Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η Κίνα έκλεψε τα σχέδια για το F-35!

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τις διαρροές Σνόουντεν συνεχίζονται. Αυστραλιανά ΜΜΕ φέρνουν στο φως της δημοσιότητας οτι κινέζοι χάκερς έχουν κλέψει απόρρητα σχέδια του μαχητικού F-35. 
Όπως αναφέρει η έκθεση απο το Αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων FairFax Media, η Κίνα έκλεψε τα σχέδια για τα F-35. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσε ο Εντουαρντ Σνόουντεν η Κίνα έκλεψε 50 terabytes δεδομένων!

Η έκθεση επικαλείται έγγραφα που δημοσιέυτηκαν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο έχει πρόσβαση στα αρχεία της NSA που διέρρευσε ο κ. Σνόουντεν.



Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος της αμερικανικης υπηρεσίας πληροφοριών NSA, διέρρευσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης το 2013. Το επίκεντρο των διαρροών ήταν στα μαζικά προγράμματα ηλεκτρονικής επιτήρησης από τον οργανισμό και τους συμμάχους της ανα την υφήλιο. 

Το 2013, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post ανέφερε οτι Κινέζοι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα έγγραφα σχετικά με διάφορα όπλα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του F-35. Το περιστατικό όπως αναφέρει αμερικανός αξιωματούχος γλυτωσε τους κινέζους απο 25 χρόνια ερευνών!
Μαζί με τα σχέδια του F35 και όπως αποκάλυψε η έκθεση το 2013 συμπεριλαμβάνονται δεκάδες προηγμένα οπλικά συστήματα - όπως το αντιπυραυλικό σύστημα AEGIS - σχέδια για πλοία παράκτιων επιχειρήσεων μεταξύ άλλων. Τώρα οΣνόουντεν ζει στη Ρωσία, η οποία του χορήγησε πολιτικό άσυλο. 

Σύμφωνα με τη Fairfax Media τα σχέδια που απέκτησαν οι κινέζοι κατάσκοποι αφορούν τα συστήματα ραντάρ, κινητήρα και το σύστημα ψύξης των ακροφυσίων του F-35.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει παραγγείλει 72 από τα νέα αεροσκάφη, με πιθανότητες να τα αυξήσει σε 100, σε μια συμφωνία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.Το F-35 είναι το πιο ακριβό αεροσκάφος στην ιστορία των ΗΠΑ. Το στέλθ αεροσκάφος, που κατασκευάζεται απο την Lockheed Martin, αναπτύχθηκε με κόστος $400 δις, σε μια διαδικασία που μαστίζεται από καθυστερήσεις και απρόβλεπτα έξοδα.

BBC/RT
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου