Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΤΥΦΛΗ" ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ-17χρονος τούρκος έχασε μέρος του κρανίου του από αστυνομικούς και τώρα κατηγορείται κιόλας

17χρονος τούρκος έχασε μέρος του κρανίου του από αστυνομικούς και τώρα κατηγορείται κιόλας
Ο Μουσταφά Αλί Τονμπούλ είχε χάσει μεγάλο κομμάτι του κρανίου του όταν είχε χτυπηθεί από δακρυγόνο που εκτόξευσαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Μαΐου και του Ιουνίου του 2013 εναντίον των σχεδίων ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ που προωθούσε η κυβέρνηση και προέβλεπε την εξαφάνιση του μικρού πάρκου Γκεζί και την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου. Δικαστήριο ανηλίκων καταδίκασε τον Τονμπούλ και τέσσερις συντρόφους του σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και δέκα ημερών για «αντίσταση κατά της αρχής» κατά τη διάρκεια μιας άλλης κινητοποίησης στη Σμύρνη (Ιζμίρ, δυτική Τουρκία) δύο εβδομάδες πριν από τον τραυματισμό του.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΚΤΗΝΗ: Αστυνομικός πυροβόλησε 5χρονο Παλαιστίνιο στο πρόσωπο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αστυνομικός πυροβόλησε 5χρονο Παλαιστίνιο στο πρόσωπο (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Το περιστατικό, που προκάλεσε την οργή, συνέβη όταν ο 5χρονος Muhammad Jamal Ubeid και η 14χρονη αδερφή του βγήκαν από το σχολικό λεωφορείο και περπατούσαν προς το σπίτι τους στο χωριό al-Issawiya, στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
"Ένας Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε με σφαίρα καουτσούκ το παιδί από κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς το κάτω από το μάτι", σημείωσε ο θείος του στο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων  Ma'an.

Συρία: Νεκροί 60 τζιχαντιστές μετά από μάχες με Κούρδους


Συρία: Νεκροί 60 τζιχαντιστές μετά από μάχες με Κούρδους
Όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκοτώθηκαν σχεδόν 60 μέλη του Ισλαμικού Κράτους.
Στις μάχες μεταξύ του ΙΚ και των Μονάδων Προστασίας του Λαού στο Κασίαμπ, στην επαρχία Χασάκα, σκοτώθηκαν 44 τζιχαντιστές. Οι Κούρδοι, που έχασαν τρία μέλη τους, κατάφεραν να ανακαταλάβουν την κοινότητα αυτή που δύο ημέρες νωρίτερα είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών. Εξάλλου, άλλοι 14 τζιχαντιστές και ένας Κούρδος πολιτοφύλακας σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κομπάνι.
Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές στο Αλ Μπαμπ και το Κμπασίν, δύο κοινότητες που ελέγχονται από το ΙΚ στην επαρχία του Χαλεπιού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Από την Τρίτη, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, σκοτώνοντας συνολικά 89 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 19 ήταν παιδιά Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ...

Πτολεμαϊδα: Σκοτώθηκε εργάτης από χτύπημα πόρτας φορτηγού!Ένας 34χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του στη διάρκεια εργασιών στο ορυχείο Κυρίου Πεδίου της ΔΕΗ, στην Πτολεμαϊδα.
Ο 34χρονος, ο οποίος ήταν εξωτερικός συνεργάτης υπεργολάβου της ΔΕΗ, χθες παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, χτυπήθηκε από πόρτα φορτηγού και σκοτώθηκε σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας που θα ερευνήσει αν είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

World War Truce: Britain vs. Germany Christmas Football Match | Fox Sports Rise As One Serieshttps://www.youtube.com/watch?v=bG4vjyPMhE8

The Christmas Truce 1914 From Oh! What A Lovely Wa


https://www.youtube.com/watch?v=NOz9SpWc_yE

Στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΑΨΟΣ» με γεμάτες υδροφόρες πήγαν να αντιμετωπίσουν την πλημμύρα στον Έβρο

Μέρες γιορταστικές που είναι επιλέξαμε να δημοσιοποιήσουμε την καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στην συγκεκριμένη μονάδα.
Μια  επιστολή που αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι «εκεί που τελειώνει η Λογική Αρχίζει ο Στρατός»!
Τις προηγούμενες μέρες χωριά και κωμοπόλεις του νομού Έβρου αντιμετώπισαν τον σοβαρό κίνδυνο από το φουσκωμένο ποτάμι. Πλήθος δημοσίων υπηρεσιών μπήκαν σε επιφυλακή, μεταξύ αυτών και οι μονάδες του Στρατού της περιοχής ενώ η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων. 
Εξάλλου εκλογές έρχονται, ας προβάλλουμε το κοινωνικό έργο του στρατού, άρα και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις τοπικές κοινωνίες. 
Τοπικές κοινωνίες που βιώνουν την Αδιαφορία και βλέπουν να ορθώνονται Τείχη του Αίσχους απέναντι στους μετανάστες και παράλληλα να απειλούνται οι κόποι μιας ζωής σε κάθε βροχή!  
Στο πλαίσιο αυτό και η  50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΑΨΟΣ» ετοιμάστηκε να λάβει μέρος στην εφαρμογή του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ-ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

Έναν απαίσιο αλλά και επίκαιρο τρόπο σκαρφίστηκε για να διαφημίσει το κέντρο εκπαίδευσής του ένας ιδιοκτήτης στην Καλιφόρνια. Η διαφήμιση απεικονίζει έναν άντρα, ντυμένο Άη Βασίλη, ο οποίος κρατά ένα αυτόματο όπλο, φορώντας γυαλιά α-λα «Εξολοθρευτή». Το ύφος του φυσικά και δεν θυμίζει τον γλυκούλη παππού που φέρνει τα δώρα στα μικρά παιδάκια κάθε Χριστούγεννα.
Οι πωλήσεις πάντως πάνε καλά, αφού σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, η προκλητική διαφήμιση έχει φέρει πολύ κόσμο. Η διαφήμιση ωστόσο έχει δεχτεί και πολλά αρνητικά σχόλια για το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης «εκμεταλλεύεται» την αγαπημένη φιγούρα των παιδιών για να βγάλει κέρδος, την ίδια ώρα που «καταστρέφει» την εικόνα του Άγιου Βασίλη και δημιουργεί αρνητικό πρότυπο για τα ανήλικα.

Βίντεο-BBC: Η συγκλονιστική ιστορία της ανακωχής -λόγω Χριστουγέννων- στα χαρακώματα!

Image
Μια μοναδική στην παγκόσμια ιστορία αυθόρμητη συμφιλίωση μεταξύ αντιμαχόμενων στρατιωτικών μονάδων καταγράφηκε τα Χριστούγεννα του 1914, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου, στο φοβερό δυτικό μέτωπο. Χιλιάδες Γερμανοί, Βρετανοί και Γάλλοι στρατιώτες άφησαν τα όπλα, βγήκαν από τα χαρακώματα και προχώρησαν σε γιορταστική ανακωχή.

Στιγμιότυπο από την κινηματογραφική ταινία «Καλά Χριστούγεννα» του σκηνοθέτη Κριστιάν Καριόν, που προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2005. Η ταινία έδειξε γλαφυρά πως οι άνθρωποι μπορούν να συμφιλιωθούν ακόμα κι όταν πολεμούν σε αντίπαλους στρατούς. Ηταν μια παράτολμη, σχεδόν απίστευτη μαζική εκδήλωση, που αιφνιδίασε τις στρατιωτικές διοικήσεις των εμπολέμων. Ξεκίνησε αυθόρμητα από ένα σημείο των γαλλοελβετικών συνόρων και απλώθηκε σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, μέχρι τις ακτές της Φλάνδρας.
Ενα εκατ. στρατιώτες έγραψαν Ιστορία με ανακωχή μιας ημέρας.
Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, γνωστός επίσης ως Μεγάλος Πόλεμος, διήρκεσε από τον Αύγουστο του 1914 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 1918. Αυτό το χρονικό διάστημα ήταν ικανό για να χαθούν 9 εκατομμύρια ζωές. 

ΟΣΟ ΟΣΟ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

KKTCΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στο γενικό ξεπούλημα της κατεχόμενης κυπριακής γης έχουν επιδοθεί Τουρκοκύπριοι και οι έποικοι από την Τουρκία, φυσικά με οικονομικό κέρδος, σε σημείο μάλιστα να αλλάξουν ακόμα και αυτό τον ιδιοκτησιακό χάρτη  του βορείου τμήματος της νήσου, για πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή και κατοχή το 1974.
Έτσι, ένα ψευδοκράτος που μέχρι σήμερα ζούσε από τα παράνομα καζίνο, από τις επιχειρήσεις της τουρκικής μαφίας και φυσικά από τον τουρισμό χωρίς ουσιαστικά καμία παραγωγική δραστηριότητα, τώρα έχει βρει μια καινούργια και πολύ κερδοφόρα οικονομική πηγή στην πώληση προνομιούχων οικοπέδων στην βόρεια Κύπρου φυσικά με το ανάλογο κέρδος. 

Συνεχίζει το PKK την δράση του

 
Νέο χτύπημα του PKK. Με τηλεχειρισμό εξερράγη νάρκη την ώρα που περνούσε στρατιωτικό όχημα: 7 στρατιώτες τραυματίες. Εξερράγη σε δρόμο στο όρος Μπακόκ του Μάρντιν, την ώρα που περνούσε στρατιωτικό όχημα τύπου Κόμπρα.

H διπλωματία της Ενέργειας

Αναμφισβήτητα η ενεργειακή ανεξαρτησία είναι στρατηγική επιδίωξη όλων των κρατών, συμμαχιών και ενώσεων ενώ ταυτόχρονα ο έλεγχος των ενεργειακών αποθεμάτων, των οδών διακίνησης τους και γενικότερα της εκμετάλλευσης τους, αποτελούν βασικό όργανο της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Σε τελική όμως ανάλυση, η διακίνηση και εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων πάντοτε έχει  αμοιβαία αλληλοεξαρτώμενους παραγωγό και καταναλωτή.

Ενεργειακά αυτόνομοι οι στρατιώτες του μέλλοντος

Τεχνολογίες συλλογής ενέργειας οι οποίες θα μεταφέρονται από στρατιώτες, αποτελώντας τμήμα του εξοπλισμού τους, αναπτύσσουν ερευνητές του Natick Soldier Research, Development and Engineering Center στις ΗΠΑ.
Πρωτότυπες λύσεις δοκιμάστηκαν στο πλαίσιο της Maneuver Fires Integration Experiment, άσκησης η οποία έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο στο Φορτ Μπένινγκ της Τζώρτζια. Όπως επεσήμανε ο λοχίας Άρθουρ Τζόουνς, ο οποίος συμμετείχε στην άσκηση, «η πρώτη μου εντύπωση ήταν  ότι καλύπτουν την ανάγκη για στιγμιαία παραγωγή ενέργειας σε αποστολές μακράς εμβέλειας, όταν (οι στρατιώτες) είναι αποκομμένοι από τις παραδοσιακές μεθόδους ανεφοδιασμού». Η αύξηση των συσκευών υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στο θέατρο επιχειρήσεων έχει ως συνέπεια και την αύξηση του αριθμού και του βάρους των συνοδευτικών μπαταριών. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές του NSRDEC δουλεύουν πάνω σε μικρά, ελαφρά, φορητά συστήματα συλλογής και διανομής ενέργειας που εξαφανίζουν την ανάγκη μεταφοράς έξτρα μπαταριών.

Με ένα καλάσνικοφ και ένα μπουκάλι νερό τραβά στο μέτωπο

Με ένα καλάσνικοφ και ένα μπουκάλι νερό τραβά στο μέτωπο
Η εικόνα κάνει το γύρο του Twitter και συγκλονίζει. Μια νεαρή Κούρδισσα, της θρησκευτικής κοινότητας των Γιαζίντι, ζωσμένη με ένα καλάσνικοφ και ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό τραβά για το μέτωπο, να πολεμήσει τους τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι, κρατάνε την αρχαία θρησκεία των Κούρδων που είναι ηλιολατρική και πυρολατρική (ζωροαστριστές). Επειδή ακριβώς δεν εξισλαμίστηκαν ποτέ, αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάντα στόχος. Οι φανατικοί μουσουλμάνοι τους θεωρούν «σατανιστές» και «ειδωλολάτρες».

Πρώην διευθυντής αεροπορικής: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν το χαμένο Boeing της Malaysia -Οι μαρτυρίες των ψαράδων από τις Μαλδίβες


«Οι ΗΠΑ κατέρριψαν το χαμένο Boeing της Μalaysia γιατί φοβήθηκαν ότι το είχαν καταλάβει τρομοκράτες για να το χρησιμοποιήσουν για μια επίθεση αντίστοιχη με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου». Αυτό υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας και συγγραφέας Μαρκ Ντουγκάν.

Χριστουγεννιάτικη κάρτα από τον Banksy

banksy

Χριστουγεννιάτικη κάρτα από τον Banksy

Ο δημαρίτης κι ο χρυσαυγίτης ή αλλιώς θεωρία και πράξη

Τελικά η ιστορία αυτή με τα δύο άκρα ισχύει. Μόνο που είναι και τα δύο ακροδεξιά. Η θεωρία και η πράξη. Ο Δημαρίτης φοράει κοστούμι και έχει μπροστάρη τον θλιβερό Κουβέλη να υποστηρίζει την θεωρία της άκρας δεξιάς, κορδιζόμενος κιόλας ο άθλιος πως δίχως την συμμετοχή τους, αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί, και ο Χρυσαυγίτης φοράει τις μαύρες μπλούζες και τα άρβυλα, έχει μπροστάρη τον γελοίο Μιχαλολιάκο και κάνει πράξη την θεωρία με στελιάρια και βοθρολύμματα που πηγάζουν από τα έγκατα της ύπαρξής τους. Όποιος έχει κάποια ένσταση ή αμφιβολία επ’ αυτού ή όποιος το θεωρεί υπερβολική άποψη δεν έχει παρά να σκεφτεί τα εξής: