Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η αγιογραφία του τζιχαντιστή Αμπντάλα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και μεγάλο σαιτ της Αριστεράς.

isis_607_376_577_324Το μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το αναπαράγει αυτούσιο και αριστερή ιστοσελίδα που εκφράζει, μάλιστα, τις επίσημες θέσεις μεγάλου κόμματος της Αριστεράς: ο αποθανών βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντάλα, «συμμάχησε με τις χώρες της Δύσης στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών αλλά επικρίθηκε για την πολιτική του στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της αλήθειας, στο πρώτο σκέλος, για προσπάθεια συγκάλυψής της, στο δεύτερο. Όπως γράφαμε και χθες, έχοντας αναλάβει την εξουσία ήδη το 1995 ως αντιβασιλιάς και από το 2006 ως βασιλιάς, ο Αμπντάλα κατέστησε τη Σαουδική Αραβία κέντρο εκπαίδευσης των πάσης φύσεως τζιχαντιστών. Όσο κι αν τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ -από τα οποία παίρνει τις πληροφορίες του το απαράδεκτο ΑΠΕ-ΜΠΕ- επιδιώκουν την αγιογραφία αυτού του πιστού συμμάχου της Δύσης, η αλήθεια είναι ότι τόσο η Αλ Κάιντα παλιότερα όσο και το Ισλαμικό Κράτος αργότερα, στη Σαουδική Αραβία εκπαιδεύτηκαν και από αυτήν εξασφάλισαν το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών τους πόρων.
Ο Αμπντάλα συμμάχησε με τη Δύση. Όχι, όμως, για να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές, όπως ψευδώς γράφεται. Για να βοηθήσει στην ανατροπή κοσμικών καθεστώτων συμμάχησε με τους δυτικούς, εξαπολύοντας τις ορδές των τζιχαντιστών που, δυστυχώς για τη Δύση, κατόπιν στράφηκαν και εναντίον της…

Σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν λέγεται πως «επικρίθηκε» αφήνεται και η υπόνοια ότι ίσως να μην είχαν βάση οι επικρίσεις ή να ήταν και υπερβολικές.

Η αλήθεια είναι πως δεν επικρίθηκε, απλώς, ο Αμπντάλα. Απόλυτος μονάρχης ήταν, όπως απόλυτος μονάρχης παραμένει και ο διάδοχός του. Στη Σαουδική Αραβία δεν αναγνωρίζονται πολιτικά δικαιώματα, καθώς δεν υπάρχουν πολίτες, αλλά υπήκοοι του βασιλιά. Οι γυναίκες, μάλιστα, στερούνται και των στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία είναι μία από τις χώρες όπου επικρατούν οι πιο αυστηροί νόμοι της «σαρία», του ισλαμικού δικαίου. Όπου η κλοπή τιμωρείται με αποκοπή των χεριών, η μοιχεία με τη θανάτωση της γυναίκας με δημόσιο λιθοβολισμό, γίνονται αποκεφαλισμοί για σειρά άλλων «αδικημάτων» κ.λπ. Επικρατεί, δηλαδή, το δίκαιο που επέβαλαν στο Αφγανιστάν οι στηριζόμενοι από τη Σαουδική Αραβία ταλιμπάν του μέλους της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας, Μπιν Λάντεν, και που επιδιώκουν να επιβάλουν και σε Συρία και Ιράκ οι τζιχαντιστές του επίσης στηριζόμενου από τη Σαουδική Αραβία, Ισλαμικού Κράτους.

Το να αποκρύπτονται όλα αυτά από τα διεθνή δυτικά κέντρα παραπληροφόρησης και από το άθλιο ΑΠΕ-ΜΠΕ που τα αντιγράφει, είναι αναμενόμενο. Αλλά το να αναπαράγει τα ψεύδη ένα αριστερό ΜΜΕ είναι απαράδεκτο…http://ekdohi.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BB/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου