Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Που ειναι η Κομπάνι και γιατι ειναι σημαντική;

Image
Η μάχη για να σταματήσει την πολιορκία της Κομπάνι το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζεται καθώς οι τζιχαντιστές προσπαθούν να εδραιώσουν την εξουσία τους στο κατώφλι της Ευρώπης.
Η πόλη έχει γίνει το επίκεντρο απεγνωσμένων προσπαθειων απο τις κουρδικές δυνάμεις που στηρίζονται απο τον υπο τις ΗΠΑ συνασπισμό να σταματήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να ανακτήσουν τον έλεγχο.
Η μαύρη σημαία του ΙΚ που κυματίζει πάνω από την πόλη έχει ενωθεί με το έμβλημα των κουρδικών δυνάμεων αλλά η μάχη ακόμη δεν εχει τελειώσει.
Όμως που ακριβώς βρίσκεται η Κομπάνι και γιατι ειναι τόσο σημαντική;
Η κουρδική πόλη, γνωστή και ως Ayn al-Arab στα αραβικά, βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Οτσαλάν: Ερντογάν έχεις ακόμη μια βδομάδα αλλιώς τελείωσες


Οτσαλάν: Ερντογάν έχεις ακόμη μια βδομάδα αλλιώς τελείωσεςΟριστικό τελεσίγραφο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έστειλε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων εξεγερμένων στην Τουρκία.
Και ότι λέει ο Οτσαλάν το κάνει.
Από εδώ στο Tribune είχαμε γράψει, ότι ο στρατιωτικός διοικητής του PKK με εντολή Οτσαλάν, είχε δώσει το πρώτο τελεσίγραφο στην Τουρκία: Ή σταματάτε να βοηθάτε το Ισλαμικό Κράτος στον πόλεμο ενάντια κατά των Κούρδων αλλιώς θα σας κηρύξουμε πόλεμο. Το τελεσίγραφο αυτό τελείωνε τέλος Σεπτεμβρίου.
Τώρα στις 8 Οκτωβρίου ήδη η Τουρκία βρίσκεται ενώπιον της ένοπλης εξέγερσης των Κούρδων.
Σήμερα λοιπόν ο Οτσαλάν έδωσε και το τελικό τελεσίγραφο προς τον Ερντογάν.

Αύξηση κατά 223% των αφίξεων των μεταναστών και παράσταση διαμαρτυρίας Κούρδων για το Κομπάνι στη συνέντευξη Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

http://www.rwf.gr/wp-content/uploads/2011/08/Fylakio_Kentro_Krathshs_Metanastwn.jpgΚατακόρυφη αύξηση κατά 223,22% τον τελευταίο χρόνο σημείωσαν οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των αφίξεων αυτών εκτιμάται ότι προέρχονται από τη Συρία.
«Η κατάσταση που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι στην Ελλάδα προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης» επισημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα σε σχετική συνέντευξη Τύπου το ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το πρώτο οκτάμηνο του 2014 πέρασαν στην Ελλάδα από τη θάλασσα 22.089 άτομα. Το αντίστοιχο διάστημα του 2013 ο αριθμός ήταν 6.834 άτομα, ενώ όλο το 2013 ήταν 11.500 άτομα. Μόνο τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου 7.500 άτομα, από τα οποία τα μισά ήταν στα Δωδεκάνησα. Ο αριθμός των ατόμων που διέσχισαν τον ίδιο μήνα τα σύνορα του Έβρου ήταν 1.133.

Η "ταυτότητα" του μοιραίου όλμου και ο "φονικός" πυροσωλήνας

http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/ONALERTPHOTOS/WAR_GENIKOS/olmos_night.jpg
Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δείχνουν ότι από πρόβλημα στον πυροσωλήνα προκλήθηκε η φονική έκρηξη στο πεδίο βολής Γλαφηρών στην Μαγνησία. Πολύς λόγος γίνεται για την προέλευσή του.
Ο πυροσωλήνας είναι τύπου M 524Α6, ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως με έτος κατασκευής το 1984.
Το βλήμα είναι τύπου ,Μ  374Α2 ,ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως επίσης κατασκευασμένο το 1984.
Ο όλμος τύπου Ε 44 ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως (από την πρώην ΕΒΟ τώρα ΕΑΣ). Οι όλμοι χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014.
Όλο το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στον πυροσωλήνα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον στρατό να μην έχει χρησιμοποιήσει τους “νεότερους” πυροσωλήνες που είχαν παραγγελθεί στις αρχές της δεκαετίας του 90 και άρχισαν να παραδίδονται μετά από την κρίση των Ιμίων.
Πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι οι πυροσωλήνες αυτοί έχουν αντικαταστήσει άλλους παλαιότερης κατασκευής.
Όπως και να ΄χει το να βρεθούν γρήγορα τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η θυσία τριών πεζοναυτών και ο πόνος των συγγενών τους το επιβάλλει. Και επιπλέον επειδή οι βολές με όλμους είναι εξαιρετικά συνηθισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα θα πρέπει να μάθουμε τι πήγε στραβά για να μην θρηνήσουμε άδικα άλλα θύματα.
Πηγή:onalert

Επιτάφιος θρήνος στο Πετρωτό Πατρών για τον αδικοχαμένο οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο.

http://www.patrastimes.gr/img/pictures/923kideia%20foti.jpg
Περισσότερα στο:patrastimes

Επιτάφιος θρήνος στο Βόλο για τους δύο αδικοχαμένους λοχίες

http://e-volos.gr/images/usrImage2/0277803001412773605.jpg
Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των ΕΠ.ΟΠ.
Η τελευταία πράξη του δράματος εξελίσσεται στο Βόλο και στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών - επαγγελματιών οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, Ορφανίδη Γεώργιου και Μεζάλα Αναστάσιου, οι οποίοι "έπεσαν" το μεσημέρι της Τρίτης στο πεδίο βολής των Γλαφυρών Μαγνησίας, μαζί με τον 19χρονο έφεδρο οπλίτη θητείας Ανδρικόπουλο Φώτιο, ο οποίος κηδεύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Πετρωτά Αχαΐας.
Πηγή: e-volos

Πεδίο βολής...

o-miltos-pasxalidis-sto-kokkinoO Μίλτος Πασχαλίδης γράφει για τον «Ημεροδρόμο»


Τέλη Νοέμβρη 1999.
Τρίπολη, μονάδα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων.
Ήμουν ήδη πατημένα 30, «παππούς» για φαντάρος, έπληττα αφόρητα και το μόνο που μ απασχολούσε ήταν πως στο διάολο θα περνούσαν 20 ολόκληροι μήνες.
Τελικά η θητεία πέρασε σα νερό, έκανα φίλους, γύρισα πέντ έξη στρατόπεδα, φύλαξα εκατοντάδες άχρηστες ώρες σκοπιά έξω από άδειες αποθήκες, τραγούδησα σε αναρίθμητους χορούς στις Λέσχες Αξιωματικών με αντάλλαγμα «άγραφες» άδειες, γενικά μιλώντας: πλάκα είχε, αν εξαιρέσω το χαμένο χρόνο.
Και μια μέρα.

Εκδήλωση στη Λέσχη Εργαζομένων Βόλου για το κίνημα μέσα στον στρατό από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα

1264198_343416875835107_8507295853453917442_o-e1412342744559
ΕΚΔΗΩΣΗ:
“Από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα:
Το κίνημα μέσα στον στρατό και η απάντηση του κράτους”
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/10 ΣΤΙΣ 20:00
Στην Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου (Μεταμορφώσεως 19)
Την εκδήλωση διοργανώνουν:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ: Πυρομαχικά – δολοφόνοι σκότωσαν τα τρία παλικάρια – Παλαιότητα υλικού και κακή συντήρηση “δείχνει” η φονική έκρηξη

Πυρομαχικά – δολοφόνοι σκότωσαν τα τρία παλικάρια – Παλαιότητα υλικού και κακή συντήρηση “δείχνει” η φονική έκρηξη
Τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης του 505 Τάγματος Πεζοναυτών και των περικοπών του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στις λειτουργικές δαπάνες,  για την κακή συντήρηση.
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας αυξάνουν την πολεμική προετοιμασία-τις αποστολές εκτός συνόρων-πολλαπλασιάζουν τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά θυσιάζοντας την νεολαία στο βωμό του Αξιόμαχου και των τυχοδιωκτισμών τους. 
-Η ημερομηνία κατασκευής του φονικού βλήματος λέει πολλά
-Πυρομαχικά από τη δεκαετία του '80 χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση στο Βόλο
-“Έσπασε ο πυροσωλήνας” είπε ο τραυματίας υπολοχαγός 
-Ήταν όλοι έμπειροι πολύ δύσκολα θα έκαναν λάθος χειρισμό 
-Όλα δείχνουν ότι ο όλμος ή τα πυρομαχικά σκότωσαν τα τρία παλικάρια

Τουρκία: 14 νεκροί στον ξεσηκωμό των Κούρδων για το Κομπανί

Κωνσταντινούπολη
Νεκρός διαδηλωτής στην Τουρκία σε συγκρούσεις με την αστυνομία - ογκώδεις διαδηλώσεις για το Κομπάνι
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Κούρδων διαδηλωτών στην Τουρκία κατά της κατάληψης της κουρδικής πόλης Κομπανί της Συρίας. Ανησυχία επικρατεί στην Αγκυρα, υπό το φόβο να περάσει η σπίθα του πολέμου στη Συρία τα σύνορα της Τουρκίας.
Στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας νεκροί έπεσαν 14 άνθρωποι, ενώ αναφέρονται δεκάδες τραυματίες. Σύμφωνα με επίσημες πηγές στόχος εμπρηστικών επιθέσεων έγιναν 343 κτίρια, τα περισσότερα δημόσια, και πυρπολήθηκαν περίπου 40 οχήματα. Σε επιφυλακή η τουρκική αστυνομία, η ηγεσία της οποίας ανακάλεσε όλες τις άδειες.

Συναγωνιστές, όλοι στη συγκέντρωση, Τετάρτη 8/10, στις 17.00 στο σταθμό του Χολαργού και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!



3 Νεκροί συνάδελφοι σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Βόλο ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ!
Κυβέρνηση-αστικό κατεστημένο-Στρατός στοχοποιούν την νεολαία σε Πόλεμο και Ειρήνη.
Δεν ήμαστε εμείς Αναλώσιμοι ούτε την κερδοφορίας τους, ούτε των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών.
Από την πρώτη στιγμή της 20χρονης πορείας του Δικτύου Σπάρτακος απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια.
Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου, εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες και την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επανέφερε την πραγματοποίηση παρελάσεων και την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά, ενώ συγκάλυψε συστηματικά τη δράση των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στον Στρατό.

Με πυρομαχικά του 1984 οι "βολές θανάτου" με τους όλμους! Πολλά τα ερωτήματα



ImageΤα ερωτήματα για την τραγωδία στο πεδίο βολής Γλαφυρών στην Μαγνησία αναζητούν επειγόντως απαντήσεις. Ο θάνατος τριών ανθρώπων το απαιτεί. Τι έφταιξε;
•Ο σωλήνας ήταν ελληνικής κατασκευής, όπως λένε οι πληροφορίες. Είχε παραχθεί από την τότε ΕΒΟ.
•Τα υπόλοιπα μέρη του παραπέμπουν με βάση τους κωδικούς τους σε αμερικανικό υλικό. Ο κρουστικός πυροσωλήνας έχει κωδικό Μ 524 Α/6 .
•Τα πυρομαχικά ήταν χρονολογίας Οκτωβρίου 1984!  Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ είχαν ελεγχθεί από πυροτεχνουργό ο οποίος είχε εγκρίνει την χρήση τους. Διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές ότι δεν προέρχονταν από παρτίδα πυρομαχικών των οποίων το όριο ζωής είχε ξεπεραστεί.
•Πηγές του ΓΕΣ δεν θεωρούν “ιδιαίτερα παλιά” τα πυρομαχικά ωστόσο διαφορετική άποψη έχουν απόστρατοι και πυροτεχνουργοί που εκτιμούν ότι η πυρίτιδα μπορεί να είχε μετά από τόσα χρόνια “εξασθενήσει” και να μην είχε την “δύναμη” να “διώξει” το βλήμα.

3 Νεκροί σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά! Δεν ήταν ατύχημα, είναι κρατική δολοφονία!



2 ΕΠΟΠ και 1 κληρωτός στρατιώτης 19 χρονών έχασαν τη ζωή τους ενώ η ηγεσία του Υπουργείου μιλάει για αστοχία υλικού και ανθρώπινο λάθος. Στην πραγματικότητα οι τρεις αυτοί νεκροί είναι θύματα των χειρισμών της στρατιωτικής ηγεσίας και των κυβερνητικών επιλογών. Πρόκειται για μια οδυνηρή συνέπεια της διαρκούς πολεμικής προετοιμασίας του Ελληνικού στρατού και της κλιμάκωσης της χρήσης πραγματικών πυρών σε στρατιωτικές ασκήσεις.
Θέλουν να συνηθίσουμε στο θάνατο, να αποδεχθούμε την καταστροφή των ζωών μας.

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ

"Οι νεκροί δεν είναι μόνο τρεις"-Γράφει ο  Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων ε.α.



Image
Το σύνολο των Ελλήνων, πολύ δε περισσότερο εμείς που προερχόμαστε απ’ το συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, συγκλονισθήκαμε απ’ το γεγονός της απώλειας τριών ζωών κατά τη διάρκεια της εργασίας (εκπαίδευση), σε ατύχημα που συνέβη στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η τραγικότητα αυτής της απώλειας πολλαπλασιάζεται απ’ το γεγονός ότι οι νεκροί ήταν νέοι άνθρωποι. Ένας υπηρετούσε τη θητεία του και δύο ήταν επαγγελματικά στελέχη.

Οι συνθήκες του συγκεκριμένου ατυχήματος, της πρόωρης εκπυρσοκρότησης του βλήματος του όλμου, θα διερευνηθούν, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις, με πιθανότερη την «κλασική» αιτιολόγηση της «αστοχίας υλικού».

Δελτίο τύπου για το δυστύχημα στο πεδίο βολής στις Γλαφυρές

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας
Όχι άλλο αίμα στο βωμό του «αξιόμαχου».
Απαγόρευση τώρα των ασκήσεων με πραγματικά πυρά.

Το τραγικό δυστύχημα σε πεδίο βολής στην περιοχή των Γλαφυρών του Βόλου που είχε ως απολογισμό το θάνατο 2 επαγγελματιών οπλιτών και ενός φαντάρου που εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία, καθώς και τον βαρύ τραυματισμό ενός υπολοχαγού δεν είναι αποτέλεσμα τις «κακιάς τύχης», ούτε οφείλεται στην αστοχία του πυρομαχικού, όπως αφήνουν να διαρρεύσει κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αποτελεί μια ακόμη ολέθρια συνέπεια του κυβερνητικού success story, το οποίο πέρα από τον γενικό στραγγαλισμό των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, επιζητά την τόνωση των «εθνικών ιδανικών» με ασκήσεις με πραγματικά πυρά και φαντάρους που να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμα υλικά.

Τουρκία – Κουρδιστάν: Το Ντιγιάρμπακιρ (900.000 κάτοικοι) καίγεται!

Η φωτογραφία από το Ντιγιάρμπακιρ, την πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, είναι εντυπωσιακή. Οι μαύροι καπνοί από τις φωτιές της εξέγερσης υψώνονται πάνω από την πόλη των 900.000 κατοίκων.

Τουρκία – Κουρδιστάν: Το Ντιγιάρμπακιρ (900.000 κάτοικοι) καίγεται!Όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, τα διεθνή Μέσα και ειδησεογραφικά πρακτορεία τηρούν απόλυτη σιγή για την εξέγερση των Κούρδων στην Τουρκία. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, τα σάιτ απλά δεν γράφουν ότι στην Τουρκία γίνεται χαμός. Τις εξηγήσεις για την προκλητική σιωπή τους ας τις δώσουν οι ίδιοι στους αναγνώστες τους. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας.
Από το βράδυ της Δευτέρας οι Κούρδοι σε όλη την Τουρκία έχουν ξεσηκωθεί. Διαμαρτύρονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, που σφάζει Κούρδους στη Συρία και στο Ιράκ, διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβέρνηση της Τουρκίας που στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, διαδηλώνουν απαιτώντας η παγκόσμια κοινότητα να βοηθήσει τους υπερασπιστές της πολιορκημένης κουρδικής πόλης Κομπάνι, στη βόρεια Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος που προσπαθεί να καταλάβει την πόλη από τις 15 Σεπτεμβρίου.

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ: Τούρκος αστυνομικός φωνάζει «ζήτω το Ισλαμικό Κράτος»




Οι μάσκες πέφτουν, η αλήθεια για το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία αποκαλύπτεται.
ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ: Τούρκος αστυνομικός φωνάζει «ζήτω το Ισλαμικό Κράτος»Στο βίντεο που θα δείτε, Τούρκος αστυνομικός αντιμέτωπος με τους Κούρδους που διαδηλώνουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και ζητούν να επέμβει άμεσα η διεθνής κοινότητα για να λυθεί η πολιορκία της κουρδικής πόλης Κομπάνι, στη βόρεια Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, φωνάζει: «Ζήτω το Ισλαμικό Κράτος».
Η κατάσταση στην Τουρκία κάθε ώρα που περνά ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο. Οι κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, έχουν εξεγερθεί. Η Τουρκία ένα βήμα πριν τη διάλυση; Πριν τον ολοκληρωτικό πόλεμο μέσα στα εδάφη της; Είναι ακόμα νωρίς να πούμε, πάντως αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάτι που θα… περάσει έτσι απλά.

Καίγεται το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτό)

Καίγεται το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Ντιγιάρμπακιρ (φωτό)
Παραδομένο στις φλόγες είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στο Ντιγιάρμπακιρ.

Πρόκειται για το Ντέντεμαν που ανήκει στην ομώνυμη αλυσίδα ξενοδοχείων, που είναι από τις μεγαλύτερες στην Τουρκία.
Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι λεπτομέρειες για τοο πως ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Πόλη: Βγήκαν οι Γκρίζοι Λύκοι να χτυπήσουν τους Κούρδους!

Κωνσταντινούπολη: Βγήκαν οι Γκρίζοι Λύκοι να χτυπήσουν τους Κούρδους!
Στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης βγήκαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι φασίστες Γκρίζοι Λύκοι οπλισμένοι με ρόπαλα και κρατώντας τεράστιες σημαίες να χτυπήσουν τους Κούρδους που διαδηλώνουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Το βαθύ κράτος της Τουρκίας συμμαχεί. Ισλαμιστές με ακροδεξιούς ναζί και τζιχαντιστές, όλοι μαζί να τσακίσουν τον κουρδικό λαό που αγωνίζεται για δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.

Διχοτόμηση της Τουρκίας: Οι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις

Διχοτόμηση της Τουρκίας: Οι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις
Αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Οι εξεγερμένοι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις.

Καίνε τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του Ερντογάν σε όλες τις πόλεις που ελ΄γχουν και βγάζουν τα όπλα.
Σε αρκετές πόλεις του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν το μόνο που απομένει είναι να υψωθούν οι σημαίες των Κούρδων.

Τούρκικος στρατός και αστυνομία μαζί με τους ισλαμοφασίστες του ISIS δολοφονούν Κούρδους



ΤΩΡΑ: Τούρκικος στρατός και αστυνομία μαζί με τους ισλαμοφασίστες του ISIS δολοφονούν Κούρδους που θέλουν να συμπαρασταθούν στους μαχητές της κουρδικής πόλης Κομπάνι. Τουλάχιστον 4 οι νεκροί και 13 τραυματίες, μέχρι τώρα. Η τουρκική κυβέρνηση επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε εφτά πόλεις.
Γράφει ο Σεΐτ Αλντογκάν Πληροφορίες από κείμενο του αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Evrensel» Ihsan Caralan
Ηταν προδιαγεγραμμένη η κατάληξη της μάχης που είχε δοθεί  στην κουρδική πόλη Κομπάνι, Το προεξοφλούσε η στάση της Τουρκικής κυβέρνησης. Κι αυτό γιατί ενώ υποκριτικά όλες οι αρχές της Τουρκίας με προεξέχοντος του πρωθυπουργού δήλωναν ότι θα βοηθήσουν τους Κούρδους του Κομπάνι, στην επίθεση που δεχόταν από τους ισλαμοφασίστες του ISIS στην πράξη έκαναν το ακριβώς αντίθετο.