Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

3 Νεκροί σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά! Δεν ήταν ατύχημα, είναι κρατική δολοφονία!



2 ΕΠΟΠ και 1 κληρωτός στρατιώτης 19 χρονών έχασαν τη ζωή τους ενώ η ηγεσία του Υπουργείου μιλάει για αστοχία υλικού και ανθρώπινο λάθος. Στην πραγματικότητα οι τρεις αυτοί νεκροί είναι θύματα των χειρισμών της στρατιωτικής ηγεσίας και των κυβερνητικών επιλογών. Πρόκειται για μια οδυνηρή συνέπεια της διαρκούς πολεμικής προετοιμασίας του Ελληνικού στρατού και της κλιμάκωσης της χρήσης πραγματικών πυρών σε στρατιωτικές ασκήσεις.
Θέλουν να συνηθίσουμε στο θάνατο, να αποδεχθούμε την καταστροφή των ζωών μας.

Η νεολαία δεν θα γίνει τροφή για τα κανόνια τους! Δεν αποδεχόμαστε το αξιόμαχο του στρατού ως βωμό για τη θυσία της νέας γενιάς. Με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό η νέα γενιά θα ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της αιματοβαμμένης στρατιωτικής ηγεσίας!
Όλοι στη συγκέντρωση, Τετάρτη 8/10, στις 17.00 στο σταθμό του Χολαργού και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 7/10/2014

5 σχόλια:

  1. Ενιοτε, αν δεν το γνωριζετε η αν δεν εχετε υπηρετησει στον στρατο, οι ασκησεις γινονται και με πραγματικα πυρα. Σε ολους τους στρατους του κοσμου, εδω και αιωνες....... Θα ηταν πιο τιμιο εκ μερους σας να ζητησετε να καταργηθει η υποχρεωτικη στρατευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Άξιος" ο απολογητής της κυβέρνησης και του ΥΠΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πας στον καθοδηγητη σου να σου δωσει μια πιο πειστικη απαντηση να την πεις και σε εμας, φερεφωνο;

      Διαγραφή
  3. Ρε παιδιά οι 2 ΕΠΟΠ που πέθαναν ήταν επαγγελματίες ήξεραν του κινδύνους του επαγγέλματος. Οσο για τον κληρωτό τι να πώ; Ας καταργηθεί επιτέλους η υποχρεωτική θητεία(αν και κανείς δεν τον υποχρέωσε να πάει πεζοναύτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΛΟΓΩ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΟΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή