Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

88η ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ: ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ «ΠΑΛΙΟΥ» ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αγανακτισμένοι γονείς καταγγέλλουν ότι στην εν λόγω μονάδα «παλιός» φαντάρος, εκμεταλλευόμενος την ανοχή της διοίκησης έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Με ύφος 15 καρδιναλίων διατάζει τους συναδέλφους να πραγματώσουν ότι του κατέβει και όταν αρνηθούν, επιτίθεται εναντίον τους όχι μόνο λεκτικά αλλά και χειροδικώντας.
Μάλιστα, στην συγκεκριμένη μονάδα που δεν υπάρχει ζήτημα μειωμένης επάνδρωσης καθώς η Σειρά Νοεμβρίου έφερε πολλές μεταθέσεις, ο απαράδεκτος φαντάρος έχει καταστεί πραγματική απειλή, με την κακή του φήμη να έχει διαδοθεί παντού.
Όλα αυτά όμως είναι αποτέλεσμα της διοίκησης της μονάδας του ταγματάρχη Πεζικού ο οποίος ανέχεται όλες τις αυθαιρεσίες, τα απαράδεκτα, χυδαία και παράνομα γεγονότα.
Η διάκριση των στρατιωτών σε παλιούς-νέους είναι συγκεκριμένη τακτική των διοικητών και αξιωματικών για να διχάζουν τους φαντάρους, να τους ελέγχουν καλύτερα βάζοντας τους μισούς να καταδυναστεύουν τους υπόλοιπους και φυσικά όταν τους κάνουν τη βρώμικη δουλειά αλλά ζητηθούν ευθύνες, τους είναι εύκολο να στραφούν ενάντια τους. 
Όμως η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα και της τάσης υποταγής μερίδας συναδέλφων που θεωρούν ότι επειδή αυτοί υποτάχθηκαν και ανέχθηκαν σειρά παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους, αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Και μάλιστα γίνονται οι ίδιοι δυνάστες, φορτώνοντας και δικά τους βάρη στους νεώτερους συναδέλφους,  με τη λογική «θα τραβήξετε τώρα ότι τραβήξαμε εμείς προηγουμένως»!
Θεωρούμε ότι ο διαχωρισμός των φαντάρων είναι τραγικός, αντισυναδελφικός  και απλά παίζει το παιχνίδι της διοίκησης. Οι στρατιώτες πρέπει συλλογικά να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταθούμε αποτελεσματικά απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία της ιεραρχίας και να βελτιώσουμε την κατάσταση για όλους.
Καλούμε τον συγκεκριμένο φαντάρο να σταματήσει όσο είναι καιρός.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει άμεσα τόσο η διοίκηση της μονάδας, όσο και το ΓΕΣ να παρέμβουν, καθώς οι γονείς είναι πολύ ανήσυχοι και δεν κρύβουν τους φόβους τους για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    
Diktiospartakos.blogspot.com  

1 σχόλιο: