Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΞΑΦΝΙΚΑ( ;) ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΥΣΟΥΣΕΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ»! Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού εναντίον «εσωτερικού εχθρού»!

Το κλίμα ισλαμοφοβίας και τρομοϋστερίας πλέον έχει σκεπάσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και επικίνδυνα χαρακτηριστικά της πολιτικής εκμετάλλευσης των τελευταίων δραματικών γεγονότων  από τις ευρωπαϊκές αστικές κυβερνήσεις είναι η παρουσία χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών στους δρόμους. Με την εμπειρία που έχουν αντλήσει ως Στρατός Κατοχής στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και καθώς αποχωρούν άρον άρον από Ιράκ-Αφγανιστάν αφήνοντας πίσω τους την απόλυτη καταστροφή των κοινωνιών, έρχονται να εξασφαλίσουν «την ασφάλεια μας» στις ίδιες τις καπιταλιστικές μητροπόλεις. Και ο Στρατός των χιλιάδων μισθοφόρων ήρθε για να μείνει για αρκετό καιρό… σε όλη την επικράτεια…

Η Γαλλία κινητοποιεί 10.000 στρατιωτικούς για την ασφάλεια "ευαίσθητων σημείων της επικράτειας" μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ "ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας", δήλωσε ο Λε Ντριάν έπειτα από μια συνεδρίαση για την εσωτερική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, επικαλούμενος "το εύρος των απειλών" που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα. Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια "αληθινή εσωτερική επιχείρηση" και υπογράμμισε πως "είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιας έκτασης κινητοποίηση των δυνάμεών μας στην επικράτειά μας". "Αποφασίσαμε, μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων (σ.σ.: ο στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέ ήταν δίπλα του στη διάρκεια των δηλώσεων αυτών) να κινητοποιήσουμε 10.000 άνδρες που θα προστατεύουν ευαίσθητα σημεία στο σύνολο της επικράτειας, συνέχισε. Η Γαλλία ενισχύει ήδη τις δυνάμεις ασφαλείας για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, αρχίζοντας από τα εβραϊκά σχολεία και τόπους λατρείας. Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν ήδη κινητοποιηθεί για να προστατεύσουν τα 717 σχολεία και τόπους λατρείας εβραίων της Γαλλίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ο ψύχραιμος αναγνώστης θα θυμηθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα, όχι φυσικά σε αυτή τη διάσταση. Μέτρα που συνδέονται άμεσα με την ιμπεριαλιστική της πολιτική ή με τη πραγματική ασφάλεια που προσφέρει το Γαλλικό κράτος στους πολίτες του, όταν κάνει π.χ. τα στραβά μάτια στις εκτελέσεις Κούρδων αγωνιστών από την τουρκική ΜΙΤ!  Πριν από ένα ακριβώς χρόνο διαβάζαμε στο onalert.gr την ανάρτηση με τίτλο «Στρατοκρατούμενη πόλη το Παρίσι!» περιγράφοντας τα εξής:
«Στη λεωφόρο των Ηλύσιων Πεδίων; Στον Πύργο του Άιφελ και το Τροκαντερό; Στο μετρό; Όπου κι αν γυρίσει κάνεις το κεφάλι του τις τελευταίες μέρες στο Παρίσι, βλέπει κι έναν στρατιώτη. Αιτία; Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης στο Μάλι... Οι επιχειρήσεις στο Μάλι και τη Σομαλία αλλά και (ας μην ξεχνάμε) η δολοφονία των τριών γυναικών, μελών του PKK έχουν «αναγκάσει» τον Φρανσουά Ολάντ να ενισχύσει την ασφάλεια όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά σε όλη τη Γαλλία. Ιδίως μετά την επέμβαση στο Μάλι, ο στρατός έχει βγει στους δρόμους και περιπολεί. Εικόνες ασυνήθιστες, αλλά αληθινές...».
Την σκυτάλη όμως της κρατικής τρομοκρατίας και της πιστής εφαρμογής των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας που προβλέπουν την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον ασύμμετρων απειλών –κοινωνικών κινημάτων, μεταναστών, τρομοκρατίας κλπ.- πήρε ήδη το Βελγικό κράτος.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ ΜΠΕ «στρατιώτες άρχισαν από σήμερα να αντικαθιστούν τους αστυνομικούς στη φύλαξη "ευαίσθητων" σημείων στο Βέλγιο, ιδίως στην Αμβέρσα όπου κατοικεί μια σημαντική εβραϊκή κοινότητα, μετά την εξάρθρωση ενός τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις στη χώρα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ σημειώνεται ότι οι στρατιώτες αυτοί, περίπου 300 συνολικά, θα αναπτυχθούν σε περιοχές των Βρυξελλών και της Αμβέρσας, ενδεχομένως όμως και στη Βερβιέ ή σε άλλες πόλεις. "Οι στρατιώτες που θα κινητοποιηθούν θα είναι ένοπλοι και κύριο αντικείμενό τους θα είναι η παρακολούθηση συγκεκριμένων σημείων. Θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις", τονίζεται στην ανακοίνωση. Είναι η πρώτη φορά που το Βέλγιο καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να αναλάβουν τη διατήρηση της τάξης, μετά το κύμα των επιθέσεων που είχαν διαπράξει τη δεκαετία του 1980 οι "Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες". Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή --μεταξύ πολλών άλλων που έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τη ριζοσπαστικοποίηση και να εμποδίσουν τους επίδοξους τζιχαντιστές να φύγουν για τη Συρία και το Ιράκ. Θα ισχύει για ένα μήνα και υπάρχει η δυνατότητα να ανανεωθεί, εφόσον το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις παραμένει στο 3, στην τετράβαθμη κλίμακα που χρησιμοποιείται στο Βέλγιο. Ο δήμαρχος της Αμβέρσας είχε ζητήσει αμέσως να σταλούν στρατιώτες στην πόλη όπου ζει μια σημαντική κοινότητα ορθόδοξων Εβραίων (15.000-20.000 άνθρωποι). Σήμερα το πρωί οι πρώτοι στρατιώτες, με βαρύ οπλισμό, έκαναν την εμφάνισή τους στην εβραϊκή συνοικία της πόλης, όπως μετέδωσε η δημόσια φλαμανδική τηλεόραση VRT. Μετά την εξάρθρωση του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο, την Πέμπτη, συνελήφθησαν 13 άνθρωποι εκ των οποίων οι πέντε διώκονται για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση". Άλλα δύο μέλη του πυρήνα αυτού, Βέλγοι που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιταλία, συνελήφθησαν στη Γαλλία».
Παράλληλα, οι αρχιτρομοκράτες ηγέτες των ΗΠΑ-Βρετανίας –αυτοί που θα έβρισκαν και κατάστρεφαν τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ, που θα έφερναν τη Δημοκρατία σε Ιράκ-Αφγανιστάν, πριν διαλύσουν το κράτος της Λιβύης, αυτοί που εξόπλισαν/χρηματοδότησαν-εκπαίδευσαν τις τρομοκρατικές μουσουλμανικές οργανώσεις- δηλώνουν ότι θα οικοδομήσουν «Κοινό μέτωπο ενάντια στους τζιχαντιστές». Αυτό υπόσχονται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγες μόλις ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Την παραμονή της επίσκεψης του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζουν με κοινό τους άρθρο στη βρετανική εφημερίδας The Times ότι η ασφάλεια είναι απαραίτητη για την οικονομία και ότι οι χώρες τους θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι ενάντια σε εκείνους που απειλούν τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας», γράφουν οι Κάμερον και Ομπάμα σε αυτό το άρθρο στην έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Times. «Θα ξεπεράσουμε αυτές τις βάρβαρες δολοφονίες και τη λανθασμένη ιδεολογία τους, που επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων», αναφέρουν στο κοινό άρθρο!
Παράλληλα, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε πολλούς υπόπτους υποστηρικτές ένοπλων οργανώσεων, περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους και πραγματοποίησε εφόδους σε πολλά σπίτια στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης κατά εξτρεμιστών, ανακοίνωσαν σήμερα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς. Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 240 αστυνομικοί που είχαν στόχο δίκτυο, το οποίο θεωρείται ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές στη Συρία.
Το κύμα ξενοφοβίας-ισλαμοφοβίας που διατρέχει πλέον όχι μόνο τη γαλλική μητρόπολη, αλλά το σύνολο των χωρών του δυτικού κόσμου, διαμορφώνει όρους «Πολέμου των Πολιτισμών», με αιχμή συχνά τις φασιστικές οργανώσεις. Για να διχάσουν τον κόσμο της εργασίας στο εσωτερικό τους, αλλά και παγκόσμια, με εθνοτικά-θρησκευτικά-φυλετικά κριτήρια. Να απαιτήσουν «εθνική ενότητα» οι αστικές κυβερνήσεις-όλως τυχαίως την ίδια περίοδο που η κοινή γνώμη τους περιφρονεί και οι ίδιοι ζητούν οδυνηρά αντεργατικά μέτρα ενώ επιβάλλουν βάρβαρες φορομπηκτικές λεηλασίες-, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-Συμμαχιών Προθύμων. Είδαμε το πώς έδωσαν στο συγκεκριμένο δραματικό γεγονός του Παρισιού χαρακτηριστικά «ευρωπαϊκής 11ης Σεπτεμβρίου», καλώντας εσπευσμένα συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., με συμμετοχή και των ΗΠΑ, για να σχεδιάσουν την απάντηση τους!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ «ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ». ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Από την πρώτη στιγμή επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί αντίστοιχο κλίμα τρομοϋστερίας και στη χώρα μας από διαρροές της Ασφάλειας που αναπαρήγαγαν δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και μιλιταριστικά σάιτ κάνοντας λόγο για ύπαρξη πυρήνων τζιχαντιστών. Σενάρια που αναβαθμίστηκαν μετά τις πληροφορίες, ότι το Βέλγιο έστειλε επείγον σήμα μέσω της CIA τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία για εμπλοκή τζιχανιστών στις δύο χώρες.  Μάλιστα, αναφέρουν ότι «οι αρχές έχουν ανακαλύψει πως ένας από τους τζιχαντιστές που συνελήφθη κατά την διάρκεια της αιματηρής επιχείρησης που έγινε στο Βέλγιο πριν από λίγες ημέρες, δεχόταν τηλεφωνήματα που γίνονταν από την χώρα μας»!
Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα γεγονότα στη Γαλλία αποτέλεσαν αντικείμενο εμετικής εθνικιστικής και ρατσιστικής προπαγάνδας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που είχε δώσει τέτοιου είδους γραφής από την περιοδεία του στο Τείχος του Αίσχους στον Έβρο,  εντάσσοντας τα αμέσως στην προεκλογική του ατζέντα. Είναι όμως ζητήματα που διατρέχουν και τους σχεδιασμούς για την αναδιοργάνωση του ελληνικού στρατού. Ως τμήμα όμως του Κράτους Μόνιμης Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, που έρχεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης και να απαντήσει με συγκεκριμένους όρους στα διακυβεύματα της ταξικής πάλης. Η Ελλάδα δεν αποτελεί μονάχα ένα «οικονομικό πείραμα» για τον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο, αλλά και ένα μοντέλο αντιδραστικής οργάνωσης της εργατικής τάξης, όπως επίσης και του νέου κράτους που έχει ανάγκη η αστική κερδοφορία και η διαιώνιση της εξουσίας της. Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, η κρατική τρομοκρατία, ο μιλιταρισμός και ο εκφασισμός είναι οργανικά στοιχεία του σύγχρονου αστικού κόσμου.
Οι στρατιωτικοί σχεδιασμοί απαντούν καταρχήν, στον εντεινόμενο ιμπεριαλιστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό που πυροδοτεί η ΑΟΖ, η διάθεση εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και η διεκδίκηση αναβαθμισμένου ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η βαλκανική ενδοχώρα. Παρά τις όποιες καθησυχαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ν.Δένδια προετοιμάζεται ο στρατός που θα υλοποιήσει τα εθνικά-νατοϊκά δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, θεωρώντας Ασύμμετρες Απειλές τον αγωνιζόμενο κόσμο της εργασίας-μετανάστες-πειρατεία-τρομοκρατία. Και ήδη το κάνει! Παράλληλα, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οργανικά ενταγμένες στο ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ –χαρακτηριστικός ο ρόλος  του ευρωπαϊκού στρατηγείου στη Λάρισα στο πλαίσιο της γαλλικής επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, οι κοινές ασκήσεις Π.Α.-Π.Ν. με το γαλλικό αεροπλανοφόρο ΣΑΡ ΝΤΕ ΓΚΩΛ-, ενώ οι ελληνικές στρατιωτικές βάσεις π.χ. Σούδα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! Τέλος, ικανοποιεί με ενθουσιασμό τις απαιτήσεις της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμφωνίας με το Ισραήλ.
Από αυτή επομένως την σκοπιά αξίζει να περιγράψουμε την «απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την οποία κυρώθηκε ο Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «σκοπός του Κανονισμού είναι η οργάνωση και λειτουργία της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ο καθορισμός των διαδικασιών και ενεργειών που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων και την επιτυχία των αποστολών της. Απώτερος στόχος του κανονισμού είναι να εγκαθιδρυθεί ένας μηχανισμός που θα καλύψει την Ελληνική Επικράτεια κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό, επιβεβαιώνοντας ότι ο στόχος της καταπολέμησης των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τόσο σε προληπτικό, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο. Στον κανονισμό καθορίζονται οι επιχειρησιακές αποστολές, με τη διενέργεια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων και ειδικών επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου προς προστασία της δημόσιας ασφάλειας, τη λήψη προληπτικών μέτρων ασφαλείας προς αποτροπή τρομοκρατικής ενέργειας, την αντιμετώπιση κάθε φύσεως ειδικών ή οργανωμένων εγκλημάτων βίας κατά ατόμων ή πραγμάτων που τελούνται από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες. Ακόμη στο ίδιο άρθρο καθορίζεται η συνδρομή στη λήψη μέτρων ασφάλειας υψηλών προσώπων που διακινούνται στους χώρους αρμοδιότητας Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και οι επιχειρήσεις για την προστασία μόνιμων ή προσωρινών εγκαταστάσεων επί της υφαλοκρηπίδας ή της Α.Ο.Ζ, οι επιχειρήσεις σύλληψης ιδιαίτερα επικίνδυνων κακοποιών, η εκτέλεση νηοψιών σε πλοία υψηλού κινδύνου εν όρμω ή εν πλω. Στη συνέχεια καθορίζεται η λειτουργία της εν λόγω Μονάδας στην Υποθαλάσσια Δραστηριότητα. Ειδικότερα, η εκτέλεση κάθε εξειδικευμένης καταδυτικής δραστηριότητας από την Ομάδα Ειδικών Επεμβάσεων και τα μέλη της Ομάδας Δυτών Ασφαλείας, η προστασία μόνιμων ή προσωρινών εγκαταστάσεων ή πλωτών κατασκευών επί της υφαλοκρηπίδας ή της Α.Ο.Ζ που προορίζονται για εργασίες έρευνα και εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, οι παντός είδους υποθαλάσσιες έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένων - αντικειμένων - οχημάτων – εκρηκτικών μηχανισμών ή ναρκωτικών ουσιών, η προστασία υποθαλάσσιων αρχαιολογικών χώρων και πλουτοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, οι υποθαλάσσιοι έλεγχοι και αυτοψίες, υποβρύχιες βιντεοσκοπήσεις, διερεύνηση υποβρυχίων σκηνών εγκλημάτων, ο έλεγχος υφάλων πλοίων -προβλητών – κρηπιδωμάτων – εγκαταστάσεων κρίσιμων για τη δημόσια ασφάλεια καθώς και τη διαχείριση ναυαγίων.
Επιπλέον, καθορίζονται και οι αρμοδιότητες και ενέργειες στο θέμα των βομβιστικών απειλών, δηλαδή η ανίχνευση – επισήμανση – περισυλλογή – εξουδετέρωση και διενέργεια αναγκαίων εργασιών για την καταστροφή, αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε ύφαλα πλοίου και εγκαταστάσεις θαλάσσης ή ξηράς, διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτιών σε περιστατικά με εκρηκτικές – πυροτεχνικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς καθώς και εξακρίβωση των αιτών και τέλος η αναγνώριση και αντιμετώπιση σε συνεργασία με ειδικές ομάδες, απειλών χρήσης Ραδιολογικών, Βιολογικών, Χημικών και Πυρηνικών ουσιών.
Τέλος, καθορίζεται και η συνεργασία με Κρατικές – Στρατιωτικές – Αστυνομικές Αρχές, με την παροχή βοήθειας και συνδρομής στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας και στις κρατικές Αρχές σε θέματα αρμοδιότητας της ΜΥΑ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με την υποβοήθηση έργου των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, με την συνεργασία με αντίστοιχες μονάδες και Υπηρεσίες άλλων κρατών καθώς και τη συμμετοχή σε διακλαδικές ασκήσεις σύμφωνα με τις εκάστοτε διαταγές ΓΕΕΘΑ ή ΓΕΝ».
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΣΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΜΙΑΝ!
Ουσιαστικά διαμορφώνεται ένας ενιαίος μηχανισμός Άμυνας-Ασφάλειας, με τον στρατό να αποκτά αστυνομικά καθήκοντα και την αστυνομία να στρατιωτικοποιείται. Είναι αλλαγές που συνδέονται με το πλούτο του κατασταλτικού και νομοθετικού έργου των Αβράμοπουλου-Δένδια-Παναγιωτόπουλου κλπ. που ξεκινούν από την νέα Αστυνομία του Δένδια και φτάνουν στο νένα ρύθμιση ένταξης υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές του υπουργού Παιδείας Λοβέρδου. Αναφέρονται στα μισθοφορικά-επαγγελματικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και τα εφεδρικά π.χ. νεά Τάγματα Εθνοφυλακής, Λέσχες Εφέδρων κλπ. ενώ γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν υπηρεσιακά τα πιο μαχητικά τμήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής: από τους φασίστες των Ειδικών Δυνάμεων που στρατολογούνται στις βάρβαρες ορδές Πραιτοριανών των ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ,  τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού που είχαν προκαλέσει την οργή όλων με τα εμετικά ρατσιστικά τους συνθήματα σε Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου, για να πέσουν στα μαλακά στο Ναυτοδικείο!   
Αξίζει να θυμηθούμε ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας ήταν αυτός που επανέφερε στο προσκήνιο τη θεωρία περί σχέσης «μεταναστών-τρομοκρατών», που έχουν προβάλλει συστηματικά από την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μεγαλοδημοσιογράφοι, ΕΥΠ και μιλιταριστικά έντυπα. Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές στους μισθούς αστυνομικών-στρατιωτικών και η δικαιολόγηση της απόφασης που κάνει λόγο «για υπηρετούντες στον σκληρό πυρήνα του κράτους». Τέλος, και με αφορμή τη δολοφονία των μεταναστών από το Λιμενικό, η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα χαρακτηρίστηκαν εκ νέου αντι-εθνική δύναμη, που θέλει να πλήξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Έχοντας λοιπόν κατά νου αυτό το πλαίσιο, καταρχήν καταγράφουμε την απόφαση ενσωμάτωσης της  Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού σε αντιτρομοκρατικές αποστολές ΤΟ 2013. Σε παρέμβαση του στη Βουλή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι αισθάνεται περήφανος που το Λιμενικό Σώμα έχει μια τέτοια υψηλού επιπέδου Μονάδα, που εκπαιδεύει σήμεραDescription: http://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png άλλες, αντίστοιχες Μονάδες άλλων χωρών. Υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή εξασφαλίζεται η πρόβλεψη της συμμετοχής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Με αυτό τον τρόπο, όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, δίνεται η νομική κάλυψη στη Μονάδα για επιχειρήσεις που συμμετέχει και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υπαγωγή της στο καινούργιο οργανόγραμμα του ΓΕΕΘΑ, που είχε δημιουργήσει τη «Δύναμη Δέλτα», το διακλαδικό Σώμα το οποίο είναι υπό την εποπτεία του Α/ΓΕΕΘΑ. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης δίωξης των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που οδήγησε στην εκτέλεση αρκετών εξ αυτών, στην επιχείρηση το Λιμενικό Σώμα επιβεβαίωσε την συμμετοχή ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. 10 άνδρες οι οποίοι είχαν περάσει από ΜΥΚ εστάλησαν και εντόπισαν τα ίχνη των δραπετών. Χρησιμοποιώντας τις θερμικές κάμερες τους εντόπισαν και τους καταδίωξαν οδηγώντας τους στην ενέδρα των EKAM που ανέλαβαν τα υπόλοιπα.
Την ίδια περίοδο που τέθηκαν εκτός νόμου οι κινητοποιήσεις ενάντια στη φιέστα της Ευρωπαϊκής Προεδρίας και αγωνιστές σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί υπεράσπισαν το δικαίωμα στη συνάθροιση και διαδήλωση, ενώ οι καθηγητές βιώνουν την ακραία βία των Πραιτοριανών των ΜΑΤ που τους σπάνε τα χέρια, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι  ο Ελληνικός Στρατός μετατρέπεται σε δεσμοφύλακας των φυλακών! Με δύο ελαφρά, τροχοφόρα, τεθωρακισμένα οχήματα VBL του Ελληνικού Στρατού θα ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να συμμετέχουν στο σχέδιο φυλάξεως της εξωτερικής περιμέτρου των νέων φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, σύμφωνα με πληροφορίες ιστοσελίδας. Η παρουσία τεθωρακισμένων στις πόλεις –και ας μην ξεχνούμε ότι τα τανκς των Συνταγματαρχών και τις Αύρες της Αστυνομίας του Κ.Καραμανλή έκλεισαν στα στρατόπεδα οι λαϊκοί αγώνες της Μεταπολίτευσης, είναι επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας από τη μεριά της κυβέρνησης που υλοποιεί τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που συγκροτούνται και υλοποιούνται σε εθνικό επίπεδο και στα πλαίσια των ΝΑΤΟ/ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Είναι συνέχεια των ασκήσεων Καταστολής Πλήθους, της παρουσίας της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης το 2012 απέναντι στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, στην ανάληψη καθηκόντων φρούρησης του Πενταγώνου απέναντι στους απελπισμένους διαδηλωτές εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά  πάλι της ίδιας Ταξιαρχίας και της Ζ’ ΜΑΚ, που επιπλέον είχε αναπτυχθεί στη Ρηγίλλης, αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση της Λέσχης Αξιωματικών μαζί με την Στρατονομία, απέναντι στην κινητοποίηση των συνδικαλισμένων στρατιωτικών. Πρόσφατα εξάλλου οι στρατευμένοι της Στρατονομίας που υπηρετούν στο Πεντάγωνο εκπαιδεύονταν σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, ενώ παράλληλα αξιωματικοί καλούσαν σε εγρήγορση γιατί το Υπουργείο Άμυνας θα δεχόταν επίθεση από τους αλληλέγγυους του Ν.Ρωμανού!   
ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το Κράτος Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού εξαπολύει ενιαία την αντεργατική επίθεση, την στυγνή κρατική καταστολή, τρέφοντας την πολεμοκαπηλεία και τους τυχοδιωκτισμούς. Τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού συστήματος εξουσίας πρέπει να απαντηθούν από ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, από την κοινή πάλη των εργατών ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση τους, το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. 
Κρίκοι της προσπάθειας μας είναι η συγκρότηση ενός νέου εργατικού κινήματος. Η ταξική αμφισβήτηση των αστικών στόχων, της «εθνικής» τους ανάπτυξης και της δουλοποίησης μας. Η ενδυνάμωση της πάλης Μέσα στον Στρατό, το μπλοκάρισμα κάθε πολεμικού τυχοδιωκτισμού και κάθε επιχείρησης Καταστολής Πλήθους. Η αλληλεγγύη μας και η περιφρούρηση των δικαιωμάτων μειονοτήτων και μεταναστών.
Η αριστερά και συνολικά το κίνημα του κόσμου της εργασίας πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά του έθνους των αστών, να απελευθερωθεί από τους εθνικούς μύθους και τα προτάγματα της αστικής πολιτικής που βαφτίζονται «εθνικές ανάγκες».
Να γυρίσουμε την πλάτη στο έθνος και να προβάλλουμε τα ζητήματα της τάξης, της εργατικής τάξης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες, τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.
Αποκαλύπτοντας ότι εγγυητής της ειρήνης και της κοινωνικής ευημερίας δεν είναι τα Μνημόνια και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τα δόγματα αποτροπής, οι αστικοί στρατοί και οι ιμπεριαλιστές, ούτε η κούρσα των εξοπλισμών και η στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας.
Αλλά ο Κοινός αγώνας των λαών και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά συμφέροντα.
Το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα προκειμένου να υλοποιηθούν οι νέοι σχεδιασμοί ανάπτυξης των κερδών του κόσμου του πλούτου, ανεξάρτητα το διαχειριστή της αστικής πολιτικής, απαιτεί τη θυσία μας στους Πολεμικούς τους Τυχοδιωκτισμούς και την ένοπλη καταστολή των κοινωνικών κινημάτων.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
Μόνη απάντηση είναι ο αγώνας του κόσμου της εργασίας για την κοινωνική απελευθέρωση.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου