Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ-Βρετανός Στρατηγός ανακοινώνει οτι ειναι γκέι!

Image
Ένας παντρεμένος στρατηγός του Βρετανικού στρατού δήλωσε οτι σχεδιάζει να ανακοινώσει οτι ειναι ομοφυλόφιλος για να αναδείξει την εκτεταμένη ομοφοβική διάκριση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Ο αξιωματικός, ο οποίος ειναι βετεράνος του Ιράκ και του Αφγανιστάν θα ειναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων που θα δηλώσει ανοιχτά οτι ειναι ομοφυλόφιλος. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Mail on Sunday ο εκφοβισμός κατά των στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις αλλα και η προκατάληψη βρίσκεται κυρίως στα υψηλότερα κλιμάκια του στρατού.
Ο στρατηγός που δεν εχει δώσει το όνομα του, δήλωσε στη Βρετανική εφημερίδα οτι θα πάρει την τελική απόφαση για το εαν θα δηλώσει ανοιχτά την σεξουαλικότητα του τις επόμενες βδομάδες. Ειπε οτι ειναι μόνο ένας απο μια σειρά ανώτερων αξιωματικών του στρατού, της RAF και του Βασιλικού Ναυτικού που κρατάνε την σεξουαλικότητα τους μυστική φοβούμενοι οτι θα καταστρέψουν την καρριέρα τους. Ομοφυλόφιλοι στρατιώτες εχουν διακριθεί στα πεδία των μαχών του Ιράκ και του Αφγανιστάν και πρόσθεσε οτι εχει συναντήσει γκέι μέλη της SAS. 

Η κριτική θα είναι ένα πλήγμα για το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, όπως γράφει η Independent, καθώς έχει καταστήσει προτεραιότητα την καταπολέμηση της ομοφοβίας στις ένοπλες δυνάμεις. Και οι τρεις κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων - μαζί με την MI5 - συμφωνα με την ομάδα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων Stonewall, ειναι μεταξύ των 100 κορυφαίων εργοδοτώντης Βρετανίας που ειναι gay-friendly (αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους)

Ο στρατηγός, ο οποίος έχει υπηρετήσει για σχεδόν 30 χρόνια, είπε ότι είχε αποφασίσει να μιλήσει όταν ένας “πολύ πιο ανώτερος αξιωματικός” του ειπε οτι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας απο ανώτερο αξιωματικό θα έφερνε και το τέλος της καρριέρας του. 
“Οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι ανήκουν στους εργοδότες ίσων ευκαιριών, όταν στην πραγματικότητα η άποψη που επικρατεί ειναι ότι κάθε ανώτερος αξιωματικός που ανακοινώνει την ομοφυλοφιλία του θα δει την καρρίερα του να χάνετε!”, δήλωσε ο στρατηγός. 
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τμήματα του στρατού όπου δεν νομίζω ότι θα είναι "αποδεκτό ένας άντρας να ειναι γκέι και να ειναι υψηλόβαθμος αξιωματικος, όπως για παράδειγμα στο πεζικό, πυροβολικό και το σώμα τεθωρακισμένων".
Συνέχισε θέτοντας το εξής ερώτημα:  "Είναι οι ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να έχουν διοικητή συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, ή της μονάδας των Βασιλικών Πεζοναυτών, ή διοικητή μονάδος της Φρουράς, που να ειναι γκέι; Θα δεχόντουσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν γκέι διοικητή στην SAS;
Οι ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι δίνουν ίσες ευκαιρίες, αλλά δεν ειναι έτσι, κατά τη γνώμη μου. "

Ο αξιωματικός, ο οποίος ειναι ο πρώτος στρατηγός που δηλώνει οτι ειναι ομοφυλόφιλος, δήλωσε οτι το ειπε στη σύζυγο του πριν απο αρκετά χρόνια αλλα αποφάσισαν να μείνουν μαζί. Τόνισε οτι δεν ειχε ποτέ σχέση με άλλο μέλος των ενόπλων δυνάμεων και ειχε κρατήσει αυτο το κομμάτι της ζωής του ουσιαστικά μυστικό. 

Η ομοφυλοφιλία ηταν παράνομη στις ενοπλες δυνάμεις της Βρετανίας μέχρι το 2000, με γκέι και λεσβίες να υποβάλλονται σε έρευνα απο τη στρατιωτική αστυνομία και να αποβάλλονται με ποινικό μητρώο εαν ανακάλυπταν την ομοφυλοφιλία τους. 
Δεδομένου ότι ο νόμος άλλαξε, το Υπουργείο Άμυνας έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία του ομοφοβικού εκφοβισμού και είπε ότι ενθαρρύνει τουςτρανσέξουαλ αντρες και γυναίκες να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις. 

Σύμφωνα με μια εκτίμηση της Stonewall, είναι πιθανό να υπάρχουν μέχρι και 14.000 ομοφυλόφιλοι στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας. Είναι, ωστόσο, ακόμα ασυνήθιστο για έναν ανώτερο αξιωματικό να δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. 

Η  Στρατηγός Tammy Smith είναι ο μόνη αξιωματικός που εχει δηλώσει οτι ειναι γκέι, στον αμερικανικό στρατό - ο οποίος στρατός σημειώνουμε ειναι πέντε φορές μεγαλύτερος απο αυτόν της Βρετανίας.

Πηγή - Independent
Μετάφραση/ Επιμέλεια - OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου