Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν το Κομπάνι εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές

 Διεθνή Τον πλήρη έλεγχο της συριακής πόλης στα σύνορα με την Τουρκία έχουν πλέον οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις που ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους να λύσουν την τετράμηνη πολιορκία τους στο Κομπάνι και να τραπούν σε φυγή.
  Από τη Μαρία Λίλα    
«Οι μονάδες προστασίας του κουρδικού λαού (YPG) κατέλαβαν την περιοχή Κανί Αραμπάν το πρωί διώχνοντας τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο ολόκληρης της πόλης ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003501/Oi-Kourdoi-apeleutherosan-to-Kompani-ekdiokontas-tous-tzixantistes#sthash.BnyIlaK5.dpuf
View image on Twitter
is finally free after 134 days of resistance!

Οι Κούρδοι πίεζαν τους ενόπλους του λεγόμενου ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Συρίας από ένα χωριό νοτιανατολικά του Κομπάνι, από την περασμένη Πέμπτη, όπως ανέφερε ο διοικητής των Κούρδων Ισμέτ Χασάν, ο οποίος προανήγγειλε νέα εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια ένοπλες δυνάμεις φανατικών σουνιτών.

«Στην ουσία, το Κομπάνι παραμένει σε πολιορκία καθώς οι τζιχαντιστές ελέγχουν 40 κουρδικά χωριά γύρω από αυτό» τόνισε ο Χασάν απευθύνοντας έκκληση στην διεθνή κοινότητα «να ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο για να στηρίξει τον πληθυσμό στο Κομπάνι».

Οι Κούρδοι της Συρίας μάχονται πάνω από τέσσερις μήνες ενάντια στους τζιχαντιστές υποστηριζόμενοι από αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους καθώς και από δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά, που κατέφθασαν, πριν από περίπου δύο μήνες από το Ιράκ.

Στο Ιράκ, σήμερα ο στρατός  απελευθέρωσε επίσης από τους τζιχαντιστές την επαρχία Ντιγιάλα στα ανατολικά της χώρας, όπως δήλωσε ο στρατηγός  Αμπντελαμίρ Αλ Ζαΐντι καθώς εντάθηκαν σήμερα οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές  και έφθασαν τις 21 προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στο επονομαζόμενο νέο χαλιφάτο.

Στην πόλη Ντιγιάρμπακίρ, οι Κούρδοι έχουν βγει στους δρόμους και γιορτάζουν την απελευθέρωση του Κομπάνι.
- See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000003501/Oi-Kourdoi-apeleutherosan-to-Kompani-ekdiokontas-tous-tzixantistes#sthash.BnyIlaK5.dpuf

View image on Twitter
View image on TwitterView image on Twitter
In Diyarbakir, Kurds celebrate reports of Kobane's liberation. Photos by @HaticeKamer. Story soon.
View image on Twitter
NOW: Kurds in continue celebrating liberation of - @HaticeKamer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου