Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ105,5 ΣΑΒΒΑΤΟ, 31/1/2014, ΣΤΙΣ 7.00 π/.

Στο Υπουργείο Άμυνας δεν άλλαξε τίποτε. Λες και δεν έλειψε ο Δένδιας και η Γεννηματά, ούτε μια μέρα...
Και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αντιμετωπίζει τους φαντάρους ως άμισθους δούλους,  που τους φορτώνει επιπλέον το κόστος της στρατιωτικής θητείας.
Στα 3500-4000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.
Αντί λοιπόν οι νέοι υπουργοί Καμμένος-Ήσυχος-Τόσκας να βάλουν προτεραιότητα την αντιμετώπιση των ακραίων προβλημάτων μας, έρχονται να υποσχεθούν νέα κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ για άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα, αυτή τη φορά και ρωσικά, τονίζοντας την αγωνία τους να αποκαταστήσουν  τους μισθούς ΜΟΝΟ των στρατιωτικών και των Κατασταλτικών δυνάμεων.
     52 εκατομμύρια ευρώ απαιτούνται κάθε έτος για την αποκατάσταση των μισθών των εν ενεργεία στρατιωτικών 
•135 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των συντάξεων σε απόστρατους των ΕΔ αλλά και των σωμάτων ασφαλείας.
Η καταβολή αναδρομικών θα γίνει σε βάθος χρόνου.
Επιπλέον, στην χορήγηση οδοιπορικών 4 ημερών σε όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές [Έβρος και νησιά Αιγαίου] προχωρά άμεσα το Υπουργείο Άμυνας.
Το ποσό που θα λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, ίδιο για όλους τους βαθμούς, είναι 120 ευρώ! 
Η οδηγία δόθηκε σε συνάντηση των Υπουργών με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για να βρεθούν αυτά τα χρήματα στον Στρατό Ξηράς, που έχει και το μεγαλύτερο αριθμό υπαγομένων, ο ΑΓΕΣ Μανωλάς διέταξε να γίνουν άμεσα περικοπές σε προβλεπόμενες δαπάνες, που όμως δεν ανακοινώθηκε ποιες είναι! 
Φυσικά στα στρατόπεδα οι φαντάροι τρώνε κατσαρίδες, λειψές μερίδες φαγητού, δεν έχουν θέρμανση και ζεστό νερό να πλυθούν ως αποτέλεσμα των περικοπών.
Η κακή συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων σκοτώνει.  Όπως τους 3 Πεζοναύτες στο Βόλο!
Να θυμίσουμε ότι στις μονάδες  που δίνονται αυξήσεις στους στρατιωτικούς  υπηρετούν και οι συνάδελφοι φαντάροι που αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως.
Αυτοί υποχρεώνονται να καταβάλλουν εκατοντάδες ευρώ ως έξοδα μετακίνησης σε κάθε άδεια τους, αφού οι πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και Δ.Αβραμόπουλος κατήργησαν τις καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή τα δωρεάν εισιτήρια για όσους υπηρετούν στις μακρινές μονάδες της παραμεθορίου και την ΕΛΔΥΚ
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κατήγγειλε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, αλλά σήμερα, ως κυβέρνηση, δεν τις επαναφέρει, καθώς συστηματικά αδιαφορεί για τα δικαιώματα των φαντάρων!
Φυσικά, δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής στο ΝΑΤΟ.
Έστω και αν μετράμε άλλους δύο νεκρούς πιλότους, που σκοτώθηκαν σε νατοϊκή άσκηση στην Ισπανία και ενώ εκπαιδεύονταν για νατοϊκές επιθέσεις κατά της Ρωσίας. 
Όλα τα κόμματα εξουσίας, προεκλογικά, έγραψαν τους φαντάρους στα παλιά τους τα παπούτσια..
Τώρα, συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα προβλήματα μας.
Μας θεωρούν κρέας στα κανόνια τους.
Άμισθους δούλους του στρατού, αυτούς που θα καλύψουν δωρεάν κάθε κενό του κρατικού μηχανισμού και των Δήμων, Υπηρέτες των Στρατιωτικών.

Απάντηση των φαντάρων θα είναι η ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Η καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Η αμφισβήτηση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, του ρατσισμού και του φασισμού, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της ανάληψης από τον Στρατό κατασταλτικών καθηκόντων, εναντίον του εχθρού λαού.
Καλημέρα….

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

6 σχόλια:

  1. tha stamatisw na diavazw to blog m fenete. exoun mia evdomada p vgikan k olo gkrinia.. sta @@ m ta eksoda p edwsa os fantaros.. to thema einai na kanoun kati me tin anergeia, vasiko mistho ktlp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ανεργία την σκεφτόσουν και όταν διάβαζες για τις αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών;
      ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ η στάση σου και ο λόγος σου κομματικά εγκάθετος...
      Η ΜΟΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι απέναντι στα δικαιώματα των φαντάρων.
      Σε τίποτε άλλο...

      Διαγραφή
    2. ennoeite tin skeftomoun gt oi skatades stratiotikoi pernoun polla xrimata gia na mn kanoun tpt.
      eides pou dn ksereis prin miliseis?>to diktio spartakos anaferete stous fantarous os polites me stoli. politis simenei na noiazese prwta gia ta dikaiomata stin zwi. poia ipokrisia re karagkiozi? dn edoses kan mia sovari apantisi oti nanai egrapses.. eleoz. 1 evdomada exei vgei i kainourgia kivernisi k exei kanei ayta p dn exoun kanei alles se mines.. sovareutite ligo re...olo arnitikotita eiste.. to exete sto dna sas. dn mporeite na ginete maxites gia kati kalitero. aplos perimenete kati kako na ginei gia na gkriniazete oli mera..

      Διαγραφή
    3. Οι χαρακτηρισμοί είναι αντάξιοι της προσωπικότητας σου και του κόμματος που υπερασπίζεις.
      Το μόνο που έκανε η "αριστερή" κυβέρνηση είναι να δώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους στρατιωτικούς αύξηση.
      Από την πρώτη μέρα.
      Οι εγκάθετοι της κάθε κυβέρνησης δεν είναι η πρώτη φορά που τοποθετούνται εδώ.
      Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η αυταρχική και υποκριτική τους στάση είναι κοινή.

      Διαγραφή
    4. diktiospartakos το θέμα είναι να μην υπαρχει στρατιωτική θητεία με την μορφή κληρωτών αλλα επαγγελματικός στρατός... όλα τα άλλα ότι δηλ στηρίζετε τον έλληνα φαντάρο έιναι αρλούμπες αφού στηνν πραγματικότητα δεν επιθυμείτε κατάργηση του του σύγχρονουθεσμού της δουλείας...

      Διαγραφή
  2. Το δίλημμα στρατός εφέδρων 'η επαγγελματικός στρατός απαντά στην ίδια ερώτηση: να υπάρχει αστικός στρατός για να υπερασπιστεί τα αστικά συμφέροντα. Και φυσικά ο μισθοφορικός στρατός είναι πιο ταξικός, καθώς απαλλάσσει τους γόνους των μεσαίων στρωμάτων από την υποχρεωτική στράτευση, και πιο επικίνδυνος αφού εξαγοράζει συνειδήσεις και δημιουργεί βάση υλικών συμφερόντων για την ταύτιση των Μισθοφόρων με το κράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή