Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ;

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΟΡΑ... 
ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖ ΤΟ 2009, ΤΙ ΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ!
ImageΣωπάστε, μην διαμαρτύρεστε...
Μια βδομάδα κυβέρνηση είναι...
Απαντούν οι κομματικά εγκάθετοι στις διαμαρτυρίες μας για την ολοκληρωτική απαξίωση των φαντάρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ.
Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση και οι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος-Τσόκας αποκαλύπτουν τις προτεραιότητες τους.
Το άνοιγμα τους στους στρατιωτικούς και η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους το επιβεβαιώνει.
Ενώ εκφράζουν την πλήρη αδιαφορία τους για τους στρατιώτες όχι μόνο προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν τα οικονομικά τους αιτήματα αλλά και τις Συνδικαλιστικές τους Οργανώσεις. Μάλιστα οι στρατιωτικοί λαμβάνουν και άδεια από τις διοικήσεις των μονάδων για να συμμετάσχουν στις συνδικαλιστικές τους διεργασίες.
Μάλιστα, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών που μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών:

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ανχη Ανέστη Τσουκαράκη, Γεν. Γραμματέα, Υπλγό Χρίστο Μαστρογιαννάκη, Οργ. Γραμματέα, Αρχικελευστή Αναστάσιο Τσάκαλο και Ταμία, Σγό Θεοφάνη Φούκα, συναντήθηκε, σήμερα Σάββατο 31-1-2015 και ώρα 11.00΄, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, μετά από αίτημα της πρώτης.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό περιβάλλον ως η αρχή μιας επαναλαμβανόμενης προσπάθειας και επικοινωνίας των δυο πλευρών.   
Ο κ. ΥΕΘΑ γνώρισε στην αντιπροσωπεία την άμεση, και κατά το υπολοιπόμενο 50%, υλοποίηση της υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του μισθολογίου των στρατιωτικών στα μισθολογικά επίπεδα της 31-7-2012, την επομένη της νομοθετικής ρύθμισης, ενώ ατζέντα θεμάτων θα ανοίξει στην επόμενη πολύ σύντομη συνάντηση των δυο πλευρών.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Στην χορήγηση οδοιπορικών 4 ημερών σε όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές [Έβρος και νησιά Αιγαίου] προχωρά άμεσα το Υπουργείο Άμυνας. Η εντολή του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου αφορά εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93. Το ποσό που θα λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, ίδιο για όλους τους βαθμούς, είναι 120 ευρώ! Η οδηγία δόθηκε σε συνάντηση των Υπουργών Καμμένου-Ήσυχου-Τσόκα με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Για να βρεθούν αυτά τα χρήματα στον Στρατό Ξηράς, που έχει και το μεγαλύτερο αριθμό υπαγομένων, ο ΑΓΕΣ Μανωλάς διέταξε να γίνουν άμεσα περικοπές σε προβλεπόμενες δαπάνες, που όμως δεν ανακοινώθηκε ποιες είναι!  Επίσης, σύμφωνα με την αρθρογραφία «μία από τις πρώτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων για τους στρατιωτικούς. Γι΄ αυτό και η πρώτη ενημέρωση που έγινε στην νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ήταν από τους οικονομικούς αξιωματικούς. Τι προκύπτει από την ενημέρωση που έγινε; Για να επιστραφεί και το υπόλοιπο 50% των μισθών και των συντάξεων και να εφαρμοστεί πλήρως η αισχρή απόφαση του ΣτΕ που προβλέπει επιστροφή στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012, μόνο σε στρατιωτικούς-αστυνομικούς-δικαστές γιατί αυτοί αποτελούν το Βαθύ κράτος, απαιτούνται:
52 εκατομμύρια κατ΄ έτος για την αποκατάσταση των μισθών των εν ενεργεία στρατιωτικών •135 εκατομμύρια για την αποκατάσταση των συντάξεων σε απόστρατους των ΕΔ αλλά και των σωμάτων ασφαλείας. Η καταβολή αναδρομικών θα γίνει σε βάθος χρόνου.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ όχι μόνο αρνείται να ασχοληθεί με τα προβλήματα των φαντάρων, αλλά αποκαλύπτει και την  διγλωσσία της: ποιος ξεχνά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν με έναν πλούτο παρεμβάσεων διαμαρτύρονταν π.χ. για την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης ή τα Ιδιωτικά ΚΨΜ στο ΚΕΝ Θήβας!
Τώρα μούγκα...
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ;
Αυτά τα αιτήματα είναι από κείμενο που μοίραζαν στα ΚΕΝ το 2009...
"Διεκδικούμε-απαιτούμε:

*Δημοκρατικά δικαιώματα και ελεύθερο συνδικαλισμό – Διανομή του στρατιωτικού κανονισμού στους νεοσύλλεκτους
Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή – Ούτε σκέψη για συμμετοχή φαντάρων στην καταστολή διαδηλώσεων
* Άμεση μείωση της θητείας, στρατιωτικής και εναλλακτικής, στους 6 μήνες. Όχι στην επιστράτευση στα 18 ή τα 21 – Μείωση πλεοναζόντων στρατοπέδων-– Διάλυση του ΝΑΤΟ, αποχώρηση της Ελλάδας από αυτό – Όχι στον εκβιασμό «άνεργος ή μισθοφόρος»
* Κανένας στρατιωτικός εκτός συνόρων και κανένας φαντάρος στα ΚΑΑΥ (θέρετρα των αξιωματικών), με συνταγματική απαγόρευση
* Καμία πειθαρχική ποινή να μην επιμηκύνει τη διάρκεια της θητείας.
* Κατάργηση της επιτροπής ελέγχου συνείδησης, που αποφαίνεται για το αν όποιος δηλώνει αντιρρησίας, λέει «αλήθεια» ή «ψέματα»
* Υπολογισμός του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου συντάξιμων αποδοχών και καταβολή
των ασφαλιστικών εισφορών από το στρατό. Καταβολή του βασικού μισθού στους οπλίτες".
Τώρα όλοι αυτοί αδιαφορούν.
Τώρα όλοι αυτοί τρελαίνονται όταν ακούν για ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΣΘΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ-ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου