Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Διαφωνία μεταξύ του γερμανόφιλου Ποροσένκο και του αμερικανοκίνητου Γιατσενιούκ

Ποροσένκο: Να αρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία - Γιατσενιούκ: "Όχι" στην πρόταση Πούτιν



Την ελπίδα να ξεκινήσει την Παρασκευή στο Μινσκ της Λευκορωσίας η ειρηνευτική διαδικασία για τις ανατολικές επαρχίες της χώρας του εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, απευθύνοντας έκκληση στους πολιτικούς να στηρίξουν αυτές τις συνομιλίες.
"Ελπίζω πραγματικά ότι την Παρασκευή στο Μινσκ θα αρχίσει επιτέλους η ειρηνευτική διαδικασία" ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
"Ο λαός της Ουκρανίας τάσσεται υπέρ της ειρήνης ενώ οι πολιτικοί θέλουν να παίξουν με τον πόλεμο. Θέλω να τονίσω ότι δεν θα το επιτρέψω αυτό", πρόσθεσε.
Εκπρόσωποι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη —η λεγόμενη "ομάδα επαφής"— θα συναντηθούν την Παρασκευή στο Μινσκ με την ελπίδα ότι οι επαφές αυτές θα οδηγήσουν στον τερματισμό της σύγκρουσης, που συνεχίζεται εδώ και έξι μήνες, μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

Γαλλία: Αναστέλλεται η παράδοση στη Ρωσία του πρώτου πλοίου Mistral

Frankreich Kriegsschiff MistralΗ Γαλλία «έλαβε υπόψη της την πίεση της διεθνούς κοινότητας» εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία και αποφάσισε να αναστείλει «ως τον Νοέμβριο» την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα μια γαλλική διπλωματική πηγή.
«Η απόφαση ελήφθη στην αρχή της εβδομάδας. Το συμβόλαιο ανεστάλη έως τον Νοέμβριο. Τότε θα δούμε αν υπάρχουν οικονομικές συνέπειες» διευκρίνισε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή ενδέχεται να κοστίσει στο Παρίσι «ένα δισεκατομμύριο ευρώ».

Πάντως ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση αυτή του Παρισιού δεν αποτελεί «τραγωδία» για τη Μόσχα.

«Η άρνηση του συμβολαίου δεν θα είναι τραγωδία για εμάς σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά μας σχέδια», είπε ο Μπορίσοφ, «παρόλο που είναι προφανώς δυσάρεστο και προκαλεί κάποιες εντάσεις στις σχέσεις μας με τους γάλλους εταίρους μας».

ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΤΟΦΥΛΑΚΗ-ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ https://www.youtube.com/watch?v=us9lPiQ9btA&feature=share

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 2014

Gaza War 2014

Η Επιτροπή αλληλεγγύης Στρατευμένων θα δώσει τη μάχη και στα δικαστήρια

Η δίωξη της Επιτροπής αλληλεγγύης Στρατευμένων δεν θα περάσειΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛEΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Η Επιτροπή αλληλεγγύης Στρατευμένων θα δώσει τη μάχη και στα δικαστήρια
Στις 23 Οκτωβρίου η Αστική δικαιοσύνη δικάζει την πάλη για τα δικαιώματα των φαντάρων 
Επιχειρηση τρομοκράτησης και «ποινικοποίησης του φρονήματος»
Για την επιτυχία της κοινωνικής βαρβαρότητας που συνεχίζει να προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τους διεθνείς συμμάχους της (Ε.Ε.-ΔΝΤ), της απαλλαγής του κεφαλαίου και του κράτους από κάθε κοινωνική υποχρέωση και της αποστέρησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας από κάθε δικαίωμα, απαιτείται και το αντίστοιχο πλαίσιο τρομοκράτησης και ποινικής καταστολής κάθε αντίστασης, απαιτείται η πολιτική φίμωση κάθε φωνής που κραυγάζει για ελευθερία. Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός δεν ανέχεται κριτική και αμφισβητήσεις. Για αυτό καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, στον συνδικαλισμό και στη διαδήλωση, στο πανεπιστημιακό και πολιτικό άσυλο, περιφρονεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο, τείνει να απαγορέψει στον κόσμο της εργασίας τον οικονομικό και πολιτικό αγώνα.

ΔΙΜΗΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΗς ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Στις 23 Οκτωβρίου 2014 επιχειρούν να δικάσουν το κίνημα των ελεύθερων φαντάρων, τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, την Πάλη ενάντια στο Πόλεμο, το Ρατσισμό, τον Εθνικισμό και το Φασισμό, Μέσα και Έξω από το Στρατό.
Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και έκφραση αλληλεγγύης σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα των κοινωνικών κινημάτων
Αυτή η πολιτική δίωξη δεν πρέπει, και δεν πρόκειται, να περάσει.
ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Ουκρανία: Μόνο στα λόγια η κατάπαυση πυρός


Image-Σφοδρά πυρά πυροβολικού στο Ντονέτσκ.
-Η Γερμανία δεν έχει λάβει επιβεβαίωση περί μιας συμφωνίας για την κήρυξη εκεχειρίας 

Σφοδρές εκρήξεις από πυρά πυροβολικού ακούγονταν στα προάστια της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν το Κίεβο και η Μόσχα περί του ότι συμφωνήθηκαν βήματα για τον τερματισμό της βίας στην περιοχή. 

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Όχι στο όνομα της Παλαιστινιακής υπόθεσης

Φωτογραφία: Oliver Weiken/EPA
Της Mariam Barghouti
Photograph: Oliver Weiken/EPAΗ Παλαιστίνη έχει υπάρξει ως ένα προσηλωτικό σημείο αναφοράς στην υπόθεση του αγώνα ενάντια στις αδικίες του ιμπεριαλισμού και της αποικιοκρατίας.  Το να στέκεσαι δίπλα στην Παλαιστίνη σημαίνει να στέκεσαι απέναντι στην αδικία, τα απαρτχάιντ, την αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό.

Παράδοση Δήλωσης Ολικής Άρνησης Στράτευσης Στη Στρατολογία Κομοτηνής – 01/09/14

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να χαρακτηρίσει την Κομοτηνή είναι η δράση του “βαθέος κράτους”. Πράκτορες, ΚΥΠατζήδες, στρατόπεδα, βάσεις, αποθήκες οπλισμού, μυστικά κονδύλια, εξωτερική πολιτική, εθνικισμός και μιλιταρισμός: δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο ταιριαστό περιβάλλον για την εγκατάσταση της στρατολογίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η δευτέρα 01 Σεπτέμβρη 2014, όμως, κόμισε στην -κατά τ’άλλα όμορφη- πόλη μια δράση γροθιά στο στομάχι του μιλιταριστικού κατεστημένου. 40 με 50 συντρόφισσες και σύντροφοι βρεθήκανε έξω από τη στρατολογία Κομοτηνής για να παραδώσουν μαζικά στις στρατιωτικές αρχές το κείμενο της Ολικής Άρνησης Στράτευσης των συντρόφων Δ. Μανίτσα και Κ. Σακκά

Ταγματάρχης 42 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στα σκαλιά νοσοκομείου

Σήμερα στις 4 τα ξημερώματα, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, ο 42χρονος Ταγματάρχης του ΓΕΣ, που υπηρετούσε στην Αθήνα, Αθανάσιος Τρίγκας του Κωνσταντίνου και της Φωτεινής, με καταγωγή από τη Ζηλευτή Τρικάλων. 
Ο άτυχος 42χρονος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων για να δει την μητέρα του που νοσηλευόταν εκεί. 
Την ώρα που εισερχόταν στο νοσοκομείο αισθάνθηκε αδιαθεσία και ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του. Λίγο αργότερα περαστικοί τον εντόπισαν νεκρό στα σκαλιά του νοσοκομείου.
Εμείς εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του.
Κουράγιο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ «Τρέχοντας». Ένα βασανιστικό βίντεο για την ζωή στην Γάζα από τον Eslam Saqqa

 Ένας φίλος μου έστειλε αυτό το συγκλονιστικό βίντεο, που έχει τίτλο : "Αυτό το κομμάτι της ζωής μου ονομάζεται: Τρέξιμο!". Μια συλλογή από αποσπάσματα από τα μέσα ενημέρωσης που τραβήχτηκαν, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, αυτών των 51 ημερών της σφαγής και καταστροφής στη Γάζα. Ενώ το βίντεο χρησιμεύει ως ντοκουμέντο, η καλλιτεχνική προσπάθεια του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη Eslam Saqqa αφήνει το θεατή στην άκρη, φοβισμένο, μετανιωμένο και αμήχανο. Ένα συγκλονιστικό δράμα,σε 3:56 δευτερόλεπτα

Ανασκευάζει το Κίεβο για τα περί κατάπαυσης του πυρός - «Δε συμμετέχουμε στη σύγκρουση» δηλώνει η Μόσχα

Σε επαναδιατύπωση της ανακοίνωσής του που έκανε λόγο νωρίτερα για συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Ποροσένκο για εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία προχώρησε το Κίεβο, σημειώνοντας πως οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν «ως προς έναν μηχανισμό επίτευξης κατάπαυσης του πυρός».
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας οι πρόεδροι της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός» στην περιοχή Ντονμπάς της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Ακολούθησε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία αναφερόταν ότι Πούτιν και Ποροσένκο συμφώνησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν με στόχο την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία και όχι για εκεχειρία, καθώς «η Ρωσία δεν συμμετέχει στη σύρραξη».

Ο ισραηλινός στρατός ξεπέρασε τα χολιγουντιανά εφέ στην ισοπέδωση της Γάζας (βίντεο)


Η 50ήμερη ισραηλινή επίθεση, εκτός από 2.150 νεκρούς και 10.000 τραυματίες, άφησε πίσω της και ερείπια σε μια τεράστια έκταση. Το βίντεο καταγράφει την καταστροφή - και, αν θυμίζει Χόλιγουντ, δεν πρόκειται παρά για την σκληρή πραγματικότητα. 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ EΛΛΑΔΑ: Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ UAV ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΟΠΛΑ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ-ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
Το πρόσφατο ταξίδι του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ και η υπογραφή συμβάσεων πολεμικών εξοπλισμού αξίας δις ευρώ αποτελεί μια σημαντική τομή όχι μόνο στη πρόσδεση του ελληνικού κράτους στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και στην αναβάθμιση του περιφερειακού του ρόλου, καθιστώντας το όχι απλώς συνένοχο, αλλά τον αποφασιστικό συνεργάτη των ΗΠΑ-Ε.Ε. στον πόλεμο κατά των λαών και την μοιρασιά της περιοχής.  Από αυτή την άποψη επομένως είναι εύλογη η μυστική διπλωματία που ασκείται από τους κυβερνητικούς παράγοντες, καταρχήν εις βάρος του λαού μας, που καλείται να επωμιστεί νέες θυσίες, να επανδρώσει με την νεολαία του σε ρόλο μισθοφόρου τις νέες εκστρατείες, να πληρώσει από το υστέρημα των αγροτικών και λαικών στρωμάτων το βάρος των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, και να επωμιστεί τον κίνδυνο εκδίκησης εξαιτίας της μετατροπής της χώρας στο σοβαρότερο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο της Μεσογείου.  

Ουκρανία: Παίζεται όλη η συνεργασία Γερμανίας - Ρωσίας

Του Γιώργου Δελαστίκ*

Σαφέστατος είναι ο στόχος των Αμερικανών στην Ουκρανία: Θέλουν πάση θυσία να τινάξουν στον αέρα την οικονομική, πολιτική και πάνω απ' όλα την ενεργειακή συνεργασία της Γερμανίας με τη Ρωσία, αξιοποιώντας τον πόλεμο που μαίνεται στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας μεταξύ του δυτικο-ουκρανικού και του ρωσικού πληθυσμού της.

Αν οι ΗΠΑ κατορθώσουν να υπονομεύσουν την ενεργειακή συνεργασία Βερολίνου - Μόσχας, θα καταστήσουν εκ νέου τη Γερμανία «ενεργειακό όμηρο» της Ουάσιγκτον. 

Γενοκτονίες: η πολιτική εξουσία ορίζει την ιστορική αλήθεια; TVXS Συνέντευξη

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα των ιστορικών η προσθήκη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πουψηφίστηκε την Τετάρτη, της ποινικοποίησης της άρνησης γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή, μεταξύ των οποίων η γενοκτονία των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Μ. Ασίας. Όπως αναφέρει στο tvxs.gr ο Λάμπρος Μπαλτσιώτης, ιστορικός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ειδικός στα ζητήματα γλωσσικής και θρησκευτικής ετερότητας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, «δημιουργείται ένα τρομερό προηγούμενο», καθώς πλέον, «η πολιτική εξουσία ορίζει την ιστορική αλήθεια», «την αλήθεια ενός επιστημονικού αντικειμένου».

Μόνιμη παύση πυρός συμφώνησαν Πούτιν και Ποροσένκο Τηλεφωνικά


Η ουκρανική προεδρία αναφέρει συγκεκριμένα ότι η μόνιμη παύση πυρός συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία των δυο Προέδρων.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε αναφέρει πως στη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι οι απόψεις των δύο ηγετών ήταν «σε γενικές γραμμές, κοινές» για διέξοδο από την ουκρανική κρίση. Η ανακοίνωση του Κιέβου αναφέρει: «Το αποτέλεσμα της συνομιλίας (σ.σ. Ποροσένκο – Πούτιν) ήταν η συμφωνία για μόνιμη παύση πυρός στο Ντονμπάς» δηλαδή το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Άσκηση με πυρηνικά κάνει η Ρωσία


ImageΟι επιφορτισμένες με το στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας στρατιωτικές δυνάμεις θα διεξαγάγουν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις τον Σεπτέμβριο με τη συμμετοχή 4.000 στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας μία ημέρα πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, σε μία ακόμη κίνηση που αυξάνει την ένταση με επίκεντρο την ουκρανική κρίση.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στο Αλτάι, στην κεντρο-δυτική Ρωσία και θα περιλάβουν επίσης 400 τεχνικές μονάδες και εκτεταμένη χρήση αεροπορικής ισχύος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΕ ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ

ImageΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΓΕΜΑΤΑ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ


ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ε ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ... ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΠΕΘΑΛΨΕΣ, ΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΣ, ΤΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΣ!

 Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ: "Σειρά έχει ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς,ο οποίος με κείμενο που υπογράφει συμμαθητής του “κατηγορείται” επειδή δεν πήγε στις εκδηλώσεις που κάθε χρόνο γίνονται στον Γράμμο και στο Βίτσι".
Θυμίζουμε την σχετική μας ανακοίνωση:

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Μετάθεση αξιωματικού σκάνδαλο-Μετατίθεται ως "Συριζαίος"!

Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑΛΨΑΝ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
ImageΗ καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας κάνει λόγο για  «αξιωματικό με πολυετή υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό που μετατίθεται άνευ λόγου και αιτίας από υπηρεσία του ΓΕΝ. Λόγος και αιτία υπάρχει αλλά δεν έχει να κάνει με τον ίδιο. Έχει να κάνει με τον Διοικητή του ο οποίος "εισηγήθηκε" τη μετάθεση του στα καλά καθούμενα , επειδή όπως του είπαν -ποιοι άραγε- δεν είναι "δικός μας" είναι “αριστερός Συριζαίος”!
Όσα δημοσιεύει το onalert.gr δεν αιφνιδιάζουν πλέον κανένα. Στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα στο Πολεμικό Ναυτικό η «Αξιοκρατία» είναι ξένη λέξη και τα μεγάλα λόγια περί «έθνους και εθνικής άμυνας» απλώς είναι το φούμο που καλύπτει το όργιο του κομματικού ελέγχου και της χειραγώγησης του προσωπικού, των αισχρών παρεμβάσεων των κυβερνητικών στελεχών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την προώθηση των εκλεκτών τους, τις χυδαίες κινήσεις των αντιδραστικών ενώσεων αποστράτων αλλά και γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Ε όχι και τη Λυσιστράτη! Η Λυσιστράτη θα έκανε μποϊκοτάζ! (Συγκέντρωση στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννη)

Να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις της Ισραηλινής Πρεσβείας και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, που είναι συνένοχα στην παράνομη κατοχή και εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών.
bds-campaign-spain
Να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις της Ισραηλινής Πρεσβείας και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, που είναι συνένοχα στην παράνομη κατοχή και εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών. 

Η Γερμανία δεν στέλνει στην Ουκρανία ούτε αλεξίσφαιρα γιλέκα

Η προμήθεια από 20.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα από τη Γερμανία, μια παραγγελία από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, αναβλήθηκε λόγω έλλειψης της άδειας εξαγωγής, ανέφερε νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Τον Ιούνιο, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας παρήγγειλε στη γερμανική επιχείρηση άμυνας Mehler Vario System, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή στολών για τον στρατό και την αστυνομία, 20.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα για το ουκρανικό στρατό. Ένα μήνα αργότερα, η εταιρεία ζήτησε επίσημα την υπεύθυνη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Άδεια Ελέγχου Εξαγωγών το σχετικό πιστοποιητικό εξαγωγών, αλλά δεν το έλαβε.

Η Ισπανία δωρίζει στην Ουκρανία αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη

Σε απάντηση σε ένα αίτημα από το Κίεβο το Υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας αποφάσισε τη δωρεά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη. Σύμφωνα με το "Infodifensa", η απόφαση ελήφθη μετά την έκκληση του πρέσβη της Ουκρανίας στην Ισπανία Σεργκέι Πογκορέλτσεφ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα λειτουργήσουν τον εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των αυτονομιστών στα νοτιο-ανατολικά της χώρας. Ο στρατιωτικός εξοπλισμός έχει παραδοθεί στο αεροδρόμιο Μπορισπόλ με μεταγωγικό αεροσκάφος C-295 της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Συνολικά παραδόθηκαν 2080 κιλά στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων 500 αλεξίσφαιρων γιλέκων και 300 κράνη.

Η Ουγγαρία έστειλε το μπαλάκι στην Τσεχία στο θρίλερ για τα T-72

Διπλωματικές αψιμαχίες ξέσπασαν μεταξύ της Ουγγαρίας και της Τσεχίας σχετικά με το θέμα μιας αμφιλεγόμενης συναλλαγής για έως και 80 μεταχειρισμένα ουγγρικά άρματα μάχης Τ-72, για τα οποίαλέχθηκε ότι προορίζονταν να αποσταλούν στην Ουκρανία.
«Σε αντίθεση με ένα ανακοινωθέν που εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Άμυνας της Τσεχικής Δημοκρατίας, οι αρμόδιες αρχές της Τσεχίας έχουν γνώση της μεταφοράς στην Τσεχική Δημοκρατία των Τ-72 που αγοράστηκαν στην Ουγγαρία, καθώς η ουγγρική αρχή-συνεργάτη τους τους είχε ήδη ενημερώσει νωρίτερα», λέεει τώρα η κυβέρνηση της Ουγγαρίας

52 Powerful Photos Of Women Who Changed History Forever


A Muslim woman covers the yellow star of her Jewish neighbour with her veil to protect her from prosecution. Sarajevo, former Yugoslavia. [1941]

berfrois.com

UNITED STATES ARMY-ISIS!

Global Research: Οι ΗΠΑ έφτιαξαν το Ισλαμικό Κράτος για να χτυπήσουν το Ιράν.

ISIS_CIA_Convoy
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σενάριο δημοσιεύει το γνωστό για τις αιρετικές απόψεις του Global Research με έδρα τον Καναδά.

Σε άρθρο του με τίτλο «Η διαβολική ατζέντα της Ουάσιγκτον στο Ιράκ, οι ΗΠΑ δεσμεύονται για ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς εναντίον των χρηματοδοτούμενων από τις ΗΠΑ τρομοκρατών», το Global Research υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι δημιούργημα της κυβέρνησης τωνΗνωμένων Πολιτειών για να αποδυναμώσουν και να αναχαιτίσουν την επιρροή του Ιράνστη Μέση Ανατολή και στη Μεσοποταμία.

Νέα σύσκεψη για αντιφασιστική πρωτοβουλία

donetsk_oukrania_antrakoryxoiΓια αλληλεγγύη στην Ουκρανία
Νέα σύσκεψη για τη συγκρότηση αντιφασιστικής – αντιιμπεριαλιστικής πρωτοβουλίας στην πόλη των Ιωαννίνων, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καλείται την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Μετά από μια πρώτη σύσκεψη για το θέμα της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή.

ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ-Σομαλία: Στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ κατά της αλ-Σαμπάαμπ


Image
Σε στρατιωτική επιχείρηση στη Σομαλία κατά των ισλαμιστών της οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ προχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τη Δευτέρα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι. «Είμαστε τώρα στη διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η ώρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου ήρθε μία ημέρα μετά την επίθεση από τους αντάρτες της οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ στην έδρα των μυστικών υπηρεσιών της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. 

Ντοκουμέντο για τη Σμύρνη! Κινηματογραφικό υλικό της εποχής


ImageΟι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 60 και πλέον χρόνια στο διαμέρισμα του κινηματογραφιστή.



Ο George Magarian, γεννημένος το 1895 σπούδασε στο "Αμερικανικό Κολλέγιο" στο Ικόνιο της Τουρκίας.
 Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής της ΧΕΝ (Χριστιανική Ενωση Νέων, ΧΑΝΘ για τη Θεσσαλονίκη, ή αλλιώς γνωστή ως YMCA), στο παράρτημα του Ικονίου.
Αν και η ΧΑΝΘ δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία, το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας αυτής. Ο George Magarian, την ίδια στιγμή που συμμετείχε στα γεγονότα αυτά, την ίδια στιγμή, με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στον Πειραιά.


Ισραήλ: «2,5 δισ. δολ. μάς κόστισε ο πόλεμος στη Γάζα»

Την Κυριακή η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μια σειρά μέτρων λιτότητας για να αντιμετωπιστεί το κόστος του πολέμου. Από τις περικοπές εξαιρείται πάντως ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας. 

Στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,9 δισ. ευρώ) ανήλθε το άμεσο κόστος για τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μοσέ Γιααλόν. «Οι δαπάνες της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή —οι στρατιωτικές, οι άμεσες δαπάνες— ξεπερνούν τα 9 δισ. σέκελ. Χτυπήσαμε περισσότερους από 6.000 στόχους και από αυτούς οι 5.000 επλήγησαν από την αεροπορία και περίπου 900 από την ξηρά και τη θάλασσα», είπε ο υπουργός του Ισραήλ.

"Στην Τουρκία εκπαιδεύτηκαν τρομοκράτες τζιχαντιστές"! Αποκάλυψη από Γερμανία



ImageΣυγκλονιστική αποκάλυψη για τις σχέσεις Άγκυρας και ακραίων ισλαμιστών -τρομοκρατών ISIL κάνει το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Sozcu: Συγκεκριμένα αναφερει ότι οι τρομοκράτες του ISIL εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδο της Τουρκίας και στη συνέχεια εστάλησαν στο Ιράκ και τη Συρία!
Ακόμα αναφέρεται ότι στο στρατόπεδο υπάρχουν και 400 νέοι από τη Γερμανία. 
Από την άλλη, η εφημερίδα Taraf σχολιάζει ότι ο ISIL παράγει ημερησίως, 40.000 με 60.000 βαρέλια πετρελαίου στην Συρία και το Ιράκ το οποίο στην συνέχεια διυλίζεται στην Τουρκία. 

Κυματίζει η σημαία του  ISIL στην ΝΑ Τουρκία

Θα προστατεύει το Κατάρ ο τουρκικός στρατός; Περίεργο δημοσίευμα


Image
Μια περίεργη είδηση για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δημοσίευσε ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Takvim, Εργκιούν Ντιλέρ: Επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, αναφέρει ότι επιχειρηματίες από το Κατάρ αναμένεται να πραγματοποιήσουν μεγάλη επένδυση στη χώρα και σε αντάλλαγμα η Τουρκία θα αποστείλει στρατό σε στρατηγικό σημείο στο Κατάρ!

Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή, «η Τουρκία ετοιμάζεται να γίνει επαρχία του Κατάρ»...

Οι ΗΠΑ στρατιωτικά "αμήχανες" στο διπλό μέτωπο ισλαμιστών και Ουκρανίας - Πως θα αντιδράσουν;


Ανάλυση της δεξαμενής σκέψης του Στράτφορ
Μετάφραση- Επιμέλεια: onalert.gr Πηγη: Stratfor
 

ImageΟι Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή τη στιγμή, έχουν χάσει την ισορροπία, καθώς έρχονται να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στα πολεμικά θέατρα Συρίας-Ιράκ, αλλά και τις προκλήσεις στηνΟυκρανία. Σε κανένα από αυτά τα πεδία δεν έχουν μια σαφή απάντηση για την επίλυση της κρίσης. Βρίσκονται σε αμηχανία καθώς δεν υπάρχει μια ορατή εκδοχή για μια ενδεχόμενη επιτυχία, δεν γνωρίζουν τι πόρους είναι προετοιμασμένοι να διαθέσουν, και αν οι επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη ήττα θα μπορούσαν να είναι διαχειρίσιμες. 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΛΙΑ

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
 60 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων
10.000 υποστηρικτικό προσωπικό
25.000 περισσότεροι επιβάτες στα τρένα
20.000 αναμένεται να διαδηλώσουν
1.500 δημοσιογράφοι- Μίντια
110 σχολεία θα εμποδιστούν ή θα κλείσουν νωρίς
9.500 αστυνομικοί από 43 σώματα
12.000 μίλια φράχτης ασφαλείας

Η "απολογία" του Βασίλη Παπαδόπουλου, προέδρου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που κατηγορείται για ζημία των μεγαλοεργολάβων!

Οι μεγαλοεργολάβοι και τα πολιτικά τσιράκια τους δεν σταμάτησαν μέσα στο καλοκαίρι να χαλκεύουν κατηγορίες ενάντια στους κατοίκους που αντιστέκονται για να υπερασπίσουν τα συνταγματικά δικαιώματα μας και που σαν αιχμή του δόρατος έχουν το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο ήρθε κλήση προς απολογία και στον πρόεδρο του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλη Παπαδόπουλο, ενώ είχαν προηγηθεί κλητεύσεις και σε δύο άλλα ηγετικά στελέχη του Κινήματος μας , τη Σούλα Γαλάνη και τον Απόστολο Αυλακιώτη, από τον Μώλο Φθιώτιδας.
Διαβάστε παρακάτω το "απολογητικό" υπόμνημα του Βασίλη Παπαδόπουλου σχετικά με την υπόθεση: 
  
Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α