Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Για μια ακόμη φορά θα την πληρώσουν φαντάροι και στελέχη: σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για το νέο κύμα κακοκαιρίας-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ;

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «σε ετοιμότητα βρίσκονται το προσωπικό και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα διατεθούν στις αρμόδιες αρχές, για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής “Άμυνας Νίκος Δένδιας έπειτα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.
Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι για μια ακόμη φορά θα την πληρώσουν φαντάροι και στελέχη που θα διαταχθούν να καλύψουν τα κενά των δήμων και του κρατικού μηχανισμού.
Για μια ακόμη φορά στις πλάτες των φαντάρων και των στελεχών θα παίξουν οι πολιτικοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Επιτελεία, τα συχαμένα παιχνίδια δημοσίων σχέσεων, αποδεικνύοντας ότι το κράτος λειτουργεί…
Για μια ακόμη φορά οι μπουλντόζες του στρατού θα μπαίνουν σε πόλεις –όπως έγινε πρόσφατα στο Βόλο του Μπέου- για να ανοίξουν δρόμους, λες και αυτή δεν είναι η δουλειά των τοπικών αρχόντων.
Αλήθεια, που είναι τα μέσα και το προσωπικό των Δήμων;
Δεν περίσσεψαν ευρώ από τις εορταστικές φιέστες και τις σπατάλες του θεαθήναι;     
Ουσιαστικά ζούμε τις συνέπειες των Μνημονίων αλλά και του συνόλου της ταξικής αστικής πολιτικής που εδώ και χρόνια ιδιωτικοποιεί – εμπορευματοποιεί τα κερδοφόρα τμήματα των δήμων και του κράτους (βλέπε το χάρισμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στους «εθνικούς» εργολάβους) και εγκαταλείπει όλα τα υπόλοιπα τμήματα, απολύοντας το προσωπικό, τις υπηρεσίες των οποίων όμως έχουν ανάγκη οι πολίτες.  
Έτσι λοιπόν, όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με χαρακτηριστικές τις προσπάθειες των πρώην ΥΕΘΑ Μεϊμαράκη-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, εντάσσουν οργανικά τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Πολιτική Προστασία, ώστε να καλύψουν φθηνά και όπως όπως κάθε έκτακτη ανάγκη: πυρκαγιά, πλημμύρα, παγωνιά κλπ.
Εμείς απαιτούμε την πρόσληψη προσωπικού στους αρμόδιους φορείς ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ανάγκες και να καταπολεμηθεί η ανεργία.
Καμιά κάλυψη υπηρεσιών από τον Στρατό που ενισχύει την Ανεργία και θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και ζωή όλου του προσωπικού.
Οι φαντάροι δεν είναι διασώστες, πυροσβέστες, υπηρέτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, εκχιονιστές, καθαριστές παραλιών κλπ.

Να πούμε όχι στην υποχρεωτική θητεία που μας μετατρέπει σε δούλους του Στρατού, του Κράτους και των Δήμων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    
Diktiospartakos.blogspot.com  

6 σχόλια:

  1. Υπομονή, αύριο που θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλα θα αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Το όργανο του σαμαροβενιζέλου ψυχοραγεί και κρυώνει.

      Διαγραφή
  3. Μην ρίχνεις ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάγωσε ο εγκέφαλος σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή