Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ποιος θα ενισχύσει πρώτος τις Δυνάμεις Καταστολής; Η μεγάλη των μπάτσων ‘’οικογένεια’’!

ΣΥΡΙΖΑ: Οχι μόνο δεν θα αφοπλίσουμε αλλά θα ενισχύσουμε περισσότερο τους αστυνομικούς
Η οικογένεια της ΕΛΑΣ όλο και μεγαλώνει το τελευταίο διάστημα , ο λόγος για τα νέα τρία ‘’όπλα’’ που καλωσόρισε πρόσφατα drones, σύστημα tetra και το σύστημα «νόμιμων συνακροάσεων» . Τα όπλα αυτά η ΕΛΑΣ θα τα χρησιμοποιήσει προκειμένου όπως αναφέρεται  να καταπολεμήσει τα αυξανόμενα κρούσματα τρομοκρατίας, την λαθρομετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα.
DRONES
 Τα drones είναι τα Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) δηλαδή, στα ελληνικά, τα «Μη Επανδρωμένα Ιπτάμενα Οχήματα» (ΜΕΙΟ). Πρόκειται για ειδικές κατασκευές, υψηλής τεχνολογίας, που μοιάζουν με τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα, τα οποία έχουν ενσωματωμένη θερμική κάμερα και ακτίνα πτήσης έως 300 χιλιόμετρα, αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη από 40 χιλιόμετρα την ώρα ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα κατόπτευσης κύκλων ακτίνας περίπου δυο χιλιομέτρων. 
Τα drones έχουν τη δυνατότητα να πετούν αθόρυβα συλλέγοντας εικόνες, ήχο και άλλα δεδομένα στο κέντρο επιχειρήσεων. Στο ταξίδι του στο Ισραήλ(26-27/11/2014) ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης Β.Κικίλιας συμφώνησε την αγορά εκ μέρους της Ελλάδας 6 ισραηλινών drones παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής και κόστισαν περίπου 800.000 ευρώ. Τρία εξ αυτών θα είναι μικρού μεγέθους, μήκους περίπου δύο μέτρων και άλλα τρία μεγαλύτερα με διπλάσιο μήκος. Από τις διαστάσεις του αεροπλάνου εξαρτώνται το ύψος και η διάρκεια πτήσης, η ταχύτητά τους κι η «ακτίνα» κατόπτευσης. Η χρήση του νέου εξοπλισμού προορίζεται τόσο για τον έλεγχο των συνόρων όσο και για παρακολουθήσεις στόχων στο εσωτερικό της χώρας, που σχετίζονται με τρομοκρατία ή ιδιαίτερα σκληρά ποινικά εγκλήματα .Να θυμίσουμε ότι η ιδέα για την αγορά και χρήση των drones είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα ήδη από τον Οκτώβριο του 2011 στην παρουσίαση ‘’μη επανδρωμένων’’ που οργάνωνε τότε η Frontex στο Άκτιο ενώ όπως είχε δημοσιεύσει η Καθημερινή τον περασμένο Ιούνιο ‘’η ιδέα για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών γεννήθηκε την περίοδο των μεγάλων συγκεντρώσεων των ‘Αγανακτισμένων’ στην πλατεία Συντάγματος’’ ενώ προωθήθηκε ύστερα και από τη δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε με την καθυστερημένη, εκ των πραγμάτων, προσέγγιση των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. στη μεγάλη διαφυγή των ενόπλων ληστών του Διστόμου το περασμένο καλοκαίρι.
TETRA
Το σύστημα TETRA ή όπως ονομάζεται στα ελληνικά «Ψηφιακό Συγκαναλικό Ραδιοδίκτυο Επικοινωνιών» είχε αγοραστεί από την κοινοπραξία εταιρεία SIEMENS-SAIC το 2004 έναντι 114 εκατ. Ευρώ. Αποτελεί τμήμα του συστήματος C4I και επιτρέπει την μετάδοση ήχου και δεδομένων με ασφάλεια, διευκολύνοντας το συντονισμό των επιμέρους μονάδων των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΕΥΠ και του ΕΚΑΒ.Η σύμβαση αυτή έληξε το καλοκαίρι ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό μέσα πάλι από την εφημερίδα Καθημερινή ότι η βρετανική κυβέρνηση και Έλληνες επιχειρηματίες δώρισαν ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα tetra στην ΕΛΑΣ .Το σύστημα αυτό αναμένεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία εντός των επόμενων τεσσάρων με έξι μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Περιγράφεται από στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ως τεχνολογικά πιο προηγμένο σε σύγκριση με το προγενέστερο, που είχε αποκτηθεί παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η εταιρεία που επιμελείται την κατασκευή του νέου συστήματος tetra είναι η αγγλική εταιρεία Sepura PLC ενώ στη δωρεά εμπλέκεται και η αμερικάνικη εταιρεία Lamas Pinto Consultants Corporation. Η αποδοχή της δωρεάς επισημοποιήθηκε με υπογραφή πράξης του υπουργείου Οικονομικών την 11η Δεκεμβρίου. Το νεό σύστημα tetra έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ήχο ,εικόνα αλλά και την ικανότητα αυτόματου εντοπισμού θέσης, όπως αναφέρει και το άρθρο οι δυνάμεις ασφαλείας θα μπορούν δηλαδή να συνομιλούν με το κέντρο επιχειρήσεων ,να αποστέλλουν εικόνα από το στόχο ενώ αντίστοιχα το κέντρο επιχειρήσεων θα μπορεί να γνωρίζει και να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την ακριβή θέση των αστυνομικών που θα είναι εφοδιασμένοι με τερματικά - ασυρμάτους.
Ο ‘’Μεγάλος Αδερφός’’-Σύστημα «νόμιμων συνακροάσεων»
  Ένα νέο σύστημα παρακολουθήσεων της ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και συνδέσεις Ιnternet μέσω κινητών τηλεφώνων. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες με απόλυτη μυστικότητα από την ΕΛ.ΑΣ. σε ειδικό αποκλεισμένο χώρο, στον 8ο όροφο του κτιρίου της ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η απόκτηση του νέου αυτού συστήματος αποτελεί το τρίτο σε σειρά που χρησιμοποιούν από κοινού οι ελληνικές δυνάμεις και οι μυστικές υπηρεσίες .Σε άρθρο του το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι παρόλο που η δημοσιοποίηση της απόκτησης και χρήσης του συστήματος δεν έχει πραγματοποιηθεί η έδρα του βρίσκεται στην νεοσύστατη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ., στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το σύστημα ’’νόμιμων ακροάσεων’’ φαίνεται να είναι δώρο της βρετανικής κυβέρνησης και της Σκότλαντ Γιαρντ για τη «θωράκιση της χώρας και για άντληση περαιτέρω στοιχείων κυρίως για ζητήματα λαθρομεταναστών και για τον έλεγχο της διέλευσης τζιχαντιστών από την Ελλάδα με προορισμό τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάτι που αποτελεί τον μεγάλο φόβο των διεθνών διωκτικών αρχών» .Η εγκατάσταση και η χρήση του ξεκίνησε όπως όλα δείχνουν το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για το νέο αυτό σύστημα συνακροάσεων είναι να αναλαμβάνει όσες υποκλοπές είναι απαραίτητες για υποθέσεις δράσης ποινικών όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα .Με αυτόν τον τρόπο επίκειται ‘’απελευθέρωση’’ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έτσι ώστε αυτή να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της για μαζικές υποκλοπές όσο αφορά θέματα δράσης εγχώριων οργανώσεων.
     Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι έχει αρχίσει για τα καλά, η ενορχήστρωση ενός σχεδίου που ξεπερνά τα απλά πλαίσια της αστυνόμευσης. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την εξόπλιση της αστυνομίας με νέες τεχνολογίες και μαζί την ολοένα και μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση των σωμάτων της. Με την παράλληλη ανάθεση στον στρατό αστυνομικών καθηκόντων (μέσω ασκήσεων καταστολής πλήθους, εμπλέκοντας όχι μόνο ειδικές μονάδες αλλά και φαντάρους στην καρδία της πρωτεύουσας, περιφρούρηση επισήμων από τον στρατό στον δρόμο κλπ) γίνεται φανερό ότι οι  από ‘πάνω’  φέρνουν τον πόλεμο στο εσωτερικό. Και αυτό γιατί πέρα από τα λόγια περί εθνικών κινδύνων και τα σχέδια των ντόπιων ολιγαρχών για τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό ρολό που θέλουν να παίζει η Ελλάδα, ξέρουν καλά ότι πρέπει πρώτα να καθυποτάξουν και  να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία στο εσωτερικό. Και για να το κάνουν αυτό, με πρόφαση την τρομοκρατία, πρέπει να χτυπήσουν τις αντιστάσεις στους χώρους εργασίας, τα κινήματα που χτίζονται εναντίον τους και όσους αγωνίζονται εναντία στα πολεμοχαρή και δολοφονικά σχέδια τους. Για τον λόγο αυτό ενισχύουν τις τεχνολογίες παρακολούθησης μέσω των όποιων κινούνται άμεσα ενάντια σε αγωνιστές (χαρακτηριστική η στοχοποίηση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος). Σέρνουν την νεολαία να προωθήσει τα συμφέροντα τους (σχέδια για στράτευση στα 18,στράτευση γυναικών κα) πληρώνοντας με αίμα τις επιλογές τους (δολοφονίες φαντάρων σε ασκήσεις) και δημιουργούν σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης για όσους θεωρούνται περιττοί ή πρέπει να εργάζονται σαν σύγχρονοι δούλοι.
Βλέπουμε δηλαδή ότι ο πόλεμος  στο εξωτερικό και στο εσωτερικό έχει την ιδία ταξική βάση, αυτής της εκμετάλλευσης της κοινωνικής πλειοψηφίας και της επίθεσης σε όσους εναντιώνονται στον ολοκληρωτισμό.
Αλήθεια, εντάσσεται ή όχι στους παραπάνω πολιτικούς κατασταλτικούς σχεδιασμούς η ανακοίνωση του κόμματος που ευαγγελίζεται την ελπίδα; «Οι αστυνομικοί να ψηφίσουν χωρίς φόβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα τους αφοπλίσει αλλά θα τους εξοπλίσει υλικοτεχνικά και θεσμικά», αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου για το περιεχόμενο χθεσινής συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το Φέργκιουσον και τις πόλεις στις ΗΠΑ που φλέγονταν, από την Ουκρανία μέχρι το Κομπανί αλλά και σε μια σειρά άλλες περιπτώσεις που η εργατική τάξη βγαίνει στο προσκήνιο, οι κοινές συνιστώσες όσον αφορά την αντιμετώπιση τους από το κράτος είναι πολλές. Για την επέλαση της νέας καπιταλιστικής κερδοφορίας, ο εσωτερικός ταξικός εχθρός θα πρέπει να χτυπηθεί με όλα τα μέσα.  Απέναντι στα σχέδια τους θα πρέπει αντιπαραθέσουμε ένα νέο εργατικό και αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό αντικρατικό κίνημα με διορατικές αναλύσεις ,δράσεις και δυναμική, που θα βάζει φραγμό στα σχέδια τους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΗΓΕΣ: http://www.kathimerini.gr/796824/article/epikairothta/ellada/neo-e3eligmeno-tetra-dwrea-sthn-astynomia
http://www.kathimerini.gr/772876/article/epikairothta/ellada/agora-mh-epandrwmenwn-aeroskafwn-apo-elas

 http://www.tovima.gr/society/article/?aid=661284&wordsinarticle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου