Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΟΪΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ;

ImageΜε χαρακτηριστική καθυστέρηση δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση του ΓΕΑ στην οποία αναφέρονται τα ονόματα των δύο άτυχων πιλότων που έχασαν την ζωή τους σε άσκηση της δολοφονικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.  Πρόκειται για τον Σμηναγό (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμο με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων, οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, 31 ετών, έγγαμου με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128, εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16. Επίσης, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 9 Γάλλοι πολίτες, ενώ  21 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο έδαφος, 11 Γάλλοι και 10 Ιταλοί. Επτά από τους 21 είναι σοβαρά και πέντε απ΄ αυτούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης με σοβαρά εγκαύματα.
Οι πιλότοι έχασαν την ζωή τους όταν το διθέσιο μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα της 341 Μοίρας, κατέπεσε από ύψους 40 μέτρων στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας στην πίστα απογείωσης και συγκρούστηκε με άλλα μαχητικά που ήταν σταθμευμένα στην πίστα, κατά την διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. Κατά την διάρκεια της απογείωσης το αεροσκάφος υπέστη απώλεια ισχύος. 
Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες “το ελληνικό F -16 έπεσε την χειρότερη δυνατή στιγμή, στο χειρότερο σημείο”. Κι εννοούν ότι το αεροσκάφος “φορτωμένο” με καύσιμα, έπεσε στο σημείο του διαδρόμου που ήταν σταθμευμένα πολλά αεροσκάφη . Το ελληνικό F-16 έπεσε πάνω σε πέντε αεροσκάφη Mirage και Alpha Jet. Το γράφημα είναι από την ισπανική El Pais.
Image
Καταρχήν, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους γονείς, στην οικογένεια, στους φίλους και συναδέλφους των δύο άτυχων πιλότων.
Από εκεί και πέρα τίθενται τεράστια ερωτήματα για την νέα κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Γιατί δεν ανακάλεσε ήδη την ελληνική αποστολή όχι μόνο από την συγκεκριμένη νατοϊκή άσκηση, αλλά και το σύνολο των ασκήσεων που πραγματοποιούνται παράλληλα;
Ασκήσεις που έχουν ως σενάριο την πολεμική σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης με τη Ρωσία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais οι στρατιώτες που εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα έπαιρναν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ Tactical Leadership Program (TLP) που έχει έδρα το Los Llanos (Albacete). Το TLP είναι διεθνής κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τους πιλότους και για τα πληρώματα του ΝΑΤΟ. Εκτός από τα πρακτικά μαθήματα πτήσης το TLP παρέχει και θεωρητικά μαθήματα. Στο TLP λαμβάνουν μέρος δέκα χώρες - Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο - αν και το ΝΑΤΟ καλεί επίσης χώρες εντός και εκτός της συμμαχίας.  Η εκπαίδευση στην οποία συμμετείχε το ελληνικό F-16 ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου και αναμένεται να λήξει στις 13 Φεβρουαρίου. 750 στρατιώτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται πιλότοι και προσωπικό υποστήριξης.
Η πρόσδεση όμως των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αποδεικνύεται και από την  Συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein, της Γερμανίας, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015. Η 86 Airlift Wing των ΗΠΑ θα συμμετέχει με τέσσερα (4) μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J και κλιμάκιο εκατόν σαράντα (140) ατόμων.
Ταυτόχρονα η ειδησιογραφία μιλά για «Top gun» για ένα μήνα στο Αιγαίο», αποκαλύπτοντας ότι «Φωτιά θα πάρει ο ουρανός  του Αιγαίου από τους κινητήρες των αμερικανικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία  θα επιχειρούν νύχτα -μέρα εντός του F.I.R Αθηνών. Βάση των αεροπορικών εξορμήσεων θα αποτελέσει για έναν ολόκληρο μήνα η  115 Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στη Σούδα.  Εκεί θα μετασταθμεύσουν 18  αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F-16 CM τα οποία θα υποστηρίζονται από κλιμάκιο 300 ατόμων, τους οποίους στέλνει η Ουάσιγκτον από την αεροπορική βάση Spangdahlem  της Γερμανίας.  Είναι η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ που εδρεύει στην Ευρώπη . Από πλευράς Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα μετέχει το σύνολο σχεδόν των Μοιρών που διαθέτει και αναμένονται να  συμμετάσχουν όλα τα αεροσκάφη που είναι διαθέσιμα.  Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους και COMAO (Composite Air Operations).  Και πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια άσκηση με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και είχε διαρκέσει 18 μέρες. Φέτος θα ξεκινήσει στις 16 του μηνός και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Φεβρουαρίου, σχεδόν θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα. Θυμίζουμε ότι παρόμοια συνεκπαίδευση είχε διεξαχθεί και τον Αύγουστο του 2014 [σχετική ανακοίνωση μας «Σοβαρή και επικίνδυνη για τους λαούς η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας»].
Ουσιαστικά όλες αυτές οι ασκήσεις αποτελούν αποδείξεις της αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε Αφρική-Ασία, αλλά και στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με την Ρωσία
Ενώ ο αστικός κόσμος και όλα τα κόμματα εξουσίας μιλούν για την ανάγκη «θυσιών» για την «εθνική άμυνα», δηλώνουν την απόλυτη συμφωνία τους στις στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές της αστικής τάξης σε σχέση με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ισραήλ, το νέο αυτό ατύχημα στην Πολεμική Αεροπορία αποδεικνύει ότι η χώρα μας συμμετέχει στο νέο Ακήρυκτο Πόλεμο Ρωσίας- Δύσης, ενώ στηρίζει το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου. Αποκαλύπτει ότι το ΝΑΤΟ δολοφονεί σε πόλεμο και ειρήνη, εχθρούς και φίλους. Ελληνικά στρατεύματα συμμετέχουν σε κάθε άσκηση του ΝΑΤΟ, εκπαιδεύονται σε κάθε νέο πολεμικό σενάριο γιατί η ελληνική αστική τάξη δε θέλει να απέχει από καμία νέα μοιρασιά στις αγορές και στην ενέργεια.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι παρά τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική εξυπηρέτησης των αστικών συμφερόντων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, εμπλέκοντας τον λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.  
Θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση της νέας κυβέρνησης την ανάκληση άμεσα όλης της αποστολής. Να γυρίσουν τώρα όλοι πίσω χωρίς να δεχτούν τις πιέσεις για τη συνέχιση της άσκησης.
Πανάκριβα μαχητικά, πολυδάπανη συντήρηση, ατυχήματα και ανθρώπινες ζωές… υπάρχει άραγε κανείς που πιστεύει ότι όλα αυτά γίνονται για την άμυνα της χώρας; Μήπως τα «εθνικά συμφέροντα» αποτελούν μυθεύματα που αποκρύπτουν τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του κόσμου του πλούτου;
Δεν υπάρχει κανένας ρεαλισμός που να υποχρεώνει την παραμονή σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πληρώνουμε σε χρήμα και αίμα τις συμμαχίες των ισχυρών του δυτικού κόσμου και όλα αυτά σε μία υποτιθέμενη ειρηνική περίοδο.
Ανάγκη όσο πότε για κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που φέρνει ο καπιταλισμός των Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και ο εναλλακτικός καπιταλιστικός δρόμος του Πούτιν. Ταξικό καθήκον των εργαζόμενων στη χώρα μας δεν είναι μόνο να μπλοκάρουν την ελληνική πολεμική συμμετοχή στις εκστρατείες και ασκήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και να ανατρέψουν κάθε κυβέρνηση της άγριας αντεργατικής πολιτικής, του στυγνού κρατικού αυταρχισμού και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού. Έξω όλοι οι Ιμπεριαλιστές. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και να μπλοκαριστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Να καταργηθεί η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμφωνία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που μας κάνει συνένοχους-συμμέτοχους στα τρομερά του εγκλήματα. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό και να συμβάλλουμε στην αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

4 σχόλια:

  1. ακομα πιστευετε οτι η 'κυβερνηση της αριστερας' θα ανακαλεσει τις ελληνικες δυναμεις απο τις ασκησεις του νατο?δεν υπαρχει περιπτωση...μονο αν παλεψει ο ελληνικος λαος θα μπορεσει να σπασει τα δεσμα με το νατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι ο αριστεροί έχουν τρελές φαντασιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό υπάρχουν οι δεξιοί να μας προσγειώνουν με πολέμους, καταστολή, φόρους και ανεργία!

      Διαγραφή
    2. «Τα περί αφοπλισμού της Αστυνομίας δεν τα πιστεύω» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

      Διαγραφή