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
The aftermath of an airstrike on a beach in Gaza City on Wednesday. Four young Palestinian boys, all cousins, were killed. CreditTyler Hicks/The New York Times
ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ, ΟΙ ΗΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ...

Όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την αύξηση κατά 50% της χρηματοδότησης για το αντιβαλλιστικό πρόγραμμα του Ισραήλ,ειδικότερα δε, την εξέλιξη του Iron Dome και την κατασκευή περισσοτέρων πυροβολαρχιών του συστήματος.

Εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο συνολικά, τότε θα προκύψουν 621,6 εκατ. δολάρια συνολικά για το οικονομικό έτος 2015, εκ των οποίων τα 351 εκατ. δολάρια θα αξιοποιηθούν στο πρόγραμμα του Iron Dome, ενώ οι πιστώσεις για το 2014 ανέρχονται σε ύψος 235 εκατ. δολαρίων.

Προδοσία Κύπρου από προδότες ή βλάκες; Τι είχαν συμφωνήσει οι χουντικοί


ImageΤο τρίτο μέρος των αποκαλυπτικών αναφορών στρατιωτικών για τα γεγονότα της Κύπρου. Τα λάθη,οι ευθύνες και οι φρικαλεότητες που έγιναν από τους “ψευτοπατριώτες” προδότες της Κύπρου.

Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο και ΕΔΩ το δεύτερο μέρος
Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Αλεξάκης αφού πει πως οι αξιωματικοί δεν έχουν ΄΄πολιτικό μυαλό΄΄ αποδίδει στην διαφώτιση της χούντας την πεποίθησή τους πως ο Μακάριος ΄΄..είναι ανθενωτικός....΄΄.
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Αλευρομάγειρος που επάξια πολέμησε στην Κύπρο πιστεύει πως το σύνολο των στελεχών των ΕΔ εκτός των χουντικών, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πατριωτικά το Κυπριακό. Λέει όμως, πως ο Μακάριος δεν είχε πολλές συμπάθειες και ότι, το πραξικόπημα στην Κύπρο ήταν ο τελικός σκοπός του δικτατορικού καθεστώτος της Αθήνας.


ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...

Έλληνες ιθαγενείς υποδέχονται κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο

Όταν είδα την φώτο είπα μέσα μου ότι δεν μπορεί θα έχουν κάνει φώτοσοπ.

«Πράσινοι» πρωταθλητές στην πάλη και τον αντιφασισμό στο... Κόκκινο

   
Ο Νίκος Λέων είναι μέλος της ομάδας πάλης του Παναθηναϊκού στην κατηγορία των 130 κιλών. Μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και ξεκαθάρισε: «Ο αθλητισμός από την φύση του δεν μπορεί να έχει σχέση με τον ρατσισμό»   Της Αλέκας Ζουμή

1918:Όταν η νεαρή Σοβιετική εξουσία ακύρωνε τα ληστρικά δάνεια στην Ελλάδα!

naftilos.blogspot.com

ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Tο τελευταίο διάστημα κάποιοι από τους «έγκυρους» και «εμβριθείς» αναλυτές, που έχουν αναλάβει εργολαβικά και για λογαριασμό των τραπεζιτών να μας πείσουν πως πρέπει σαν καλά και υπάκουα παιδιά να πληρώσουμε το χρέος, το γύρισαν και στην ιστορία προσπαθώντας να αντλήσουν επιχειρήματα υπέρ των απόψεών τους. Ένας μάλιστα από αυτούς έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει την άποψη πως «τι να κάνουμε εκεί που φτάσαμε με το χρέος, εδώ και ο Λένιν μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση πλήρωσε κανονικά τα χρέη της τσαρικής Ρωσίας όπως πρέπει να κάνει κάθε τζέντλεμαν και αξιοπρεπής συναλλασσόμενος».

Ισραηλινή οβίδα σκοτώνει 4 παιδιά στην παραλία της Γάζας

View image on Twitter
See how israel chased, with shells, 4 kids and tore them to pieces via @MuathHumaid

ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ρατσιστικό παραλήρημα στο ευρωκοινοβούλιο

Σάλος ξέσπασε με αφορμή τα σχόλια που έκανε ο Γιάνους Κόρβιν-Μίκε του πολωνικού κόμματος Κογκρέσο της Νέας Δεξιάς, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ανεργία των νέων, ο οποίος αναφέρθηκε στους νέους άνεργους στην ΕΕ χρησιμοποιώντας την έκφραση «οι νέγροι της Ευρώπης»
Η διένεξη αυτή ξεσπά μόλις δύο μήνες μετά τις ευρωεκλογές, στις οποίες τα κόμματα της ακροδεξιάς αύξησαν σημαντικά τα ποσοστά τους, γεγονός που ήγειρε ανησυχίες για την εξάπλωση της ξενοφοβίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η τοποθέτηση του Πολωνού ευρωβουλευτή ξεκίνησε με μια αναφορά σε έναν παλιό νόμο για τις εργασιακές σχέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μια φράση που απέδωσε στον πρώην αμερικανό πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι.