Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Το καθεστώς της Αιγύπτου εκτοπίζει ολόκληρη πόλη για να αποκλείσει τη Λωρίδα της Γάζας !

gazaΟι αιγυπτιακές αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν ολόκληρη την πόλη της [αιγυπτιακής] Ράφας από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο κυβερνήτης του διαμερίσματος του Βορείου Σινά, Αμπντ Αλ Φάταχ Χαρχούρ.
Σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, ο Χαρχούρ δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να απομακρυνθεί ολοκληρωτικά η πόλη της Ράφας για να δημιουργηθεί μια νεκρή ζώνη στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.
«Μια νέα πόλη της Ράφας εγκαθιδρύεται με οικιστικές ζώνες κατάλληλες για τη φύση και τις παραδόσεις των κατοίκων της Ράφας».
Επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη ζητηθεί από μονάδες μηχανικών να αρχίσουν να εργάζονται για τη νέα πόλη.
Οι δηλώσεις του κυβερνήτη έρχονται ενόψει του δεύτερου σταδίου εκκένωσης κατοικιών στη Ράφα, προετοιμάζοντας τη δημιουργία μιας νεκρής ζώνης μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, 1.220 σπίτια προγραμματίζονται να εκκενωθούν. Κάπου 2.044 οικογένειες ζουν σε αυτά τα σπίτια.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, κάθε οικογένεια θα πληρωθεί 1.500 αιγυπτιακές λίρες, κάπου 210 δολάρια, ως αποζημίωση, και για να βοηθηθούν να νοικιάσουν μια προσωρινή κατοικία, μέχρι να αποζημιωθούν πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου