Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κάμπερμπατς εναντίον Χρυσής Αυγής

siga mi fovitho
Με αφορμή την ταινία Το Παιχνίδι της Μίμησης που παίζεται ήδη στους κινηματογράφους, ο υποψήφιος για Όσκαρ Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα φαινόμενα ομοφοβίας, αλλά και ανόδου ακροδεξιών ομάδων, με έμφαση στη χώρα μας και την Χρυσή Αυγή. Λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, οι Cinεπιβάτες θυμούνται τις δηλώσεις του για το θέμα. 

Σε συνέντευξη του στον Marlow Stern του Daily Beast, στα πλαίσια του φεστιβάλ του Τορόντο ο ηθοποιός δήλωσε:
«cumberbatch-009Δυστυχώς το φαινόμενο του χημικού ευνουχισμού υφίσταται ακόμα στην Βόρεια Αμερική χάρη στην Χριστιανική ακροδεξιά. Είναι σοκαριστικό και όμως υπάρχουν ειδικά τμήματα, με ειδικούς γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων για να «γιατρέψουν» τους ανθρώπους από την ομοφυλοφιλία τους.  Αυτό που είναι επίσης σοκαριστικό είναι ότι κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τέτοιου είδους μειονότητες στοχοποιούνται, γίνονται αυτομάτως αποδιοπομπαίος τράγος –και αυτό ισχύει για τους ομοφυλόφιλους στη Ρωσία ή στην Ελλάδα από την Χρυσή Αυγή.
» Η Χρυσή Αυγή γεννήθηκε από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όταν ο κόσμος άρχισε να αποζητά απαντήσεις. Από το πρώτο λεπτό που εντείνονται τα εθνικιστικά συναισθήματα, ευαίσθητες ομάδες και μειονότητες είναι οι πρώτοι που στοχοποιούνται, απλά και μόνο επειδή φαίνεται «πιο εύκολο» να ρίξει κάποιος το φταίξιμο σε αυτούς. Είναι τρομακτικό».
Κάμπερ-Χα: 1-0!
Ο ηθοποιός που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη στη χώρα μας, την οποία επισκέπτεται τακτικά από μικρός στις διακοπές του. Μάλιστα έχει μάθει λίγες ελληνικές λέξεις και εκφράσεις. Ο Κάμπερμπατς δεν έμεινε στις προηγούμενες δηλώσεις του, αλλά μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Simon Mayo για το BBC (9’ και ύστερα) πρόσθεσε:
cumberbatch-008«Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα με την Χρυσή Αυγή είναι φρικτό. Στον τόπο γέννεσης της δημοκρατίας αυτός ο εθνικισμός, το να βλέπουμε ανθρώπους να ξυλοκοπούν άλλους στα πάρκα είναι βάρβαρο. Εμπεριέχει την ιδέα ότι οι άνθρωποι είναι προσκολλημένοι σε μια αλήθεια που θεωρούν αδιαμφισβήτητη ενάντια σε όλες τις άλλες απόψεις, τις οποίες θεωρούν λανθασμένες και τις τιμωρούν με θάνατο και διώξεις. Δεν είναι μάθημα ιστορίας είναι κάτι που βλέπουμε στην κοινωνία σήμερα».
Κάμπερ-Χα: 2-0!
http://cinepivates.gr/2015/01/cumberbatch-against-golden-dawn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου