Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: ΠΕΝΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

[Δείτε επίσης:  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/01/2009.html

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΤΟ 2009!]

ImageΕπεισόδιο 1ο: Ενώ ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας και το ΓΕΣ ουσιαστικά αρνούνται την συμμετοχή στις εκλογές στους συναδέλφους που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ και στους συναδέλφους που κατάγονται από την Κρήτη (δείτε τι έγινε στο ΚΕΕΔ Σπάρτης) στο Πεντάγωνο «γίνεται της κακομοίρας» καθώς οι βουλευτές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να βολέψουν τα εκατοντάδες βύσματα τους για να τους αρπάξουν τις ψήφους. Σχετικό δημοσίευμα κατάγγειλε:
"Όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο τα γραφεία μεταθέσεων κληρωτών και στελεχών δουλεύουν υπερωρίες! Η “μετάθεση-βύσμα” είναι το τελευταίο, ανέξοδο “κοινωνικό αίτημα” που μπορούν να “πουλήσουν” οι υποψήφιοι βουλευτές . Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι σ΄ αυτή την προεκλογική περίοδο θα είχε μεγάλη… πέραση. Μόνο χθες μαθαίνουμε, έφθασαν στο ΓΕΣ 500 “αιτήματα” που αφορούσαν και μόνιμα στελέχη και στρατεύσιμους! Κάθε κυβερνητικός βουλευτής αλλά ακόμη και βουλευτές και πολιτευτές από άλλα κόμματα που έχουν βρει “άκρη” πολιορκούν το ΥΠΕΘΑ ! 
Το οποίο έχει υπουργό ο οποίος εκτίθεται στην Β΄ Αθηνών και όσο να ΄ναι θα έχει κι αυτός τις δικές του υποχρεώσεις.  Δύσκολο να αντισταθούν οι πολιτευτές και οι βουλευτές στον …πειρασμό της υπόσχεσης για “βυσματική μετάθεση”. Και είναι αδύνατον να μην έχει ο καθένας τους δεκάδες “κοινωνικά αιτήματα” . Ακόμη και πριν από την οικονομική κρίση οι ευνοϊκές μεταθέσεις ήταν από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των ψηφοφόρων. Πόσο μάλλον τώρα που το οικονομικό κόστος της θητείας ενός νέου γίνεται δυσβάσταχτο βάρος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό".
Επεισόδιο 2: Τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η πολιτική ηγεσία των Νίκου Δένδια και της Φώφης Γεννηματά, η στρατιωτική ηγεσία που οι ίδιοι διόρισαν και η οποία συμπράττει, ακολουθούν παλαιοκομματικές και εξίσου προκλητικές για τον εργαζόμενο λαό μας μεθόδους εξυπηρέτησης της κομματικής τους πελατείας.   Στέλνουν σε θέσεις στο εξωτερικό δεκάδες παρατρεχάμενους στρατιωτικούς στους οποίους προσφέρουν πλούσιες απολαβές, ανοίγουν νέες θέσεις εκτός συνόρων για να τους βολέψουν, οι οποίες είχαν κλείσει σχετικά πρόσφατα εξαιτίας της ανάγκης οικονομικών περικοπών στο ΥΠΕΘΑ. Οι άθλιες αυτές επιλογές που κινούνται με γνώμονα την υφαρπαγή της ψήφου, καταρρίπτουν κάθε προηγούμενη δέσμευση τους για καταπολέμηση του κομματισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα προσβάλουν βάναυσα τους φαντάρους στους οποίους έχουν φορτώσει το βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης και τα μόνιμα στελέχη, που αντιμετωπίζουν τεράστια προσωπικά και οικογενειακά αδιέξοδα εξαιτίας της   βάρβαρης πολιτικής των Σαμαρά-Βενιζέλου και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών. 
Δείτε τΙ καταγγέλλουν οι σχετικές αναρτήσεις:
«Τριάντα θέσεις εξωτερικού προκηρύχθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι περισσότερες από το ΓΕΑ! Το Onalert.gr έχει στην διαθέση του τα έκτακτα σήματα τα οποία άρχισαν να κυκλοφορούν στις 21 Δεκεμβρίου 2014 και με τα οποία επί της ουσίας ανοίγουν πολλές από τις θέσεις εξωτερικού που είχαν “κλείσει” από την εποχή της υπουργίας Μπεγλίτη το 2011, για λόγους οικονομίας! Τα σήματα είναι: Ρ.211357Ζ JAN 15 και ΝΗΣΟΣ “Κ”: Ρ.211409Ζ JAN 15. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σ΄ αυτά η προθεσμία υποψηφιοτήτων λήγει στις 31/01/2015. Σύμφωνα με πληροφορίες μία από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί αφορά σε υπαξιωματικό της ΠΑ ,περίπτωση στην οποία έχει αναφερθεί το Onalert.gr αποκαλύπτοντας ότι παράτυπα μετατίθεται ξανά στο εξωτερικό ,αφού δεν έχουν περάσει καν 18 μήνες από την προηγούμενη θητεία του σε θέση εξωτερικού»!
Επεισόδιο 3ο: όσοι έχουμε υπηρετήσει γνωρίζουμε από τον καθένα την έννοια του Στρατού με το απόρρητο και την εξαιρετική φροντίδα για τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Έγγραφο να χαθεί γίνεται πανικός και όλοι τρέχουν να το βρουν…  Ας ρίξουμε και πάλι μια ματιά σε σχετική ανάρτηση:
«Είναι πια παράδοση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας -και στα υπόλοιπα υπουργεία- λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες να παίρνουν “φωτιά” οι “καταστροφείς”. Τα ειδικά μηχανήματα στα οποία καταστρέφονται ολοκληρωτικά έγγραφα, ειδικά απόρρητα. Από το πρωί λοιπόν και με τις δημοσκοπήσεις να επιμένουν να δίνουν σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το “έργο” επαναλαμβάνεται. Μην φανταστείτε ότι καταστρέφονται …απόρρητα. Ότι έγγραφο μπορεί να αποδείξει το αυταπόδεικτο των “κοινωνικών αιτημάτων” που όλες μα όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ικανοποιήσουν ειδικά σε προεκλογικές περιόδους. Και ειδικά όταν βρίσκονται σε θέση άμυνας όπως τώρα. Όπως μας μετέφεραν πάντως οι -γερμανικής κατασκευής- καταστροφείς δουλεύουν στο φουλ από το πρωί».
Επεισόδιο 4ο: όλα τα κόμματα εξουσίας, που έχουν παίξει τον γνωστό άθλιο ρόλο χειραγώγησης και κομματικής ποδηγέτησης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, επίσης, υποκριτικά και προπαγανδιστικά τονίζουν την ανάγκη τα κόμματα να μείνουν εκτός Στρατεύματος. Και ταυτόχρονα καταγγέλλουν τον Συνδικαλισμό…
Όμως οι τελευταίες μέρες του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια αποκάλυψαν ολόπλευρα τον εναγκαλισμό του Στρατού από τη ΝΔ, καθώς το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας μετατράπηκε σε Προεκλογικό Κέντρο του υποψήφιου βουλευτή Νίκου Δένδια. Διαβάζουμε λοιπόν:
«Σε κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθηνών Νίκος Βούτσης και Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας αναφέρουν ότι “ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ σύμφωνα με καταγγελίες στρατιωτικών χρησιμοποίησε τον μηχανισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να καλέσει τους στρατιωτικούς σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ή ακόμα και να τους στείλει σταυρωμένα ψηφοδέλτια με το όνομά του”.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να διερευνήσει τις καταγγελίες για παράνομη συμπεριφορά του απερχόμενου υπουργού Εθνικής Άμυνας. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το ακόλουθο:
«Μαζική παραλαβή γραπτών μηνυμάτων SMS πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσιακά κινητά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είχαν το εξής περιεχόμενο: «Σας καλώ στην κεντρική ομιλία μου Τετάρτη 21/1 ώρα 7.30 μμ στο Μαρούσι - Κλειστό Γυμναστήριο Σ. Λούης (Β. Όλγας 12). Νίκος Δένδιας Υπ. Άμυνας - Υπ. Βουλευτής Β' Αθηνών». Η μαζική αποστολή του ανωτέρω γραπτού μηνύματος έρχεται σε συνέχεια άλλων καταγγελιών για αποστολή σταυρωμένων ψηφοδελτίων από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, καταγγελίες έχουν υπάρξει και για τηλεφωνήματα στα υπηρεσιακά τηλέφωνα στελεχών για λογαριασμό τόσο πρώην, όσο και νυν στελεχών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και μάλιστα ακόμα και από το τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου».
Επεισόδιο 5ο: η «Λευκή Βίβλος» αποτελεί το σημαντικότερο κείμενο για την Άμυνα κάθε χώρας και τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Ποιος να το περίμενε λοιπόν ότι επί ημερών Νίκου Δένδια, η «Λευκή Βίβλος» θα καταντούσε προεκλογικό του φυλλάδιο της Νέας Δημοκρατίας. Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στα ζητήματα που θέτει το onalert.gr και ο έγκριτος στρατιωτικός συντάκτης του:
 «Η "Λευκή Βίβλος" έγινε "γκρι" με προεκλογικά τρικ! Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Προεκλογικά τρικ της τελευταίας στιγμής αλλά και ερωτήματα για πιθανή ''''γκρι'' προπαγάνδα με την ...Λευκή Βίβλο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκύπτουν από την σημερινή  παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης του θεσμικού αυτού κειμένου. Κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου στις 29 Οκτωβρίου 2014 ο πρώην Υπουργός Άμυνας κ Δημήτρης Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων αναφορών του για τα πεπραγμένα και τους σχεδιασμούς του, επέδειξε στους δημοσιογράφους  το ΠΡΩΤΟ, όπως είπε, φρεσκοτυπωμένο αντίτυπο της ανανεωμένης Λευκής Βίβλου, βιβλιοδετημένο κανονικά- από το τυπογραφείο των Ένοπλων Δυνάμεων, όπως τονίστηκε. Λεπτομέρεια: Ο απερχόμενος υπουργός δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του  θεσμικού αυτού κειμένου, αλλά έδειξε από μακριά το αντίτυπο. 
Tο Υπουργείο Άμυνας, δυο  ήμερες πριν τις εκλογές, ...ανάρτησε την  Λευκή Βίβλο  στην ηλεκτρονική του σελίδα ( σάιτ ) με Μήνυμα του νέου Υπουργού κ. Ν. Δένδια. Βέβαια αν ''ξεφυλλίσει'' κάποιος το ηλεκτρονικό βιβλίο θα δει ότι τα προλογικά σημειώματα είναι πράγματι  των κκ Δ. Αβραμόπουλου, του αρμοδίου Γενικού Διευθυντή ΓΓΔΕΑΔΣ κ. Π. Αβραμιδη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ. Κωσταράκου. Επίσης στην ηλεκτρονική έκδοση αναφέρει στην ''ταυτότητα'': Copyright©: 2015, Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας του ΥΠΕΘΑ.
Υπάρχουν τα εξής ερωτηματικά: -Ολοκληρώθηκε η έκδοση που είχε ανακοινώσει, επιδεικνύοντας μάλιστα το πρώτο αντίτυπο, ο κ Αβραμόπουλος στις 29 Οκτωβρίου; Αν ναι, όπως λογικά προκύπτει από τα προαναφερθέντα, γιατί δεν παρουσιάστηκε η έντυπη έκδοση για περίπου 3 μήνες; Αφού τυπώθηκε - όπως ανακοινώθηκε - στο τέλος Οκτωβρίου, γιατί η ηλεκτρονική έκδοση, που είναι έγκυρο αντίγραφο ( πιστοποιημένο) στην ταυτότητα γράφει '' Copyright©: 2015, Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας του ΥΠΕΘΑ''  και όχι  ''Copyright©: 2014, Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας του ΥΠΕΘΑ''; Καθώς όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα συμπεράσματα - πέραν της δεδομένης προεκλογικής εκμετάλλευση ενός Θεσμικού Κειμένου - είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις πριν τις εκλογές;
Συνάδελφοι, ΜΑΥΡΟ σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΛΑΟΣ
Να κάνουμε τα όνειρα μας, Εφιάλτες τους!  Με Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Κλιμακώνοντας από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου την συνδικαλιστική μας πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το μιλιταρισμό, το φασισμό και τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Συνάδελφοι, ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους κοινωνικούς αγώνες για τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου. Λέμε όχι σε κάθε διαχειριστή της αστικής πολιτικής. Γυρνάμε την πλάτη στα καλέσματα «εθνικής συμφιλίωσης» και Αγωνιζόμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης και της νεολαίας για τα κοινά μας δικαιώματα, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου