Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ! ΚΑΙ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ;

Αρκετή αναστάτωση και κινητικότητα φαίνεται να επικρατεί στη διοίκηση του κέντρου νεοσύλλεκτων στην Αυλώνα μετά τις πρόσφατες καταγγελίες. Είναι γνωστό εξάλλου ότι παρακολουθούν στενά όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν το κέντρο: στρατιώτης έχει διαταχθεί να παρακολουθεί συστηματικά μιλιταριστικές σελίδες, αλλά και τις αναρτήσεις του diktiospartakos.blogspot.com!
Μετά τις καταγγελίες για τα ρατσιστικά σχόλια ο Ταξίαρχος Διοικητής του ΚΕΤΘ πήρε αμέσως τηλέφωνο στο λόχο διοικήσεως ενώ την επόμενη μέρα συναντήθηκε για αρκετή ώρα με τον διοικητή της ύλης. Παράλληλα μετά τις καταγγελίες που αφορούν την 3η Επιλαρχία, οι αξιωματικοί προσπάθησαν να εμφανίσουν ένα πιο διαλλακτικό προφίλ, ενθαρρύνοντας τους φαντάρους να μιλήσουν για τα παράπονά τους.
Παρόλα αυτά φαίνεται να μην υπάρχουν ουσιαστικές κινήσεις προς την επίλυση των προβλημάτων. Η κατάσταση με το πετρέλαιο και τη θέρμανση δεν έχει βελτιωθεί. Ευτυχώς που έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες!
Το ΚΨΜ συνεχίζει να είναι κλειστό πάρα πολλές ώρες αφού οι φαντάροι που το έχουν χρεωθεί κάνουν και υπηρεσίες. Είναι αδιανόητο να κόβεται από τους φαντάρους η πρόσβαση σε απαραίτητα αγαθά (νερό, καφές κλπ) και να μη λειτουργεί ο μοναδικός (έστω και αποστειρωμένος) χώρος ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης.
Όσο για τα ρατσιστικά σχόλια εναντίον φαντάρων με αλβανική καταγωγή λόγω της  χρήσης της μητρικής τους  γλώσσας  δεν υπάρχει καμιά απολογία, καμιά συγνώμη. Φυσικά κανένας δεν έχει δώσει βάση στις απειλές και ο καθένας ομιλεί στην γλώσσα που τον κάνει να αισθάνεται πιο άνετα.
Φαίνεται όμως ότι όλες οι εθνικιστικές - ρατσιστικές συμπεριφορές (όπως πρόσφατα τα εθνικιστικά τραγουδάκια) ενθαρρύνονται και καλύπτονται από τον ίδιο τον ταξίαρχο. Αξίζει να αναφερθεί ένα πρόσφατο περιστατικό. Σε ένα διαγωνισμό ασυρμάτων αποφασίστηκε να βραβευτούν οι φαντάροι με τις καλύτερες επιδόσεις. Τα ονόματα των φαντάρων που έδειχναν αλβανική καταγωγή, «ξένισαν» τον Ταξίαρχο που επαναλάμβανε:
«είστε ομογενείς έτσι; Δεν πιστεύω να είστε Αλβανοί».
 Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι επανέρχεται το γνωστό πλέον πρόβλημα με τις μερίδες του φαγητού. Κάθε φορά που έρχονται νεοσύλλεκτοι, οι μερίδες μειώνονται δραματικά και συχνά τα γεύματα δεν δίνονται ολοκληρωμένα. Προς το παρόν έχουν καταταχθεί 150 εξ αναβολής νεοσύλλεκτοι. Τι θα γίνει άραγε  όταν έρθει όλη η σειρά, δηλαδή γύρω στα 800 άτομα;

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες και τις πιέσεις μέχρι να δούμε ουσιαστικές και όχι επικοινωνιακές λύσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου